Βιβλία

loogoo

Μάταιοι θησαυροί

 
Μάταιοι θησαυροί
Της Εύας Ομηρόλη
Εκδόσεις Λιβάνη

   Το χρήμα και η φήμη λένε ότι φέρνουν την ευτυχία. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα καταλάβετε πως μόνο πόνο, θανάτους και μοναξιά φέρνει.

moiraioi   Ο Πρόεδρος της ΣΤΙΟΥΑΡΤ ΑΕ είναι νεκρός. Το αμάξι του έπεσε σε ένα γκρεμό. Η χήρα του Στιούαρτ είναι πεπεισμένη πως ο θάνατος του συζύγου της δεν είναι ατύχημα. Προσλαμβάνει λοιπόν τον διάσημο ντετέκτιβ Ραλφ Ρότζερς για να εξιχνιάσει την υπόθεση. Η μοναξιά της Ελεονόρα Στιούαρτ, η υπερπροσπάθεια να κρατήσει την εταιρεία όπως ήταν, βρίσκει σύμμαχο στα μάτια του Στήβεν Μπέργκερ. Ένας έρωτας γεννιέται και η Ελεονόρα με το Στήβεν ξεκινούν το δικό τους ταξίδι στη ζωή. Σε αυτό το ταξίδι έρχεται να προστεθεί ένα νέο μέλος, ο γιος τους Ρόμπερτ. Τα χρόνια περνούν, οι έρευνες όμως του σερ Ρότζερς συνεχίζονται καθώς προσπαθεί να ξεμπλέξει το κουβάρι της ζωής του πρώην Προέδρου και να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζονται στην Ελεονόρα, ώστε να κλείσει αυτό το κομμάτι της ζωής της.

   Όλα ανατρέπονται καθώς ο γιος του Στήβεν και της Ελεονόρας απαγάγεται. Τα λύτρα είναι 100.000.000 δολάρια και το «πόδι του αετού»… Οι απελπισμένοι γονείς κάνουν τα πάντα για να μαζέψουν τα χρήματα, όμως όσον αφορά το «πόδι του αετού», έχουν βαθιά μεσάνυχτα. Οι έρευνες του ντετέκτιβ για τη ζωή του πρώην συζύγου της Ελεονόρα έχουν τις απαντήσεις. Βρίσκονται μπροστά σε τρομερές αποκαλύψεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε το κόσμο.

evaomoiroli   Πολλά χιλιόμετρα πέρα από την πόλη βρίσκεται το Χωριουδάκι του Βουνού, όπου μάνα και κόρη ζουν τη δική τους ιστορία. Η Σελήνη και η Εσθήρ. Τι σχέση όμως έχουν με την εταιρεία Στιούαρτ;

   Θα καταφέρουν να φέρουν πίσω το γιο τους; Θα καταφέρουν να ξεσκεπάσουν την οργάνωση; Θα καταφέρουν να μείνουν ανέπαφοι και να συνεχίσουν τη ζωή τους;

   Ένα πολύ δυνατό βιβλίο που πραγματικά με καθήλωσε. Η Εύα Ομηρόλη είναι από τις πιο σπουδαίες Ελληνίδες συγγραφείς και μια από τις δικές μου αγαπημένες. Πάντα θα σε φέρνει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια, πάντα θα σου προσφέρει έντονες στιγμές. Ξεφεύγει από τα τετριμμένα και τα βαρετά συνήθη θέματα και πειραματίζεται συνεχώς.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

 

Βιβλία