Βιβλία

Οι άντρες είναι σαν τα παπούτσια #το δύο

 
Οι άντρες είναι σαν τα παπούτσια #το δύο
Συγγραφέας: Στέλλα Καραμπακάκη
Εκδόσεις Λυκόφως
 
   Θα τονίσω πως η φύση των γυναικών είναι αλλοπρόσαλλη (σ.υ.υ.: και κυκλοθυμική και ανασφαλής και τσοκομπλούμ και πολλά ακόμα χρωματιστά). Πολλά έχουν γραφτεί και ακουστεί για το πώς σκέφτονται οι γυναίκες και το πώς οι άνδρες δεν βγάζουν άκρη. Γιατί; Εμείς δηλαδή βγάζουμε άνετα άκρη μαζί τους; Για κουνήστε τα κεφαλάκια σας! Η πολυπλοκότητα είναι σημείο κατατεθέν και του ανδρικού πληθυσμού. Η κρίση έχει κόψει τα πόδια στους γνωστούς κάγκουρες και λοιπά ανδροειδή που τρέχανε στα παραλιακά μαγαζιά με μοντέρνα αυτοκίνητα, βάζοντας δόσεις αποπληρωμής μέχρι και έκτη γενιά, ανοίγοντας μπουκάλια και τον υπόλοιπο μήνα την έβγαζαν με το ποταπό σουβλάκι της γειτονικής ψησταριάς. Μην ξεχνάτε και αυτούς που μόστραραν μηλαράκια χιλίων-και ευρωπουλέων με πρόγραμμα καρτοκινητής… Αιωνία τους η μνήμη, να ζήσετε να τους θυμόσαστε. Ζήτω το έθνος, αλλά ας συνεχίσουμε στα δικά μας. Παράπλευρα έμειναν και όλοι εκείνοι που πραγματικά μας πονοκεφαλιάζουν.
 
antres1902
   Άνδρες-κατηγορίες που η αγαπημένη Στέλλα ξεμπροστιάζει με απίστευτο χιούμορ και αλμυρή γλώσσα. Γιατί ένα ταρακούνημα το χρειαζόμαστε, βρε αδερφέ! Μιλά για σχέσεις, μιλά για φοβίες, μιλά για όλα όσα συζητάμε με τις κολλητές μας. Και Πασόκους έχουμε και αναρχικούς έχουμε και καλλιτέχνες έχουμε μα και πιπίνια έχουμε, αντιδημάρχους, ντιτζέι, σε διάσταση αλλά και youtuber. Ο μπαχτσές είναι τίγκα. Τα «σχέδια» στα παπούτσια πολλά. Δοκιμάζοντας βρίσκεις αυτό που σου πάει καλύτερα. Δυστυχώς όμως οι «δοκιμές» των παπουτσιών δεν γίνονται αναίμακτα όπως στα μαγαζιά. Αφήνουν κατάλοιπα, που τρέχει μετά η κολλητή ή η ψυχίατρος να μαζέψει. Τα λεγόμενα σπασμένα που δεν ξανακολλάνε. Και ενώ λες «Όχι, δεν θα ξανακάνω την ίδια βλακεία, αρκετά!», κάνεις την επόμενη. Θα μου πεις, έτσι είναι αυτά. Η ζωή είναι ένα μεγάλο σχολείο κουλουπου κουλουπου (σ.υ.υ.: δεν γουστάρουμε να τονίσουμε, μωρή κάμπια;). Το δέχομαι, αν δεν πάθεις πώς θα μάθεις; Και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

   Η ουσία είναι μια. Εμείς μαγνητίζουμε αυτά που μας συμβαίνουν. Μήπως θα ήταν καλύτερα να προσέχουμε περισσότερο; Έτσι, μια ιδέα είπα και εγώ.

   Το βιβλίο θα σας κάνει να αισθανθείτε πολλά. Το γέλιο θα βγαίνει μετά δακρύων αλλά και θα βρεθείτε πολλές φορές απέναντι στις επιλογές σας. Δεν είναι κακό αυτό. Μια εσωτερική αναζήτηση πόσο στραβά μπορεί να πάει πια; Ίσα ίσα, που μπορεί στο τέλος να επιφέρει και λύσεις. Εξαιρετικά χιουμοριστική γραφή, με πολλές αιχμές. Το κορίτσι δεν έχει κατέβει από τον ουρανό. Ζει και πατά στη γη και εξωτερικεύει όλα όσα θα θέλαμε και εμείς να εξωτερικεύσουμε. Οι σχέσεις είναι δύσκολες, οι άνθρωποι όλων των φύλων… δύσκολοι είναι και αυτοί. Αυτό που μας σώζει τελικά είναι μια χρυσή τομή.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
karampaki19
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Στέλλα Καραμπακάκη είναι Ταύρος στο ζώδιο και στα νεύρα επίσης. Τελείωσε το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γράφει, μεταφράζει, παίζει με τις λέξεις και σατιρίζει ό,τι βρεθεί στο διάβα της, ενώ παράλληλα αγαπά τα social media – κάτι που αποδεικνύει συνεχώς βρίσκοντας νέους διασκεδαστικούς τρόπους για να τα χρησιμοποιεί.
 
Είναι συγγραφέας των βιβλίων:
Οι Άντρες είναι σαν τα παπούτσια, εκδ. Πολύτροπον, 2009
Ένα Ξωτικό στον Κήπο της Ουτοπίας, εκδ. Περίπλους, 2010
Σαν τον Αλήτη με τη Λαίδη, εκδ. Πολύτροπον, 2012/2013
Ένα Μπακούρι στην Αθήνα, εκδ. Πολύτροπον, 2013
Το Μεγάλο Τζέρτζελο, εκδ. Πολύτροπον, 2014
Οι Άντρες είναι σαν τα παπούτσια #το δύο, εκδ. Λυκόφως, 2018
Ζωή σε λόγου μας, εκδ. Λυκόφως, 2019
Joomla Social by OrdaSoft!