= Συνέντευξη Τύπου: 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου
Άρθρα & Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη Τύπου: 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

 
   Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας δόθηκε η συνέντευξη Τύπου του Δήμου Άνδρου με θέμα την παρουσίαση των κορυφαίων πολιτιστικών δράσεων του καλοκαιριού στο νησί. Το καλωσόρισμα έκανε ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, ενώ μίλησαν εκτενέστερα ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Παντελής Βούλγαρης, ο Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κυριάκος Κουτσομάλλης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως Νίκος Σιγάλας, η υπεύθυνη για το Θερινό Πανεπιστήμιο, καθηγήτρια Νικολέττα Τσιτσανούδη και η ιδρύτρια του Μουσείου Λαογραφίας Ειρήνη Βασιλοπούλου.
 
andros03
   To “2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου” έρχεται στο νησί, με συναυλίες σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών καθώς και με κορυφαίες παραστάσεις αρχαίου δράματος από την Επίδαυρο. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του, Παντελή Βούλγαρη, φιλοδοξία του Φεστιβάλ είναι «Κάθε χρονιά, να είναι ένας ανοιχτός χώρος συνεργασίας και φιλοξενίας των πιο ενδιαφερόντων καλλιτεχνικών προτάσεων, όχι μόνο στη μουσική και στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο και την λογοτεχνία».
 
andros01
   Ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης μεταξύ άλλων είπε «Θα πρέπει να γνωρίζετε, όσοι δεν έχει τύχει να επισκεφθείτε το νησί μας, ότι η Άνδρος είναι δυο πράγματα. Φύση και Πολιτισμός. Είναι τα δυο στοιχεία που την χαρακτηρίζουν και τη διαφοροποιούν, συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Είναι τα στοιχεία που αποτελούν το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Σε αυτά έχουμε εστιάσει και αυτά προσπαθούμε να αναδείξουμε».
 
andros04
   Η έκθεση του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή στο νησί φέτος είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο διακεκριμένο γλύπτη Γιώργο Ζογγόπουλο. Η έκθεση του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως, θα παρουσιάσει το δεύτερο μέρος της τετραλογίας για το περιβάλλον. Επίσης, για δεύτερη χρόνια, στο Θερινό Πανεπιστήμιο παρουσιάζεται το θέμα «ΜΜΕ, Γλώσσα και Πολιτισμός» και η έκθεση του Μουσείου Λαογραφίας με θέμα «Το σχολείο εκατό χρόνια πριν». Μεγάλοι καλλιτέχνες παραβρέθηκαν στην παρουσίαση, μεταξύ άλλων ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, οι Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Μάριος Φραγκούλης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Έλλη Πασπαλά, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ψαρράς, Κατερίνα Πολέμη, Γιώργος Περρής, Γεωργία Νταγκάκη, Αγγελική Τουμπανάκη, Πατρίκιος Κωστής.
 
Ελένη Λαζάρου
 
andros02
Joomla Social by OrdaSoft!