= Ένα μπακούρι στην ΑΘήνα
Βιβλία

loogoo

Ένα μπακούρι στην ΑΘήνα

 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Στέλλα Καραμπακάκη
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ
 
   Ένα μπακούρι… Η Ελπίδα. Μια πόλη… Η Αθήνα. Ένας χρόνος αναζήτησης. Εραστή; Έρωτα; Συντρόφου; Ίσως όλα αυτά μαζί.
 
enampakour   Η Στέλλα Καραμπακάκη στο νέο της βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον, γράφει για "Ένα μπακούρι στην Αθήνα" παρουσιάζοντας τις προσπάθειές του ώστε να πάψει να είναι μπακούρι και να ευτυχήσει επιτέλους στο πλευρό κάποιου συντρόφου, που θα πληροί τα χαρίσματα, τις αρετές και τα χαρακτηριστικά, που επιθυμεί.
 
   Είναι η πρώτη φορά που η ηρωίδα μας, μετά από έναν επεισοδιακό χωρισμό, μένει μπακούρι. Εντελώς. Πάνε οι εποχές που θα έβρισκε καμιά ξεχασμένη επαφή στον τηλεφωνικό της κατάλογο και θα μπορούσε τουλάχιστον να περάσει τον καιρό της. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Δεν αργεί να εμφανιστεί στη ζωή της ο Μάνος, ο παιδικός της φίλος και πάνω που η δικιά μας θα αναθαρρέψει… Τζίφος. Πάει ο Μάνος. Θα έρθει ο Αχιλλέας, μετά ο Μανώλης, ο Μάκης, ξανά ο Μάνος, ο Τηλέμαχος και μερικοί άλλοι, που όμως θα της αποδείξουν περίτρανα πως οι σχέσεις δεν έρχονται κατά παραγγελία και πως όλοι οι άνθρωποι δεν είναι κομμένοι και ραμμένοι στα δικά μας μέτρα. Άλλοτε απογοητευμένη άλλοτε με θάρρος και με σύμμαχο τις καυστικές παροιμίες και σκέψεις της αθυρόστομης γιαγιά της, δεν θα σταματήσει την αναζήτηση, ώσπου μετά από ένα χρόνο άκαρπων προσπαθειών θα αντιληφθεί πως ο τέλειος άντρας δεν είναι παρά ένα αποκύημα της φαντασίας μας και πως μερικές φορές μπορεί το δικό μας ταίρι να βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας και απλά να αρνούμαστε να το συνειδητοποιήσουμε.
 
   Η Στέλλα Καραμπακάκη αποδεικνύει πως η ανάλυση των διαπροσωπικών σχέσεων αποτελεί το δυνατό της σημείο. Δεν μπαίνει στη διαδικασία να τις ωραιοποιήσει, δεν ακολουθεί την πεπατημένη του "πρίγκηπας συναντά σταχτοπούτα, κάποιος θέλει το κακό τους, όμως τελικά ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα", αλλά παρουσιάζει πάντα σχέσεις και ερωτικά ή συναισθηματικά τερτίπια, που συναντάμε συχνά μπροστά μας και ακούμε συχνότερα δια στόματος γνωστών και φίλων.
 
   Επιμένει στη χιουμοριστική αντιμετώπιση των σχέσεων, ενώ την διακατέχει πάντα μια σαρκαστική διάθεση απέναντι στην παρουσία των δύο φύλων μέσα σε μία σχέση και αυτό είναι που κάνει τη γραφή της ευχάριστη στον αναγνώστη. Δεν γράφει παραμύθια με δεδομένο happy end, αλλά παρουσιάζει σχέσεις και καταστάσεις, πραγματικά βγαλμένες από τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Αυτού του ανθρώπου, που εκτός από τα συναισθηματικά ζητήματα καλείται να αντιμετωπίσει προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, της σύχρονης ελληνικής καθημερινότητας.
 
Έλλη Λινάρδου
Joomla Social by OrdaSoft!