Βιβλία

Domina

 
L. S. Hilton
Domina
Εκδόσεις Διόπτρα

   Έργα τέχνης που αλλάζουν χέρια. Διώκτες και καταδιωκόμενοι σε τρελές πορείες. Μια γυναίκα που χειραγωγεί, κλέβει, παρασύρει, εξαπατά και σκοτώνει, βρίσκεται στο μέσο του κυκλώνα. Το να αλλάξεις όνομα και χώρα δεν σημαίνει ότι δεν θα σε βρουν. Όταν κινείσαι στο χώρο της τέχνης είναι πολύ εύκολο να πέσεις στα άτομα που προσπαθείς να αποφύγεις. Η Βενετία με τα υπέροχα χρώματα και τοπία δεν είναι ικανή να την κρατήσει. Το παρελθόν έρχεται αγέρωχο και ο τρόμος του θανάτου την κυριεύει. Υπάρχει ένας Caravaggio σε λινό, τον οποίο θέλει ένας Ρώσος ολιγάρχης με το όνομα Γερμόλοφ. Γιατί όμως το θέλει τόσο πολύ; Λειτουργεί με μεθοδικότητα και καταφέρνει να πλησιάσει εύκολα το θύμα του. Η πρώην σύζυγος του Ρώσου ρίχνει φως και τα ερωτηματικά βρίσκουν απαντήσεις. Η Ελίζαμπεθ/Τζούντιθ που βρίσκεται με το παραμύθι της διαλυμένο, προσπαθεί να αλλάξει τους όρους του «παιχνιδιού». Είναι εύκολο όμως να ξεφύγεις από την αλήθεια; Είναι εύκολο να γίνεις από θύμα, θύτης;
 
domina
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
hiltonΗ L. S. Hilton μεγάλωσε στην Αγγλία και έχει ζήσει στο Κι Γουέστ, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι και στο Μιλάνο. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Παρίσι και στη Φλωρεντία. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, κριτικός τέχνης και τηλεοπτική παρουσιάστρια, ενώ σήμερα έχει ως βάση της το Λονδίνο.

   Μετά τη Maestra, έρχεται η συνέχεια της ιστορίας με τη Domina. Η Τζούντιθ θερίζει ό,τι έσπειρε. Τα ακριβά ρούχα, η αλλαγή ταυτότητας και του look δεν είναι ικανά να την προστατεύσουν από τις παλιές της αμαρτίες. Ο Ρώσος έχει βάλει σκοπό να την βρει και το κάνει. Το βιβλίο ξεκινά με μια σκηνή σεξ και ένα θάνατο.

   Έχει γρήγορο ρυθμό, περιλαμβάνει κάποιους αμφισβητούμενους χαρακτήρες που πραγματικά σε γοητεύουν. Αμφιταλαντεύεσαι αρκετές φορές. Νοιώθεις ότι από τη μια μπορείς να συμπονέσεις την ηρωίδα, ενώ από την άλλη ίσως να αξίζει να τιμωρηθεί για όσα κακά έχει κάνει ή για αυτά που πρόκειται να κάνει. Για μένα η Τζούντιθ είναι θύμα και θύτης ταυτόχρονα. Έχει τη στόφα της γυναίκας που θέλει να είναι πάντα νικήτρια χωρίς να νοιάζεται για το κόστος. Η δύναμη και ο έλεγχος για αυτήν είναι πνοή ζωής. Τα τοπία και οι πόλεις εναλλάσσονται και αφήνουν τρυφερές εντυπώσεις. Βενετία, Παρίσι, Βελιγράδι και St. Moritz. Οι τοποθεσίες πραγματικά ζωντανεύουν και η δράση πολλές φορές είναι ικανή να σου κόψει την ανάσα.

   Ένα εξαιρετικό βιβλίο που θα σας χαρίσει έντονες στιγμές.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!