Βιβλία

Αγγελικό Σκοτάδι

 
Αγγελικό Σκοτάδι 3: Λαμπερός Ουρανός
Συγγραφέας: ΤΖΟΣΛΙΝ ΝΤΕΪΒΙΣ
Εκδόσεις: Ψυχογιός
 
   Από τη μέρα που έκλεισε τα δεκαεπτά της χρόνια, η Σκάι ήταν διχασμένη ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, στην Τάξη και την Επανάσταση, στο Ντέβιν και τον Άσερ. Η απόφασή της να μην επιλέξει τίποτε από τα δύο ήταν μια έκπληξη και για τις δύο πλευρές.
 
aggelikoskotadi
 
   Με τη βοήθεια των φίλων της, η Σκάι χαράσσει τη δική της πορεία και επιδιώκει να συμμαχήσει με τους εξεγερμένους. Η αποστολή αυτή όμως είναι πιο δύσκολη απ’ ό,τι φανταζόταν. Και ο μεγάλος της έρωτας μπορεί να είναι ο πλέον θανάσιμος εχθρός της. Για να επιβιώσει, η Σκάι θα πρέπει να βασιστεί στις δυνάμεις της και στη θέλησή της. Γιατί έχει ένα μέλλον αλλά και μια αγάπη για τα οποία αξίζει να πολεμήσει.
 
   Ένα βιβλίο για τους λάτρεις του science fiction. Το τελευταίο βιβλίο μιας εκπληκτικής τριλογίας.
 
   Η Σκάι έχει απίστευτες δυνάμεις που προέρχονται και από τις δυο παρατάξεις λόγω των γονιών της. Στα δεκαεπτά της συναντά τον Άσερ και το Ντέβιν, χωρίς να ξέρει γιατί την παρακολουθούν, τι θέλουν από αυτή. Καθώς το κουβάρι ξετυλίγεται καταλαβαίνει ότι είναι το όπλο που και οι δυο παρατάξεις θέλουν η καθεμιά για τον εαυτό της. Ανακαλύπτει τις δυνάμεις της και μαθαίνει την αλήθεια για τους γονείς της.
 
   Στο τρίτο λοιπόν βιβλίο η έφηβή μας Σκάι παίρνει την απόφαση να μην γίνει το όπλο καμίας παράταξης. Θα τα καταφέρει; Πώς μια έφηβη θα συσπειρώσει δίπλα της τους Άναρχους και τι ακριβώς είναι αυτό που πρέπει να κάνει ώστε να σταματήσει ο πόλεμος της Τάξης και της Επανάστασης και η ανθρωπότητα να μην γίνει έρμαιο κανενός; Ποιον μπορεί να εμπιστευτεί; Ποιοι είναι τελικά οι φίλοι της; Και με τα όνειρα της τι γίνεται; Τι θέση έχει η αγάπη στη ζωή της; Θα καταφέρει να μείνει μια απλή έφηβη ή θα πεθάνει πολεμώντας;
 
   Η συγγραφέας παίρνει το μύθο στα χέρια της και τον πλάθει με τον δικό της μοναδικό τρόπο, δεν καταφεύγει σε υπερβολές, τον χρησιμοποιεί με τέτοιο τρόπο ώστε  τον πρώτο ρόλο να τον έχουν τα πρόσωπα και οι καταστάσεις.
 
   Αν σε γοητεύουν ο μύθος των εκπτώτων αγγέλων, οι ωραίες εικόνες, τόσο ζωντανές, τόσο κινηματογραφικές θα έλεγα, η ασυμβατότητα των χαραχτήρων, ο έρωτας, η δράση και οι ανατροπές, δεν νομίζω ότι θα βρεις καλύτερο βιβλίο από αυτό. Τα συνδυάζει όλα και με ένα τόσο μαγικό τρόπο που σε καθηλώνει.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!