= Αφιέρωση
Βιβλία

loogoo

Αφιέρωση

 
Αφιέρωση
Γιάννης Σίννης
Εκδόσεις Οσελότος

   Είχαμε φιλοξενήσει το πρώτο του βιβλίο πριν από δύο χρόνια περίπου. «Από την ψυχή στο χαρτί» και πάλι πίσω. Λέξεις που έγιναν στίχοι, εικόνες που έγιναν θύμησες… Φέτος κυκλοφορεί ένα βιβλίο με ποιήματα. Ο Γιάννης Σίννης είναι πολυπράγμων, είναι πατέρας και σύζυγος και δεν σταματά να γράφει (και να συνθέτει)! Σημειώσεις στο κινητό του, σημειώσεις οπουδήποτε αλλού μπορούν να τηρηθούν και να επανεκτιμηθούν και στη συνέχεια σταχυολόγηση και δημιουργία μίας συγκεκριμένης σειράς.
 
sinnis2045 
   Το βιβλίο αυτό φιλοξενεί ποιήματά του, τα οποία έχουν να κάνουν με τις εσώτερες σκέψεις του, με τα συναισθήματά του, με την αγάπη του σε πρόσωπα και καταστάσεις. «Δεν δέχομαι την παραμικρή απουσία σου πλέον από την ζωή μου». Η αγάπη είναι ζάλη; Και κάτι περισσότερο; Κάτι ΠΟΛΥ περισσότερο ίσως; Μπορεί όλα μαζί αυτά που διαβάσατε πιο πάνω. Το ξεφύλλισμα του βιβλίου είναι άνετο. Μπορείς να σταθείς σε μία σελίδα, μπορείς να γυρίσεις προς τα εμπρός ή πίσω, ανάλογα με το τι θέλεις. Ανάλογα με τις εντυπώσεις. «Και θα μετρήσω οκτώ φορές μέχρι το αμέτρητο»… Και θα περιμένει καρτερικά η ένατη. Είναι μία κατά συνθήκη ουτοπική δυστοπία. Είναι κάτι που δεν μπορείς να περιγράψεις ακριβώς, ευτυχώς όμως δεν χρειάζεται.

   «Λοξοδρομώ σα δειλό φθινόπωρο, αναποφάσιστος φορέας θαλπωρής»… Η ανθρώπινη φύση. Περίεργη σαν μίξη διαφόρων «ύποπτων» υγρών, υπεύθυνων για πολλές αυθαιρεσίες και ισάριθμες ιστορίες για τις παρέες. Οι εποχές, οι μήνες, οι γύρω μας, τα ημών και υμών και στο τέλος της ημέρας… ένα κρεβάτι, δύο άνθρωποι και ό,τι έχουν να μοιραστούν για τις ώρες που πέρασαν. «Πώς ήταν η μέρα σου»; Και κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε την ποίηση του Γιάννη. Είναι μια αφιέρωση στον άνθρωπό του και την ίδια τη ζωή. Γιατί – τώρα πια και για το συγκεκριμένο άτομο – όλα από κείνη πηγάζουν. Η «γυναίκα που έστηνε καρτέρι στην άνοιξη» έμελλε να είναι απωθημένο και λιμάνι, συνάνθρωπος και άτομο για ειδικές αποστολές.

Και Τον ρώτησα.
- Πώς θα σωθώ;
Και δεν μου απάντησε.

   Οι λέξεις μαίνονται. Οι λέξεις πάλλονται. Οι λέξεις μπορούν να γίνουν ορμητήριο, ησυχαστήριο, οι λέξεις μπορούν να στρέψουν προς διάφορες κατευθύνσεις. Ο δημιουργός το γνωρίζει άριστα αυτό. Όπως γνωρίζει και τις μελωδίες που μπορούν να πηγάσουν από τις λέξεις. Όντας εξαιρετικός μουσικός και συνθέτης ο ίδιος, δεν πρόκειται να σας ανησυχήσει με τα δικά του. Αντίθετα, εσείς θα πάτε και θα συρθείτε και θα περιμένετε εναγωνίως για εκείνη την κατάθεση ήθους.

   Αξίζει τον κόπο να το πάρετε και να το διαβάσετε. Κάπου ανάμεσα στις σελίδες θα βρείτε τον εαυτό σας σε διάφορες «παραλλαγές». Στο σχολείο και πριν από αυτό, στο πανεπιστήμιο, στο μέσο των ετών, εκεί που οι εποχές είναι μόνο μαύρα στίγματα σε λευκό χαρτί. Στο στρατό, την τελευταία σοβαρή δικαιολογία, για να μην δουλέψουμε. Στη δουλειά και στα χόμπι σας. Στην πρόβα και μετά σε κάποιο ποτάδικο και ανταλλαγή απόψεων και συμπάθεια. Ο Γιάννης θα κάθεται ήσυχα σε μια γωνιά πίσω-πίσω ή θα βρίσκεται στη θέση του DJ και θα σας ξυπνά με μοναδικό τρόπο τις θύμισες, στις οποίες αναφερθήκαμε πιο πάνω. Καλοτάξιδο να είναι! Και όσο για τη συνέντευξη…

Κώστας Κούλης
 
sinnis1945
 
Ο Γιάννης Σίννης είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, κιθαρίστας, συνθέτης και στιχουργός σε ελληνικές ανεξάρτητες ροκ μπάντες και δισκοθέτης σε μπαρ της Αθήνας. Παράλληλα έχει αποφοιτήσει από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα ραδιοφωνικών παραγωγών ενώ είναι κάτοχος πιστοποίησης Global Cert (Ιστορία ελληνικής και ξένης μουσικής). Έχει υπάρξει διοργανωτής συναυλιών και ραδιοφωνικός παραγωγός (G-Radio).
Στίχους του έχουν ερμηνεύσει οι Βασίλης Σκουλάς, Βασίλης Καρράς, Θέμης Αδαμαντίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιάννης Πλούταρχος, Κωστας Καραφώτης, Καίτη Γαρμπη, Θωμαής Απέργη, Μελιsses, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος κλπ. Εκτός δισκογραφίας, τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι: Γιώργος Μαργαρίτης, Πάνος Κιάμος, Κώστας Αγέρης κλπ
Το 2015 ήταν υποψήφιος στιχουργός στον ελληνικό τελικό της Eurovision με το τραγούδι «Jazz & Συρτάκι» που ερμήνευσε η Θωμαή Απέργη. Συνεργάζεται με τον διακεκριμένο συνθέτη Χρήστο Παπαδόπουλο.
Ήταν παραγωγός της ετήσιας εκδήλωσης “The Live tribute to Gary Moore” στο Κύτταρο με καλεσμένους τους Chris Tsangarides (Υποψήφιος για βραβείο Grammy) και Vic Martin. Είναι μέλος της ΑΕΠΙ (Ελληνική εταιρεία προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας).
Το τραγούδι του με τίτλο: "Να μου μιλάς στον ενικό", με την ερμηνεία της Καίτης Γαρμπή, επιλέχθηκε για βασικό της σειράς "Προδοσίες" του ΣΚΑΪ.
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Βιβλία