= Αντρών ΕγχΟιρίδιον – Οδηγός επιβίωσης
Βιβλία

loogoo

Αντρών ΕγχΟιρίδιον – Οδηγός επιβίωσης

 
Αντρών ΕγχΟιρίδιον – Οδηγός επιβίωσης
Άννα Παχή
Εκδόσεις Λυκόφως

   Αν είσαι γυναίκα, τους ξέρεις. Τους έχεις δει. Τους έχεις ζήσει. Μερικοί σου άλλαξαν τα φώτα. Σε μερικούς τα άλλαξες εσύ. Τώρα βρίσκονται όλοι εδώ, συγκεντρωμένοι και αποκαλύπτονται. Μάθε πώς να τους αναγνωρίζεις και – κυρίως - πώς να τους αντιμετωπίζεις χωρίς πολλές απώλειες. Ποιους άλλους; Τους άντρες φυσικά. Στο βιβλίο θα συναντήσει ο αναγνώστης τον «Cool», το «μαμάκια», τον «πιπίνο», το «χούλιγκαν», το «μπήχτη» και άλλους τύπους αντρών που κυκλοφορούν γύρω μας, ακόμα και μέσα στο σπίτι μας.
 
antreseg01
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Άννα Παχή ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου γεννήθηκε. Σπούδασε δημοσιογραφία και κατόπιν Ελληνικό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με το ραδιόφωνο ως παραγωγός μουσικών και ενημερωτικών εκπομπών. «Το Έπος των G. Peleαίων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως είναι η πρώτη της νουβέλα. Ακολούθησε ο "Οδηγός επιβίωσης' με τίτλο "Αντρών εγχΟιρίδιον". Η Άννα Παχή γράφει στο www.iart.gr. Της αρέσουν οι σοκολάτες και τα μιούζικαλ. Σε προηγούμενη ζωή της ήταν ιέρεια.

   Κορίτσια (σ. α/σ 1: ναι, για πες…), πέσαμε σε βιβλίο σταθμό. Αλήθεια πείτε μου, πόσες ώρες έχετε φάει με τις φίλες σας να αναλύετε γιατί έκανε αυτό, γιατί είπε εκείνο, τι συμβαίνει με τον τύπο και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά (μην τα αποκαλύπτουμε και όλα)… Η Άννα, μέσα από τέτοιες συζητήσεις, μάζεψε τύπους ανδρών σε ένα βιβλίο και τα έβγαλε όλα στη φόρα. Εγώ θα έδινα και έναν άλλο τίτλο, how to avoid τις κακοτοπιές…

   Διότι, εντάξει, μην τους στήνουμε και στον τοίχο, υπάρχουν και αρκετά καλές εξαιρέσεις (σ. α/σ 2: α, δεν ήταν ανάγκη, ευχαριστώ). Αν όμως πέσεις πάνω σε έναν τύπο σαν αυτούς που περιγράφει η Άννα, κάηκες… και μετά τσουρουφλίζεις εσύ τους επόμενους. Καταντά γλυκανάλατη σειρά για παππούδες, να ξέρετε όλο αυτό. Ακούω συχνά άλλαξαν οι ρόλοι, ήρθαν τα πάνω κάτω και άλλα τέτοια νόστιμα. Η ουσία όμως είναι μία. Σταματήστε να μαζοχίζεστε βρε κορίτσια, υπάρχουν αρκετές «πορτοκαλιές» εκεί έξω. Και κάνουν και ζουμερά πορτοκάλια…

   Ο κάθε άνθρωπος έχει πλέον σχηματίσει το δικό του χαρακτήρα. Δεν αλλάζει και δεν θα έπρεπε να αλλάξει για κανέναν. Έχετε ποτέ σκεφτεί πόσες «χαμένες» ώρες, μέρες, μήνες χρόνια έχουν χαθεί πιέζοντας τους εαυτούς μας να κατανοήσουν το ακατανόητο; Η Γη είναι στρογγυλή, ο ουρανός, κορίτσια, είναι μπλε και οι λάθος άνδρες πάντα θα είναι εκεί. Προσπεράστε και συνεχίστε. Τίποτα δεν είναι πολυτιμότερο από την ψυχική μας υγεία και ηρεμία.
 
anna15   Ειλικρινά, αν όντως καταφέρουμε να βρούμε τρόπο να κάνουμε πέρα τέτοιους ανθρώπους, τη ζωή μας θα κάνουμε καλύτερη, εκείνων δεν ξέρω, αλλά άμα δεν βρίσκουν «θύματα»… ε, θα αλλάξουν τροπάριο που λένε. Οι σχέσεις έχουν γίνει πραγματικό μαρτύριο, η λέξη έχει χάσει την έννοια της και πολλές από εσάς έχετε χάσει και τον ύπνο και την ύπαρξή σας λόγω κάποιου. Ανοίγετε λοιπόν ματάκια, κυρίες και δεσποινίδες, διαβάζετε, γελάτε και ξεκινήστε τα μπλοκ και τα ντιλίτ.

   Ένα εξαιρετικά καλογραμμένο βιβλίο, γεμάτο χιούμορ και διορατικότητα. Είναι η εξέλιξη κάποιας φιλικής γυναικείας κουβέντας μετά από ένα «δύσκολο» αναλυτικό δωδεκάωρο (όχι πείτε μου αν υπερβάλλω). Η Άννα με την πένα της θα σκιαγραφήσει πολλά από τα δύσκολα κατατόπια που έχετε περάσει, αλλά θα το κάνει με πλήρη σεβασμό, με μια υπέροχη αίσθηση χιούμορ και με απίστευτες ατάκες και προτάσεις που ίσως θα πρέπει να υιοθετήσουμε.

   Ξεκινά και η νέα χρονιά, ας βάλουμε στόχο να είμαστε πιο υγιείς ψυχικά και να περνάμε μακριά από τις κακοτοπιές. Δεν χρειάζεται να μαζεύουμε απωθημένα, να χορεύουμε κανέναν στο ταψί, μάτια ανοικτά χρειάζονται. Ναι, θα μου πείτε, ο έρωτας, κοπελιά, είναι τυφλός… Θα το δεχθώ αλλά δεν είναι και ηλίθιος θα προσθέσω…

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Βιβλία