Βιβλία

loogoo

Αμνησία

 
Αμνησία
του Στηβ Γουάτσον
Εκδόσεις Ψυχογιός

   Κάθε πρωί η Κριστίν ξυπνάει σε μια άγνωστη κρεβατοκάμαρα, δίπλα σ’ έναν άγνωστο άντρα. Στον καθρέφτη του μπάνιου βλέπει το πρόσωπο μιας μεσήλικης γυναίκας, την οποία δεν αναγνωρίζει. Και κάθε πρωί ο σύζυγός της της εξηγεί υπομονετικά ότι είναι ο Μπεν, ο άντρας της, ότι εκείνη είναι σαράντα εφτά χρόνων και πως ένα ατύχημα πριν από πολύ καιρό της προκάλεσε μια περίεργη διαταραχή μνήμης.

amnisia   Αντί για αναμνήσεις η Κριστίν έχει κάποιες φωτογραφίες, έναν πίνακα σημειώσεων στην κουζίνα κι ένα ημερολόγιο κρυμμένο σε μια ντουλάπα. Γνωρίζει την ύπαρξη του ημερολογίου, γιατί της το θυμίζει κάθε μέρα ο δόκτωρ Νας, ένας νευρολόγος που ισχυρίζεται ότι την παρακολουθεί χωρίς να το ξέρει ο Μπεν.

   Καθώς η Κριστίν γεμίζει τις σελίδες του ημερολογίου με όσα της συμβαίνουν κάθε μέρα, αλλά και με κάποιες αναλαμπές από το παρελθόν της, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι στη ζωή της υπάρχουν κάποια αλλόκοτα κενά. Προσπαθώντας να κολλήσει τα σπασμένα κομμάτια και να βρει απαντήσεις πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην αλήθεια – μια αλήθεια που θα αποδειχθεί τρομακτική μα και θανάσιμη.

   Ένα εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ που θα κάνει τον αναγνώστη να αναρωτηθεί… Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που είναι καλύτερα να μη θυμάσαι; Ποιος είσαι αν δεν ξέρεις το παρελθόν σου; Πώς μπορείς να αγαπάς χωρίς μνήμη;
 
   Βιβλίο με πολλές  διακρίσεις, έγινε και ταινία, η οποία, κατά τη γνώμη μου, ήταν μέτρια σε σχέση με το βιβλίο.  

   Θα το βρείτε  πολύ καλό βιβλίο μυστήριου, με σασπένς, ψυχολογικό σε φάσεις… Ευρηματικός ο συγγραφέας, μας δίνει έντονη πλοκή και μας καθηλώνει μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 

Βιβλία