= Αυτή η οικογένεια θα με τρελάνει!
Βιβλία

loogoo

Αυτή η οικογένεια θα με τρελάνει!

 
Αυτή η οικογένεια θα με τρελάνει!
Κατερίνα Μανανεδάκη
Εκδόσεις Ψυχογιός

   Η Βαγγελιώ, εργαζόμενη μητέρα, νοικοκυρά, σύζυγος, είναι μια γυναίκα που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ενός γάμου, στις προκλήσεις της μητρότητας, στις εργασιακές προκλήσεις αλλά και τις ατομικές. Στο σπίτι γίνεται ένας χαμός, ο σύζυγος - εκτός από καθηγητής - είναι και ποιητής, άρα η κακομοίρα η Βαγγελιώ είναι η μάνα, η σύζυγος, η καθαρίστρια, η εργαζόμενη και πολλά πολλά άλλα. Η ατομικότητά της, οι δικές της ανάγκες, βρίσκονται σε καταστολή και φυσικά η μόνιμη γκρίνια προς τις φίλες της δεν βοηθά στη λύση του προβλήματος.

   Το πραγματικό πανδαιμόνιο γίνεται όταν τα πεθερικά της έρχονται να μείνουν δίπλα τους, γιατί μεγάλοι άνθρωποι είναι, χρειάζονται βοήθεια και πρέπει να τους στηρίξουν. Ο γλυκός της σύζυγος, Θεοχάρης, είναι ο κλασσικός Έλληνας μαμάκιας (πολλές θα κουνήσετε το κεφάλι σας συγκαταβατικά). Η πεθερούλα στάζει μέλι για τη νύφη της (το άλλο με τον Τοτό σας το είπα;)... Είναι ανακατώστρα η πεθερούλα, αλλά η Βαγγελιώ δε το βάζει κάτω. Δεν θα σας πω σε τι καταφεύγει, γιατί γέλασα τόσο πολύ με την εφευρετικότητά της, που θέλω να νοιώσετε το ίδιο.
 
trelanei20
   Άλλο ένα μέτωπο, στο οποίο προσπαθεί να μαχηθεί, όχι πάντα με επιτυχία, είναι εκείνο των παιδιών της. Βρίσκονται στην εφηβεία, έχουν φτιάξει τα δικά τους πλάνα και άντε να τα συνετίσεις. Δύσκολα τα μονοπάτια για την Ελληνίδα μάνα.

   Και στη δουλειά τα πράγματα δεν είναι ρόδινα… Η Βαγγελιώ δεν νοιώθει πληρότητα. Πολλές αστείες και σοβαρές καταστάσεις θα συμβούν. Άλλο ένα μέτωπο της ηρωίδας μας είναι και η δική της μητέρα, την οποία ακόμα προσπαθεί να την ελέγξει και να την γαλουχήσει. Ξέρω… και αυτό κάτι θα σας θυμίσει. Μέσα σε όλα έρχεται και ένα φάντασμα του παρελθόντος να της «χτυπήσει» την πόρτα, ίσως για να την αφυπνίσει, ίσως όμως για να της δώσει την ώθηση που χρειάζεται. Το κορίτσι μας πιέζεται ασφυκτικά, παλεύει με τα πάντα και δεν μπορεί να ισορροπήσει. Θέλει να αλλάξει όλη αυτή τη νοοτροπία, αλλά και τον εαυτό της. Θέλει να πάρει τη ηνία της ζωής και να αναπνεύσει. Αν θα τα καταφέρει… θα το μάθετε στο τέλος του βιβλίου.
 
mananedaki20
   Η Κατερίνα Μανανεδάκη έγραψε ένα απίστευτα χιουμοριστικό βιβλίο και θίγει θέματα με τέτοιο τρόπο, που κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Η αλήθεια είναι ότι την παρακολουθώ χρόνια και κάθε φορά με εκπλήσσει με την αμεσότητα αλλά και τη γλαφυρότητα που γράφει. Πάντα με το γέλιο, βγάζει στη φόρα πολύ σοβαρά θέματα και μας βάζει σε μια διαδικασία να σκεφτούμε εμείς τις απαντήσεις και όχι να πάρουμε μασημένη τροφή.

   Η οικογένεια που περιγράφει κάλλιστα θα μπορούσε να είναι η δική μας ή μια οικογένεια της διπλανής πόρτας. Είναι δύσκολο να μην ταυτιστείς με όλα όσα συμβαίνουν στο βιβλίο. Πριν λοιπόν σκεφτείτε την ψυχοθεραπεία, σας προτείνω να διαβάσετε αυτό το βιβλίο και να μπείτε μέσα στη Βαγγελιώ, προσπαθώντας να εκμαιεύσετε τις δικές σας απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει το βιβλίο.

Καλή σας ανάγνωση,
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
H Κατερίνα Μανανεδάκη είναι δημοσιογράφος. Έχει δουλέψει στο Mega Channel, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στο Star Channel και στον περιοδικό Τύπο, σε εκδόσεις υψηλής αναγνωσιµότητας και κυκλοφορίας. Έχει γράψει δεκατέσσερα βιβλία που έχουν γίνει θεατρικές παραστάσεις, ετοιμάζονται να μεταφερθούν στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, έχουν μεταφραστεί στο εξωτερικό και όλα τους είναι μπεστ σέλερ.
Joomla Social by OrdaSoft!