= Δε σε είδα, Δε σε ξέρω
Βιβλία

loogoo

Δε σε είδα, Δε σε ξέρω

 
Δε σε είδα, δε σε ξέρω
της Ελένης Δαφνίδη
Εκδόσεις Ψυχογιός

denseeida   Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το διάβολο που κρυβόταν πίσω από εκείνη την αγγελική παρουσία. Τους είχε ξεγελάσει όλους. Όλους, εκτός από μένα.

   Ήταν η διάσημη Μόλι. Μια σπουδαία, βραβευμένη επιστήμονας. Μια λαμπρή ψυχολόγος. Με εκπομπή στην τηλεόραση, με αφιερώματα σε περιοδικά, με ονειρεμένη ζωή, με όλο τον κόσμο στα πόδια της. Εκείνη ήταν κάτι.

   Ήμουν η Ιωάννα. Μια απλή, συνηθισμένη Ιωάννα. Ένα τίποτα. Ήμουν το τίποτα που ήθελε να καταστρέψει το κάτι.

   Ήθελα να την εκδικηθώ, όποιο κι αν ήταν το κόστος. Να την ισοπεδώσω. Να την εξαφανίσω από το χάρτη. Να τη δω να πληρώνει ακριβά γι’ αυτό που μου είχε κάνει στο παρελθόν και ύστερα να απομακρυνθώ διά της οδού «Δε σε είδα, δε σε ξέρω». Και για μια μικρή, μαγική στιγμή τα κατάφερα. Διότι την ακριβώς επόμενη στιγμή…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
dafnidiΗ ΕΛΕΝΗ ΔΑΦΝΙΔΗ γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1978. Το 1996 αποφοίτησε από το κλασικό τμήμα του Παγκύπριου Γυμνασίου και ακολούθησε νομικές σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη στιχουργική και την ποίηση. Σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος. Το μυθιστόρημά της Η ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΙ έχει μεταφραστεί στα γερμανικά και στα τουρκικά, ενώ από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν εκδοθεί άλλα εννέα μυθιστορήματά της.
 
   Η Ιωάννα πλέκει τον ιστό της και η Μόλι πέφτει ευθύς μέσα. Βέβαια τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα είχε μεθοδικά σκεφτεί, αλλά μια εκδίκηση την πήρε, βρε αδερφέ!

   Γιατί να πάρει εκδίκηση; Διότι είχε φάει bullying, σχολική κακοποίηση από την κυρία διάσημη και λαμπρή ψυχολόγο Μόλι και η ηρωίδα μας Ιωάννα, παρόλο που την ψυχολογία τη σπούδασε… Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις...  Είχε ένα μοναδικό σκοπό στη ζωή, να καταστρέψει το θύτη των κακών εφηβικών της χρόνων. Έλα όμως που όλα γυρίζουν τούμπα σε αυτό τον κόσμο και εκεί που λες τα κατάφερα, τρως τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη... Δεν θα σας πω τι γίνεται και αν την βγάζει καθαρή η Ιωάννα, αυτό που θα σας πω είναι ότι η Δαφνίδη υπογράφει και αυτό το υπέροχο βιβλίο και έχει τη διάθεση να σας ταράξει, να σας κάνει να γελάσετε αλλά και να σκεφτείτε σοβαρά το θέμα της σχολικής κακοποίησης και το πώς κρατώντας τις κακές αναμνήσεις του παρελθόντος μπορείτε εύκολα να καταστρέψετε και το παρόν και το μέλλον σας.

   Με τη Δαφνίδη έχω ταξιδέψει, γελάσει, ξεκαρδιστεί, η αλήθεια είναι πολλές φορές. Όχι με τη ίδια αλλά με τα βιβλία της… μου έχουν κρατήσει συντροφιά, με έχει κάνει όμως και ρεζίλι… Όταν χαχανίζεις αδιάκοπα ανάμεσα σε κόσμο διαβάζοντας τις απολαυστικές ιστορίες της. Είναι από τις λίγες γυναίκες συγγραφείς που χρησιμοποιούν το χιούμορ με τέτοια μαεστρία και σου περνάνε με τον τρόπο τους όλα όσα δεν θες ή βαριέσαι ή επιμένεις απλά να μην σκέφτεσαι.

   Προβλήματα καθημερινής τρέλας με παραλήπτες όλους μας και με αδυναμία να ζοριστούμε και να τα λύσουμε. Η Δαφνίδη έχει ένα μοναδικό - ίσως αγγλικό – χιούμορ, με το οποίο σε βάζει στην κατεύθυνση της σκέψης γελώντας.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!