= Δαιμονισμένος Άγγελος
Βιβλία

loogoo

Δαιμονισμένος Άγγελος

 
Δαιμονισμένος  Άγγελος
Συγγραφέας: William Hjortsberg
Εκδόσεις: Πλατύπους
 
   Το "Δαιμονισμένος  Άγγελος" ίσως να είναι το απόλυτο αστυνομικό και ψυχολογικό βιβλίο!

daimonismenosaggelos   Αποτέλεσε τη βάση για το σενάριο της ταινίας "Angel Heart" το 1987, με πρωταγωνιστές τους Mickey Rourke, Robert De Niro και Lisa Bonnet. Γραμμένο το 1978, έφτασε και στη χώρα μας από τις εκδόσεις Πλατύπους μέσα στο 2013.

   Μια απλή υπόθεση αναζήτησης χαμένου προσώπου εξελίσσεται σε μια ιστορία που κανένας δεν περιμένει. Γιατί κάθε φορά που ο ντετέκτιβ βρίσκει μια πληροφορία να συνεχίσει την επομένη μέρα, ο πληροφοριοδότης βρίσκεται νεκρός; Τι σχέση έχει ο άνθρωπος που αναζητά με τον άνθρωπο που τον προσέλαβε για να τον βρει; Τι σχέση έχουν οι τελετές μαύρης μαγείας με τον άνθρωπο που αναζητά; Γιατί υπάρχει τέτοια μυστικοπάθεια σχετικά με την εξαφάνισή του;

   Με εξαιρετική πλοκή, ολοζώντανους χαραχτήρες, περιγραφές που σε μεταφέρουν στη Νέα Υόρκη και στο Χάρλεμ εκείνης της εποχής με τόσο ζωντανό τρόπο, που έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι και εσύ εκεί. Καθηλωτικό, με απρόσμενο τέλος, θα σας κάνει να ζήσετε στιγμές έντονης αγωνίας σε ένα κόσμο που κυριαρχείται από έγκλημα, μυστήριο, αποκρυφισμό. Για όσους είχαν δει την ταινία, θέλω να τονίσω ότι το βιβλίο είναι εκατό φορές καλύτερο. Ήταν πολύ καλή παραγωγή αλλά αν διαβάσετε το βιβλίο θα έχετε και εσείς την ίδια άποψη με εμένα, ότι δηλαδή οι σκηνές στο βιβλίο είναι πιο έντονες και το σασπένς πιάνει κόκκινο.

   Με μια δόση από θρίλερ, τελετές βουντού, ένα ψυχολογικό πόλεμο που μέχρι και την τελευταία σελίδα δεν σε προδιαθέτει για το τέλος, όλα αυτά κάνουν το "Δαιμονισμένο Άγγελο" να σε παρασέρνει στις σελίδες του και να ζεις και εσύ την περιπέτεια του ντετέκτιβ Angel που κυνηγάει μια σκιά που όλα δείχνουν ότι είναι…
Όχι, το τέλος δεν θα σας το πω, θέλω να το διαβάσετε με κομμένη την ανάσα… όπως κι εγώ.
 
   Για τους λάτρεις αυτού του είδους και ακόμα για όσους έχουν γερά νεύρα και διάθεση να διαβάσουν ένα από τα καλυτέρα αστυνομικά- ψυχολογικά θρίλερ που γραφτήκαν.


Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!