= Η Ιστορία Μιας Σταγόνας
Βιβλία

loogoo

Η Ιστορία Μιας Σταγόνας

bookxx2

Αμαλία - Ειρήνη Τζιμοπούλου
Εκδόσεις Ιωλκός

   «Ευτυχία είναι το φως της αυτογνωσίας να λάμπει στην κάθε μέρα της ζωής σου, φωτίζοντας όλο και πιο πολύ την εξέλιξή σου»

   «Ευτυχία είναι ένα βροχερό απόγευμα να ξαπλώνεις στο βρεγμένο χορτάρι αγκαλιάζοντας τη γη»

   Ευτυχία … πόσοι άνθρωποι αλήθεια την έχουν νιώσει; Πόσοι είναι σε θέση να ισχυριστούν ότι πορεύονται, όντας πραγματικά ευτυχισμένοι σε αυτή τη ζωή; Τελικά, υπάρχει συνταγή, που να οδηγεί τους ανθρώπους στην υπέρτατη ευτυχία; Η Αμαλία - Ειρήνη Τζιμοπούλου, συγγραφέας του βιβλίου «Η ιστορία μιας σταγόνας», φαίνεται πως βρήκε τη δική της ευτυχία και τον τρόπο με τον οποίο το κατάφερε, θέλησε να τον μοιραστεί και με άλλους ανθρώπους. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό το βιβλίο, «ένα δώρο σε ανθρώπους όλης της Γης», όπως θα γράψει η ίδια.

   Όλα αρχίζουν στην απεραντοσύνη του σύμπαντος. Η αέναη ενέργειά του θα δώσει πνοή σε μια σταγόνα φωτός και αυτή με τη σειρά της θα δώσει ουσία στην ίδια την ύπαρξη. Θα γεννηθεί η Μάλτι Ανίσκα και η σταγόνα θα τη συνοδεύει πάντα στην πορεία της ζωής της αναπτύσσοντας έτσι έναν ισχυρό δεσμό. Σκοπός της σταγόνας είναι να φτάσει η Μάλτι στην πολυπόθητη ευτυχία και αφού το καταφέρει να ωθήσει και άλλους ανθρώπους να τη βρουν. Το σύμπαν, γνωστό για τις «συνωμοσίες» του, έχει προικίσει το κορίτσι – ήδη από τη γέννησή του – με ό,τι εκείνο θεώρησε απαραίτητο. Ο ουρανός, ο ήλιος, ο άνεμος, η νύχτα, η ζωή, της χάρισαν γενναιόδωρα τα αγαθά τους. Έτσι, η Μάλτι αρχίζει να πλάθει το «είναι» της. Στο δρόμο της θα βρεθούν τόσο επίγειοι όσο και ουράνιοι δάσκαλοι, ο καθένας από τους οποίους θα της διδάξει κάτι μοναδικό και θα εμπλουτίσει το χαρακτήρα της με αξίες, αρχές και αρετές. Το καθετί έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Μάλτι. Η φύση, οι άνθρωποι, η καρδιά, το μυαλό, η ελευθερία, η μοναξιά, όλα κατέχουν κυρίαρχη θέση στη ζωή της. Μαθαίνοντας και αγαπώντας τον εαυτό της και με τη βοήθεια της σταγόνας και διαφόρων άλλων παραγόντων καταφέρνει να φτάσει στην υπέρτατη ευτυχία και το μόνο που πρέπει να κάνει πια είναι να μυήσει και τους υπόλοιπους ανθρώπους στη διαδικασία εύρεσης της δικής τους ευτυχίας.

   Συνδυάζοντας το πραγματικό με το «παραμυθένιο» στοιχείο, η Αμαλία – Ειρήνη Τζιμοπούλου δημιουργεί μια ιστορία γεμάτη από μηνύματα και μεστή σε νοήματα. «Η ιστορία μιας σταγόνας» αποτελεί ένα πρωτότυπο βιβλίο αυτογνωσίας για ανθρώπους, που κυνηγούν την ευτυχία και ίσως την ψάχνουν σε λάθος μονοπάτια. Δείχνει να έχει γραφτεί από καρδιάς, με μοναδικό σκοπό να αποτελέσει ένα πραγματικό δώρο – σύμβουλο για τους κατόχους του.

Έλλη Λινάρδου
Joomla Social by OrdaSoft!