= Μπρίτζετ Τζόουνς: Το ημερολόγιο / Η εποχή της ωριμότητας
Βιβλία

loogoo

Μπρίτζετ Τζόουνς: Το ημερολόγιο / Η εποχή της ωριμότητας

 
Μπρίτζετ Τζόουνς: Το ημερολόγιο / Η εποχή της ωριμότητας
Της Έλεν Φήλντινγκ
Εκδόσεις Πατάκη

   Όταν ξεκινάει το ημερολόγιό της η Μπρίτζετ είναι τριάντα χρονών, ζει στο Λονδίνο και η ζωή της μοιάζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Καπνίζει, πίνει και οι άντρες που γνωρίζει είναι παντρεμένοι, κακόγουστοι ή γκέι. Το µόνο καλό είναι ότι κατάφερε μέσα σ’ έναν χρόνο να χάσει εννέα κιλά – και στο ίδιο διάστημα να ξαναπάρει µόνο οκτώ.

   Η γυναίκα που ξεπήδησε από το εβδομαδιαίο χρονογράφημα της δημοσιογράφου τότε Έλεν Φήλντινγκ στην εφημερίδα Independent, είναι µια από τις πιο αγαπημένες ηρωίδες της εποχής µας, που το 2016 κλείνει είκοσι χρόνια λογοτεχνικής ζωής, µε πολλά εκατοµµύρια αντίτυπα βιβλίων, µεταφράσεις στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου, δύο ταινίες και ακατάπαυστη αγάπη για τους ανθρώπους και τη ζωή.
 
bridget555
   Στις σελίδες του ημερολογίου της – ξεκαρδιστικού, συγκινητικού, αληθινού – η Μπρίτζετ, αδιόρθωτη, ανασφαλής πάντα, ανεδαφική, προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος, να βρει κανόνες εκεί που δεν υπάρχουν, να αντιµετωπίσει αληθινά προβλήµατα, να ελέγξει το βάρος της, να αγαπήσει και να αγαπηθεί και αυτό που σίγουρα κερδίζει κάθε φορά είναι µια θέση στην καρδιά µας.

   «Το ημερολόγιο της single γυναίκας» θα μπορούσε να λέγεται. Κρύβει όλα όσα περάσαμε και όλα όσα πέρασαν φίλες και γνωστές. Ένα ημερολόγιο γραμμένο με χιούμορ, με ρεαλισμό και έντονες συγκινήσεις.

   Η Μπρίτζετ, γκαφατζού, μόνη, σε μια ατέρμονη διαδρομή αναζήτησης της αγάπης. Στιγματισμένη από τον περίγυρο, φοβισμένη από τις ανθρώπινες σχέσεις, επανεξετάζει τον εαυτό της, τις ανάγκες της και τον κόσμο γύρω της. Προσπαθεί μέχρι τελικής πτώσεως να γίνει η femme fatale των περιοδικών, προσπαθεί να γίνει κάτι που δεν είναι και οι γκάφες πέφτουν βροχή.

   Η προσπάθεια να υποδυθούμε κάτι που δεν είμαστε, η προσπάθεια να γίνουμε αυτό που μας επιβάλλουν περιοδικά και κοινωνία, έρχεται σε αντίθεση με το χαρακτήρα της ηρωίδας. Το είχα αγαπήσει όταν είχε πρωτοβγεί, το ξαναγάπησα πάλι διαβάζοντάς το. Οι χαρακτήρες του βιβλίου ζουν ανάμεσα μας, βρίσκονται δίπλα μας, είναι άνθρωποι που όλοι θα αναγνωρίσουμε.

   Όσο για τη Μπρίτζετ, είναι όλες εμείς μαζί. Γυναίκες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, που πρέπει να είναι ευφυείς, όμορφες, λεπτές, με καριέρα, με παραμυθένιες σχέσεις, χωρίς ανασφάλειες. Φυσικά και δεν γίνεται και εκεί ξεκινούν όλοι οι μπελάδες της αγαπημένης μας single.

   Στο επόμενο βιβλίο, «Τρελή από έρωτα. Μπρίτζετ Τζόουνς η επιστροφή», η φίλη μας σαρανταρίζει… Ανυπομονώ να διαβάσω τις επόμενες περιπέτειές της.

Μαίρη Ζαρακοβίτη  
 
Joomla Social by OrdaSoft!