= Δύο Άλλοι Κόσμοι
Βιβλία

loogoo

Δύο Άλλοι Κόσμοι

 
Δύο άλλοι Κόσμοι
Των Γιάννη και Μαρίνας Αλεξάνδρου
Εκδόσεις Λιβάνη

   Ο Διονύσης, ένας ισχυρός χρηματιστής στη Νέα Υόρκη και ο Πέτρος, επιχειρηματίας στην Ελλάδα, μπαίνουν στο σκοτεινό μονοπάτι του ανταγωνισμού και της ζήλιας με αφορμή ένα στοίχημα. Ρίχνονται σε μια μονομαχία χωρίς όρια, που καθορίζει τη ζωή τους. Ποιος θα γίνει πιο πετυχημένος και δυνατός; Δεν τους σταματά τίποτα μπρος στο στόχο. Στο πέρασμά τους αφήνουν θύματα...
 
dyoalloi02
   Η Άνδρια και η Νάντια μένουν στο περιθώριο. Ανώφελα τους αγαπούν, τους ποθούν, τους μισούν και τα δίνουν όλα…

   Από την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη, τις βουνοκορφές της Πελοποννήσου και τα γαλανά ακρογιάλια, τα αισθήματα συγκλονίζουν. Μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά φουντώνει την αντιπαράθεση, με αποκορύφωμα μια σκληρή δικαστική διαμάχη, όπου το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και το FBI κυριαρχούν. Παράλληλα, η μαφία στα πλοκάμια της σφίγγει τα παιδιά τους. Είναι νέοι, ερωτευμένοι και μέσα από περιπέτειες τελικά βγαίνουν αδιάφθοροι.

   Η δημιουργία ενός οικολογικού πάρκου τούς οδηγεί στην Πελοπόννησο. Φτάνουν στη Μονεμβασιά, όπου σε ένα βενετσιάνικο κάστρο ανακαλύπτουν μια ιστορία όμοια με αυτήν του Διονύση και του Πέτρου, στην Αναγέννηση. Οι ήρωες είναι γοητευτικοί, ακαταμάχητοι και ευάλωτοι. Η αγάπη, ο φθόνος και ο ανταγωνισμός οδηγούν τις καταστάσεις στα άκρα.

   Ταξιδεύουμε μαζί τους, μέχρι το φως να νικήσει το σκοτάδι και να φανεί το ουράνιο τόξο…
 
dyoalloi01
Λίγα λόγια για τους συγγραφείς
O Γιάννης και η Mαρίνα Aλεξάνδρου γεννήθηκαν στην Αθήνα. Μόλις παντρεύτηκαν, έβαλαν μπροστά την τεχνική εταιρεία που έχουν, στην οποία εργάζονται μαζί μέχρι σήμερα. Oι δυο τους έχουν έναν γιο.
O Γιάννης σπούδασε μηχανολόγος ηλεκτρολόγος στο Πολυτεχνείο του Άαχεν στη Γερμανία και έκανε διδακτορικό στους αυτοματισμούς στο Πολυτεχνείο του Mιλάνο. Μιλάει γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά και αγγλικά.
H Mαρίνα σπούδασε διακόσμηση στη Σχολή Bακαλό στην Aθήνα και στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών του Mιλάνο. Mιλάει γαλλικά και ιταλικά. Ήταν υποψήφια για το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς 2008» του περιοδικού Life & Style.
Tο πρώτο τους μυθιστόρημα, Tο Mυστικό της Eρήμου, κυκλοφόρησε το 1996, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία τους Το Μυστικό της Παλιάς Αυλής, Το Μαγικό Ταξίδι, Παραμύθι ο Έρωτας, Aπό την Aνατολή στη Δύση, Aπλά Σ’ Aγαπώ, Παλάτια του Bοσπόρου, Το Πετράδι της Ιωνίας, Άξενος Πόντος, Το Κύμα του Έρωτα, Το Σπίτι του Κάμπου, Το Λουλούδι της Λίμνης, Συναντηθήκαμε στο Τρένο (ανατύπωση και διασκευή από τα παλαιότερα βιβλία Στο Όνομα της Αγάπης, Ζήσε Μαζί μου, Το Κλειδί της Εδέμ) και Για Mια Ελπίδα (ανατύπωση και διασκευή από τα παλαιότερα βιβλία Το Χάραμα Mιας Ελπίδας και Η Γη της Ελπίδας), καθώς και τα βιβλία της Μαρίνας Η Βαθιά Πολυθρόνα (συλλογή παραμυθιών) και Επιστροφή στις Παλιές Αγάπες.
 
   Το αγαπημένο δίδυμο χτυπά ξανά με ένα βιβλίο τόσο δυνατό, τόσο ζωντανό, που σίγουρα θα αγαπήσετε. Η ιστορία θα σας ταξιδέψει από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη, από τη Βενετία στη Μονεμβασιά. Δύο άλλοι κόσμοι που συνδέονται, συγκρούονται και φτάνουν στα άκρα. Γάμοι που διαλύονται, άνθρωποι που ξανατολμούν και ερωτεύονται. Οικονομικά σκάνδαλα και «πύργοι» που καταρρέουν, προστριβές με τη μαφία, οικογένειες που επωμίζονται τη φθορά αλλά και αγάπες που αντέχουν.

   Κάθε φορά που η Μαρίνα και ο Γιάννης κυκλοφορούν ένα βιβλίο, σου ανοίγουν τις πόρτες ενός απίστευτου κόσμου. Είναι μαγικός ο τρόπος που πλέκουν τις ιστορίες τους, ο τρόπος που σκιαγραφούν τους χαρακτήρες. Η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων στα μυθιστορήματά τους, τα ιστορικά γεγονότα και οι έντονες συγκινήσεις είναι «αναγνωριστικό» της γραφής τους.

   Τους εκτιμώ βαθύτατα και πάντα αναμένω το επόμενο συνταρακτικό τους βιβλίο.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!