= Σαν Τον Αλήτη Με Τη Λαίδη
Βιβλία

loogoo

Σαν Τον Αλήτη Με Τη Λαίδη

karampakakiinside

Συγγραφέας: Στέλλα Καραμπακάκη
Εκδόσεις Πολύτροπον      

   Μετά το ξεκαρδιστικό βιβλίο "Οι Άντρες είναι σαν τα Παπούτσια", η Στέλλα Καραμπακάκη ξαναχτυπά με το βιβλίο "Σαν τον Αλήτη με τη Λαίδη", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον. Απειλητικά προσκείμενη προς τα γνώριμα ¨αλήτικα¨ αρσενικά, αλλά ταυτόχρονα με μία εξαιρετική σαρκαστική διάθεση απέναντι στα γνώριμα θηλυκά που επιμένουν σταθερά να την πατάνε, η συγγραφέας θέτει ένα πολύ βασικό ερώτημα: κατά πόσο η επιλογή ενός συντρόφου και η συμβίωση μαζί του μπορεί να σχετίζεται με την επιλογή και τη συμβίωση με ένα κατοικίδιο - κατά προτίμηση σκύλο.      

   Η Στέλλα Καραμπακάκη αντιπαραβάλλει με μαεστρία ράτσες σκύλων και…ράτσες ανδρών, εξετάζει τη συμπεριφορά αμφότερων εντός του σπιτιού και στο πλαισίο μιας εν δυνάμει συγκατοίκησης, το χαρακτήρα και τη διάπλαση αυτού, το βαθμό εκπαίδευσης που επιδέχονται, και τη διατροφή τους. Διερωτάται τελικά "πόσος καιρός χρειάζεται για να γίνει ο πρίγκιπας βάτραχος και γιατί ο βάτραχος δεν γίνεται ποτέ πρίγκιπας", ενώ μέσα από μια επιστολή προς κάθε λαίδη που αναζητεί το απόλυτο αρσενικό, καταλήγει πως πρωτίστως οφείλουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και μετά να προχωράμε σε πράξεις υιοθεσίας είτε σκύλων είτε ανδρών.        

   Μπορεί ο τίτλος "Σαν τον Αλήτη με τη Λαίδη" να σας παραπέμπει χωρίς δεύτερη σκέψη στην επιτυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων του Walt Disney, "Η Λαίδη και ο Αλήτης", μόνο που εκεί αγαπημένες μου αναγνώστριες (ίσως και αναγνώστες - εσείς ξέρετε), το ending ήταν πολύ happy. Περισσότερο του εφικτού. Ο "αλητάκος" της ιστορίας ήταν χαριτωμένος και γλυκός και έτσι δείχνει να παρέμεινε μέχρι τέλους, σε αντίθεση με "τους αλήτες, τους αλήτες που γυρνάς", των οποίων η γλυκύτητα και οι χαριτωμενιές διαρκούν τόσο, όσο χρειάζεται για να σε ρίξουν - είτε γενικώς είτε απλώς στο κρεβάτι. Μια χαρά είναι και το κρεβάτι σκέτο χωρίς καρδιές και λουλούδια, κύριοι. Δεν αντιλέγουμε! Αλλά θα ήταν πολύ καλύτερα αν μας το προσφέρατε με την ευθύτητα που αρμόζει στην αντρική σας φύση, αφήνοντας στην απ'έξω το ρομαντικό πακέτο ενός καλογραμμένου προλόγου, που είθισται να μας πλασάρετε πριν μας ρίξετε. Καλή ανάγνωση! 

Έλλη Λινάρδου 
Joomla Social by OrdaSoft!