= Συνέντευξη με το Χρήστο Τερζίδη
Άρθρα & Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με το Χρήστο Τερζίδη

 
   Με το που διαβάζεις αυτά που έχει κατορθώσει, αυτά που έχει πετύχει, αυτά που έχει ζήσει, χαμογελάς αμήχανα, μπορεί μάλιστα και να αναστενάξεις ελαφρά. Ο Χρήστος Τερζίδης έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο και δεν σταματά μόνο εκεί. Είτε πρόκειται για μουσική και συγγραφή βιβλίων, είτε πρόκειται για αθλητικές διοργανώσεις, είτε για οτιδήποτε υπηρετεί τον πολιτισμό, ο Χρήστος είναι παρών, είναι ήδη στο χώρο και σκέφτεται τριακόσιες κινήσεις μπροστά. Ήλθαμε σε επαφή με αυτό τον σπουδαίο και υπέροχα ανήσυχο άνθρωπο και καταγράψαμε απαντήσεις, αντιδράσεις, σκέψεις, θύμησες. Πολλά ευχαριστώ στη Βάσω Σωτηρίου, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
terzidis1966
Το πλέον πρόσφατο βήμα σας είναι η ίδρυση της Idefy. Διάβασα ότι ασχολείται με το digital marketing… Στην ουσία περί τίνος πρόκειται;
Η Idefy είναι το πρώτο ελληνικό micro-influencers pool και στην ουσία είναι το πιο σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στο κομμάτι του digital marketing. Στον περίπου ένα χρόνο που έχει ξεκινήσει, από τον σχεδιασμό του μέχρι το λανσάρισμά του, έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε ποσοστά σε αποτελέσματα ενεργειών που αντίστοιχά τους δεν έχουν να επιδείξουν αντίστοιχα γραφεία ανά τον κόσμο και αυτό μας έφερε στην ευτυχή θέση να συζητάμε την επέκταση της εταιρείας σε τουλάχιστον 15 διαφορετικές χώρες.

Το βιογραφικό σας μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικά από τις πρώτες γραμμές. Εσείς όμως ποιο θεωρείτε μέχρι σήμερα το πιο σημαντικό σταθμό της καριέρας σας;
Πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια από τις δραστηριότητές μου ως πιο σημαντική. Εκατοντάδες – ίσως χιλιάδες – στιγμές μέσα από το πέρασμα τριάντα χρόνων επαγγελματικής καριέρας συνθέτουν έναν πολύχρωμο τοίχο αναμνήσεων που απλώνονται σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους. Από τα παγωμένα βουνά της Κορέας, στις διάσημες παραλίες του Ρίο και από τους αυτοκινητοδρόμους της Αμερικής, στην ιερή αρχαία Ολυμπία. Πάντα με μια δημιουργική αγωνία να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Μια μόνιμη κόντρα μαζί του.
terzidis1967
Έχετε γράψει σε fanzine για Μέταλ συγκροτήματα, έχετε ασχοληθεί με Hip Hop σχήματα… Τελικά, η μουσική είναι μία; Τόσο απλό είναι;
Ναι. Η καλή μουσική είναι μία. Βέβαια εγώ δεν υπηρέτησα πάντοτε την καλή μουσική. Δεν προσποιήθηκα ποτέ το σταυροφόρο. Για μένα, όταν τα οικονομικά κίνητρα ήταν σημαντικά, δεν υπήρχε ενδοιασμός στο να εκπροσωπήσω και να δουλέψω με κάτι το οποίο δεν με εξέφραζε. Έχω μείνει όμως πιστός σε καλλιτέχνες που δεν μου έδωσαν ιδιαίτερες οικονομικές απολαβές, αλλά αντιλαμβανόμουν το καλλιτεχνικό τους μέγεθος. Δεν έχω μετανιώσει ούτε για τη μία αλλά ούτε και για την άλλη περίπτωση. Τα προσωπικά μου μουσικά γούστα τα κρατάω για μένα και για όταν κλείσω την πόρτα της απομόνωσης πίσω μου.

Το να έχετε την ευθύνη της διοργάνωσης τεράστιων εκδηλώσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Παγκόσμιο Κύπελο και την τίμηση της οικογένειας Αντετοκούμπο, είναι κάτι που περισσότερο σας εξιτάρει παρά σας σοκάρει λόγω του μεγέθους της ίδιας της εκδήλωσης;
Ποτέ δεν ένοιωθα να με τρομάζουν αυτού του μεγέθους οι εκδηλώσεις. Στο ξεκίνημά μου, ήμουν σε εγρήγορση για να καταλάβω το περιβάλλον και τη θέση μου σε αυτό. Από εκεί και πέρα, γνωρίζοντας το τι έχω να αντιμετωπίσω, ήταν καθαρά θέμα ευθύνης στο να ανταποκριθώ σε όσα περίμεναν από εμένα αυτοί που μου ανέθεσαν την εκάστοτε δουλειά.

Τι είναι αυτό που συγκρατήσατε, όσον αφορά τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί σας, κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής διαδρομής σας και τι είναι αυτό που θα φροντίζατε να ξεχάσετε;
Φροντίζω να μην ξεχνάω τίποτα και κανέναν. Ο χώρος της βιομηχανίας τέχνης και θεάματος είναι ιδιαίτερα σκληρός. Όταν οι άνθρωποι νοιώθουν - έστω και υποσυνείδητα - ότι έχουν να πάρουν κάτι από εσένα, θα ανταποκριθούν σε κάποιο κάλεσμά σου και θα σηκώσουν το τηλέφωνο. Στις υπόλοιπες περιόδους απλώς δεν θα πρέπει να σε ενοχλεί ότι δεν απαντάνε. Απλώς θα καλείς μέχρι να τους σπάσεις τα νεύρα!
terzidis1968
Σκέφτεστε καθόλου το επόμενο βιβλίο σας; Υπάρχει κάποιο θέμα που σας ιντριγκάρει;
Έχω ήδη ολοκληρώσει το επόμενό μου βιβλίο εδώ και αρκετό καιρό. Απλώς είμαι σε μια εσωτερική διαδικασία, σκεπτόμενος το γιατί θα πρέπει να το εκδόσω. Θέλω να σιγουρευτώ ότι μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας μου.

Προτιμάτε να δίνετε συνεντεύξεις ή να παίρνετε; Ποιες από τις συνεντεύξεις που έχετε πάρει είναι αυτές που θυμάστε με περισσότερη συμπάθεια σήμερα;
Μου αρέσει να δίνω συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους που μελετάνε το συνεντευξιαζόμενο και κάνουν εύστοχες ερωτήσεις. Ξέρετε, ένα από τα προβλήματα της κοινωνίας μας είναι και οι δημοσιογράφοι, που απλώς αποδελτιώνουν και δεν σέβονται το λειτούργημά τους. Από το μακρινό παρελθόν μου θυμάμαι τη συνέντευξη που είχα κάνει με το μακαρίτη Lee Brilleaux των Dr. Feelgood.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να συνεχίζετε να κάνετε όλα αυτά τα θαυμαστά που κάνετε; Ποια η είναι κινητήρια δύναμη;
Υποθέτω η ανάγκη του να νοιώθω ζωντανός και δραστήριος. Να θέτω ψηλά – για τον εαυτό μου – τον πήχη και να μην φοβάμαι το αν θα καταφέρω να τον υπερβώ.

Κώστας Κούλης
terzidis1969
Joomla Social by OrdaSoft!