Βιβλία

Θέλω Nα Θυμάμαι

booktsitasdrivas

Τίτλος: «Θέλω να θυμάμαι»
Εκδόσεις: ΜΥΣΤΙΣ
Συγγραφέας: Επιμέλεια: Ειρήνη Καρυτσιωτάκη

   Οι ελληνικές εκδοτικές προσπάθειες να καινοτομήσουν και να κάνουν το βιβλίο πιο αγαπητό στην ελληνική κοινωνία, γίνονται ορατές από την έκδοση ενός πρωτότυπου σημειωματάριου των εκδόσεων ΜΥΣΤΙΣ. Το συγκεκριμένο σημειωματάριο, εκδόθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

   Ο τίτλος «θέλω να θυμάμαι» σε συνδυασμό με το εξώφυλλο (εικονογραφημένο από τη Σύλβια Γιανόβσκα) μας δίνει εξ αρχής το βασικό μήνυμα που θέλει να περάσει, που δεν είναι άλλο από τη διατήρηση της ακεραιότητας της ατομικής θέλησης για την πραγματοποίηση των παιδικών μας ονείρων. Αυτός, είναι και ο λόγος που αυτή η έκδοση απευθύνεται και σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες. Μέσα στις σελίδες του, υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα από Έλληνες και Ελληνίδες συγγραφείς, -από τον Νάνο Βαλαωρίτη και το Δημήτρη Βαρβαρήγο μέχρι την Ελένη Στασινού και τη Λίτσα Ψαραύτη- τα οποία εναλλάσσονται με μικρά παραμύθια, που έχουν ως στόχο να καταδείξουν πως η ανθρώπινη φύση εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τη θέληση, την υπομονή και την επιμονή να υπερβαίνει εμπόδια και να κατακτά κορυφές. Επίσης, υπάρχουν λευκές σελίδες οι οποίες χρησιμεύουν σαν λεύκωμα και σαν ημερολόγιο.

   Πραγματικά μια εμπνευσμένη έκδοση που παρέχει μαθήματα ζωής και μια νοοτροπία «νικητή» στα παιδιά, ενώ στους ενήλικες υπενθυμίζει την ουσία της ζωής. Η προσιτή τιμή του και η πρωτοτυπία του σημειωματάριου σε συνδυασμό με την κοιλάδα των δακρύων την οποία διασχίζει η ελληνική κοινωνία, το καθιστούν ένα πολύ καλό δώρο για παιδιά και για μεγάλους.

Αλέξανδρος Δρίβας
Joomla Social by OrdaSoft!