Άρθρα & Συνεντεύξεις

Vertical Divas Athens Pole Dancing - Αμαρυλλίς - Συνέντευξη

 
   Με αφορμή το Vertical Divas Athens Pole Dancing event, που θα παρουσιαστεί στις 10 Ιουλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε με την αγαπημένη μας Αμαρυλλίς, η οποία και ανέλαβε να μας «μυήσει» στον κόσμο του pole dancing. Νοιώθουμε περήφανοι ως χορηγοί επικοινωνίας μιας τέτοιας μοναδικής εκδήλωσης.
 
pole2214

Πώς ξεκίνησες με το Pole Dancing;
Η σχέση μου με το Pole Dancing ξεκίνησε εντελώς τυχαία το 2010. Βρισκόμουν σε ένα ταξίδι στην Ισπανία για να δω μία συναυλία. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας πρόσεξα το μπλουζάκι μιας κοπέλας που έγραφε Pole Dancing και είχε την φιγούρα μιας κοπέλας σε στύλο. Πιάσαμε κουβέντα, μου εξήγησε τι είναι αυτό το καινούργιο «άθλημα» και δείχνοντάς μου σχετικό βίντεο στη φωτογραφική της μηχανή, ένοιωσα την επιθυμία να μάθω και εγώ αυτό το νέο είδος χορού. Αμέσως μόλις γύρισα στην Ελλάδα αναζήτησα σχολή Pole Dancing. Τότε υπήρχαν μόνο τρεις… Γράφτηκα στις δυο από αυτές και ξεκίνησα να μαθαίνω. Ταυτόχρονα παρήγγειλα τον πρώτο μου στύλο από Αγγλία και έκλεισα εισιτήρια για Ρωσία, όπου θα έκανα και την πρώτη μου εκπαίδευση. Τα πράγματα κύλησαν όμορφα και πριν το καταλάβω είχα πάνω από είκοσι άτομα στο σπίτι μου, τα οποία δίδασκα σε εβδομαδιαία βάση. Το 2011, μη μπορώντας να εξυπηρετήσω τόσο κόσμο, άνοιξα την πρώτη μου σχολή (την πρώτη από τις έξι) στη Νέα Ιωνία Αττικής. Έκτοτε έχω παρακολουθήσει πάνω από 35 σεμινάρια εκπαίδευσης, έχουμε συμμετάσχει σε πολλούς Ευρωπαϊκούς αγώνες και έχουμε στο ενεργητικό μας πολλά μετάλλια.

Μίλησέ μας για τη μέχρι τώρα εμπειρία σου.
Η μέχρι τώρα εμπειρία μου με το Pole Dancing, μόνο θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Από την αρχή μέχρι σήμερα μου έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές με τις υπέροχες μαθήτριές μου. Σε αυτούς τους ανθρώπους χρωστάμε αυτό που είμαστε σήμερα. Έχω αδερφική σχέση με τις υπόλοιπες δασκάλες και ιδιοκτήτριες των Divas, έχουμε ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη δείχνοντας το πάθος και το μεράκι μας και έχουμε φτιάξει τη μεγαλύτερη οικογένεια Pole Dancing, το #divasfamily. Νιώθω ευλογημένη.
 
pole2215

Τον επόμενο μήνα, για ένατη φορά, πραγματοποιείτε τη μεγαλύτερη μαθητική παράσταση Pole Dancing στην Ευρώπη. Ποιος είχε την ιδέα;
Η ιδέα για τη μεγαλύτερη παράσταση στην Ευρώπη δεν γεννήθηκε σε ένα βράδυ, είναι αποτέλεσμα πιο μικρών event των προηγούμενων χρόνων σε μικρότερα θέατρα και με λίγο κόσμο. Τα τελευταία έξι χρόνια κάνουμε τη μεγαλύτερη παράσταση στην Ευρώπη. Κατά μέσο όρο μιλάμε για δώδεκα ώρες παράσταση, διακόσιους+ μαθητές και χίλια διακόσια άτομα κοινό. Κάθε χρόνο προσπαθούμε για το πιο άρτιο αποτέλεσμα, δείχνοντας την δουλειά δασκάλων και μαθητών.

