= Ανακαλύπτοντας την Αμέλια
Βιβλία

loogoo

Ανακαλύπτοντας την Αμέλια

 
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΛΙΑ
Της Kimberly McCreight
Εκδόσεις Πλατύπους
 
   Η Κέιτ, μέσα στο πένθος της, δεν μπορεί να δεχτεί ότι η κόρη της θα μπορούσε να έχει αυτοκτονήσει. Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι δεν ήξερε την Αμέλια τόσο καλά όσο πίστευε. Ποιοι ήταν οι φίλοι της, ποια ήταν τα μυστικά που έκρυβε;
 
Πόσα θα λέγατε στη μητέρα σας;
 
   Κι έτσι ξεκινάει μια αναζήτηση που την οδηγεί βαθιά στον προσωπικό κόσμο της Αμέλια – και μέσα στο μυαλό ενός προβληματισμένου νεαρού κοριτσιού. Και μετά η Κέιτ λαμβάνει ένα ανώνυμο μήνυμα.
 
Η Αμέλια δεν πήδηξε!
 
   Είναι κάποιος που παίζει μαζί της ή μήπως η Κέιτ είχε από την αρχή δίκιο; Για να μάθει την αλήθεια για την κόρη της, η Κέιτ θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια πιο σκοτεινή πραγματικότητα από ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

amelia   Μέσα στον πόνο της, το μήνυμα που λαμβάνει τη διαταράσσει και έχοντας και η ίδια την αντίληψη ότι δεν μπορεί η κόρη της να έχει αυτοκτονήσει, αρχίζει να ερευνά την ζωή του παιδιού της για να βρει απαντήσεις. Πριν μπει η τεχνολογία σε κάθε σπίτι, μια απλή γκάφα ίσως να κρατούσε λίγο καιρό, κάποιες εβδομάδες και μετά επιστρέφαμε στη σχολική καθημερινότητα. Όχι όμως τώρα που τα πάντα καταγράφονται και αναμεταδίδονται μέσω facebook, twitter, mail, bloq και λοιπών social media. To school bullying υπήρχε ανέκαθεν αλλά η τεχνολογία το έχει δυναμώσει αρκετά. Η προσπάθεια να γίνεις αρεστός, οι ιδιομορφίες των παιδιών, οι οικογένειες, όλα περνούν στο στόχαστρο του βιβλίου της McCreight.

   Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που θα σας καθηλώσει, ακόμα και αν δεν είστε γονείς. Ένα βιβλίο για την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην εφηβική τους ζωή. Ένα βιβλίο-μάθημα για να καταλάβουμε καλυτέρα τον κόσμο τους και να προσπαθήσουμε, όσο μπορεί ο καθένας μας, να αποτρέψουμε όλα αυτά τα κακά που έπονται.

   Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πιο σκληρά και από τον πιο μεγάλο μαφιόζο. Έχουν δικούς τους νόμους τιμής και πολλές φορές γίνονται βάναυσα. Η συγγραφέας μας παραθέτει όλη τη ζωή της δεκαπεντάχρονης Αμέλια, που έχει καταγράψει μέσα από μηνύματα στο κινητό, mail, post στο facebook, twitter… Η μητέρα της, διαβάζοντάς τα, ανακαλύπτει το παιδί της. Καταλαβαίνει πόσο βαθιά νυχτωμένη ήταν για το τι συνέβαινε με την κόρη της. Μια σκληρή αλήθεια που κανένας γονέας δεν θα έπρεπε να μαθαίνει.

   Με προβλημάτισε, με πείσμωσε, έκλαψα... Πολύ δυνατό βιβλίο, βαθιά συγκινησιακό που θα ταράξει τα νερά όλων μας και πιστεύω πως πρέπει, για να δούμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Μαθαίνω ότι ετοιμάζεται και ταινία, με τη Nicole Kidman στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

   Αν θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο, όχι απλά για να περάσετε την ώρα σας, αλλά ένα βιβλίο για να προβληματιστείτε, αυτό είναι το πλέον κατάλληλο. Θα  πρότεινα να το διαβάσουν και όλοι οι γονείς, γιατί με την τεχνολογία δεν ξέρουμε ποτέ που μπορεί να φτάσουν τα πράγματα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!