= Άγριο Φιλί
Βιβλία

loogoo

Άγριο Φιλί

 
Ρομπέρτο Σαβιάνο
Άγριο Φιλί
Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου
Εκδόσεις Πατάκη

   Αν ζητάτε ένα βιβλίο έντονο, για γερά νεύρα, σας έχω το καλύτερο για φέτος. Από το πρώτο κεφάλαιο κιόλας βγάζει μια απίστευτη ωμότητα, αποτυπώνοντας μια κοινωνία που έχει πιάσει πάτο. Στόχος γίνεται ένα νεογέννητο παιδί, ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Κάποιοι είναι έτοιμοι να δώσουν τέλος σε μια ζωούλα που ακόμα δεν έχει καλά καλά ξεκινήσει. Γιατί; Γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα αποδώσουν δικαιοσύνη για τον χαμό ενός δικού τους ανθρώπου. Συμμορίες εφήβων που κινούν ναρκωτικά, μαφιόζικες επιθέσεις από ανήλικα. Ένας κόσμος που μοιάζει με εφιάλτη.

   Ένας υπόκοσμος που σε κάνει να ανατριχιάσεις. Το κακό είναι ότι όλα όσα περιγράφει δεν είναι αποκύημα επιστημονικής φαντασίας. Αυτός ο ανήλικος υπόκοσμος υπάρχει, ζει και βασιλεύει. Μπορεί εδώ στην Ελλάδα να είναι πολύ μικρό το ποσοστό και η αγριότητα να μην είναι τόσο έντονη, αλλά μην γελιόμαστε. Μια «βόλτα» στις σελίδες των εφημερίδων του εξωτερικού θα μας λύσει όλες μας τις απορίες. Η κοινωνία έχει πιάσει πάτο και το μέλλον της διαγράφεται μέσα από ζοφερές εικόνες βίας από παιδιά που θα έπρεπε να παίζουν αμέριμνα στις αλάνες και στα πάρκα και να ονειρεύονται.
 
agriofili21

   Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο ζει υπό αστυνομική προστασία, εξαιτίας απειλών για τη ζωή του που έγιναν εναντίον του μετά τη δημοσίευση του ντεμπούτου βιβλίου του «Γόμορρα» το 2006. Δεν χαϊδεύει αυτιά, ξύνει πληγές, τρυπώνει μέσα στα άδυτα του εγκλήματος και ο αναγνώστης μένει με κομμένη την ανάσα σε κάθε σελίδα. Μεγαλωμένος στη Νάπολη, απεικονίζει μια βίαια πατριαρχική κοινωνία, στην οποία οι σαδιστές ένοπλοι ασκούν τη βούλησή τους έναντι άλλων σύμφωνα με έναν κώδικα βίας.

   Συνταρακτικό βιβλίο! Μια κραυγή, μια κατάθεση για να ξυπνήσουμε από τη σαπουνόφουσκα που έχουμε κλειστεί. Τίποτα πια δεν είναι ονειρικά πλασμένο. Αυτό που συμβαίνει δίπλα μας πρέπει να μας απασχολεί. Έχουμε αφήσει τα παιδιά, το μέλλον μας, στα αζήτητα. Νισάφι πια, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τα λάθη μας και να κάνουμε τα πρέποντα βήματα, να παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο σε αυτά. Το αξίζουν!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
saviano21

Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο γεννήθηκε το 1979 στη Νάπολη. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης. Διετέλεσε μέλος της ερευνητικής ομάδας του Παρατηρητηρίου για την Καμόρρα και την Παρανομία και έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες "Il Manifesto", "Il Corriere del Mezzogiorno", "L' Espresso", "La Reppublica". Το 2006 κυκλοφόρησε στην Ιταλία το βιβλίο του "Γόμορρα", που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 50 γλώσσες. Η λογοτεχνία και το ρεπορτάζ είναι τα εργαλεία του για να αφηγηθεί την πραγματικότητα. Από τις 13 Οκτωβρίου 2006, εξαιτίας της επιτυχίας του βιβλίου του και των απειλών που δέχεται για τη ζωή του, ζει υπό στρατιωτική προστασία. Η ταινία "Γόμορρα" του Ματέο Γκαρόνε, βασισμένη στο βιβλίο του Ρομπέρτο Σαβιάνο, κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών (2008, Grand Prix).
Το 2009 κυκλοφόρησε το "Αντίθετο του θανάτου" (Εκδ. Πατάκη, 2009), το 2010 "Η oµορφιά και η κόλαση" (Εκδ. Πατάκη, 2011), που τιµήθηκε την ίδια χρονιά µε το Βραβείο Eυρωπαϊκού Bιβλίου (Le prix du livre europeen), και το 2011 "Ο αγώνας συνεχίζεται" (Εκδ. Πατάκη, 2013).

Joomla Social by OrdaSoft!

Βιβλία