Μπορούν όλοι να κάνουν Pole Dancing; Τι χρειάζεται;
Φυσικά και μπορούν όλοι να κάνουν Pole Dancing και όταν λέμε όλοι κυριολεκτούμε. Διαφορετικά φύλα, ύψη, κιλά, ηλικίες, ακόμα και άτομα με ειδικές ανάγκες. Υπάρχουν αγώνες στην Ευρώπη για άτομα άνω των πενήντα ετών, αγώνες για plus size αθλητές, ακόμα και para pole, για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα.
 
pole2216

Τι να περιμένει ο κόσμος που θα έρθει στο Vertical Divas Athens Pole Dancing;
Εάν κάποιος θέλει να έλθει να διδαχτεί Pole Dancing στα Vertical Divas, θα έλθει σε επαφή με δασκάλες και ιδιοκτήτριες που αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν, που σέβονται και βοηθάνε τους μαθητές σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο. Θα μπουν σε χώρους όμορφους και καθαρούς, φτιαγμένους με μεράκι. Θα βρουν μία παρέα, θα βρουν μια μεγάλη οικογένεια, την οικογένεια Divas. Σάς καλούμε να δείτε την ετήσια παράστασή μας στις 10 Ιουλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Εκεί θα δείτε το έργο μας και την αγάπη μας για το άθλημα και τους ανθρώπους. Χρώματα και μουσικές, κοστούμια και μακιγιάζ θα σας εντυπωσιάσουν.

Εμείς θα είμαστε εκεί! Εσείς;
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
pole2217

Η Αμαρυλλίς, πρόεδρος του G.P.D.A. Greek Pole Dance Association, συνδιοργανωτης του Pole Art Greece, κάτοχος της πρώτης θέσης στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό POLE THEATRE IRELAND στην κατηγορία SEMI PRO DRAMA,της δεύτερης θέση του POLE THEATRE POLAND 2018 PRO DRAMA, της δεύτερης θέσης στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό POLE THEATRE PARIS 2017 στην κατηγορία SEMI PRO DRAMA, κάνει χορό, διδάσκει και χορογραφεί εδώ και δέκα χρόνια. Έχει πτυχίο στους Latin και Ευρωπαϊκούς χορούς American και Ιnternational και είναι μέλος του βρετανικού IDTA -U.K.

Έχει στο ενεργητικό της πολλούς αγώνες και διακρίσεις στο All ladies Latin καθώς και στο Oriental.

Έχοντας ασχοληθεί όλη της την ζωή με τον χορό και τον αθλητισμό ασχολήθηκε και με το Pole dancing το οποίο συνδυάζει χορό και γυμναστική.
 
pole2218
Ξεκίνησε ως αυτοδίδακτη και εν συνεχεία εκπαιδεύτηκε στο London Academy Of Pole Dancing μια απο τις πιο γνωστές σχολές του Λονδίνου. Συνέχισε την εκπαίδευση της στο Pole Dancing School by Elena Gibson η οποία εδρεύει επίσης στο Λονδίνο καθώς επίσης και στο Milan Poledance (Μιλάνο-Ιταλία) και στο Trash theatre της Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία).

Επίσης έχει παρακολουθήσει workshops με παγκόσμιου φήμης αθλητές και αθλήτριες: Karol Helms, Anastasia Skukhtorova, Melissa Grey, Alethea Austin, Evgeny Greshilov, Nadia Sharif, Amanda Smith ,Steven Retchless, Marion Crampe ,Manuela Carneiro,Veronica Trash , Erika Yakivleva(Kira Noire),Julia Irinina, Olia Trifonova, Maddie Sparkle, Vane Lunatica, Raffaella Trésor, Keem Marinez, Anstasia Sokolova, Magnus Labbe (Milan Pole Dance), Samantha Fabrini, Natassa Wang, Phoenix Kazree, Erika Yakovvleva, Kristian Lebedev, Pantera Blacksmith, Olga Koda, Bendy Kate, Alex Shchukin Dimitri Politov, Oona Kivelä, Leigh Ann, Lesley Lili, Lolo Hislum, Mark Buhatsov, Galina Musina, Lisette Krol, Sanja Lee,Μarlo Fisken, Hanka Venselaar, Slava Ruza, Olena Minina, Dasha Berry, Natalia Tatarinsteva, Alegra Bird, Terri Fierce, Aleksey Poryadnov, Igor Churako, Saulo Sarmiento, Sasha Meow, Pole Nick, Anela Kuzmina και Polina Larovski.
 
Joomla Social by OrdaSoft!