= Αγκαθωτές Ιστορίες Τσέπης
Βιβλία

loogoo

Αγκαθωτές Ιστορίες Τσέπης

 
Αριστείδης Δάγλας
Αγκαθωτές Ιστορίες Τσέπης
Εκδόσεις Λιβάνη

   Έχετε δει ποτέ καβγά στη λαϊκή; Έχετε κάτσει στην ουρά στα τυροκομικά σούπερ μάρκετ, πίσω από μια γηραιά κυρία που δεν λέει να τελειώσει; Έχετε περάσει ποτέ τις πύλες ενός νοσοκομείου βιώνοντας παραφροσύνη;

   Αλήθεια, πόσες φορές έχετε κάνει «κατοστάρια» μπαίνοντας στο βαγόνι για να προλάβετε μια θέση αλλά δεν τα έχετε καταφέρει;

   Πότε ήταν η τελευταία φορά που μπήκατε σε κατάστημα και μείνατε άφωνοι μπροστά στο ναρκισσισμό κάποιου πελάτη;

   Εσείς του «δυνατού» φύλλου, έχετε πάει ποτέ βόλτα στα μαγαζιά με τη συμβία σας; Έχετε μπει σε συζήτηση μαζί της για πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν αλλά εκείνη ζητά επιστάμενα τη γνώμη σας;
 
agathotes
   Αν ναι, διαβάζοντας αυτές τις αγκαθωτές ιστορίες θα γελάσετε με την ψυχή σας με τα καθημερινά μας «χάλια». Αν όχι, θα βρεθείτε σε μια ατμόσφαιρα μαύρου χιούμορ που δεν έχετε ξαναζήσει.

   Το βιβλίο θίγει με μεγάλες δόσεις χιούμορ αρκετά από τα κακώς κείμενα που βιώνουμε σε αυτή τη χώρα. Εκείνες τις μικρές αλλά γεμάτες τρέλα στιγμές που χτυπάμε «κόκκινο». Που ζούμε είτε ως μάρτυρες, είτε ως πρωταγωνιστές, θεότρελες καταστάσεις. Ο κύριος Δάγλας με την αιχμηρή του πένα μας οδηγεί σε εκείνους ακριβώς τους δρόμους με έξυπνο χιούμορ και ζωντανές περιγραφές.

   Οι Αγκαθωτές Ιστορίες Τσέπης είναι ένα όμορφο βιβλίο για να «ξυπνήσουμε» και να δούμε τη βασανιστική καθημερινότητα με μια εσάνς γέλιου, μια άλλη οπτική εξωτερική ματιά και να κάνουμε και μια ενδοσκόπηση αν χρειάζεται, βρε αδερφέ. Το καλύτερο δώρο για μας και τους δικούς μας ανθρώπους.
 
daglas
 
Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στο Μεγανήσι της Λευκάδας. Η ενασχόλησή του με τη διασκευή και τη συγγραφή παραμυθιών έχει τις ρίζες της ακριβώς εκεί: Στο παραμυθένιο σκηνικό του νησιού του και στις υπέροχες διηγήσεις πολλών λαϊκών παραμυθιών από το οικογενειακό του περιβάλλον, μέσα στην εκπληκτική γειτονιά που είχε την τύχη να περάσει τα παιδικά του χρόνια. Βέβαια, πάνω απ’ όλα, πηγή της έμπνευσής του είναι η Αλίκη και ο Λάμπρος, τα δυο του αστέρια που έχει τη χαρά να μεγαλώνει με τη σύζυγό του Ελένη. Στόχος του είναι να φτιάξει μέσα από τα βιβλία του έναν κόσμο ονειρικό, στον οποίο να βρίσκουν καταφύγιο όσοι το έχουν ανάγκη, παρέα με τα παγανά, τα στοιχειά, τις λάμιες και τα ξωτικά.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Ο Δεκατρής, Η Σταχτομάρω, Τα Παγανά, Αισώπου Παρα-μύθοι και Η Ηλιογέννητη.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!