= Μια αγκαλιά ημερολόγια
Άρθρα & Συνεντεύξεις

loogoo

Μια αγκαλιά ημερολόγια

 
Μια αγκαλιά γεμάτη ημερολόγια

Όσο πλησιάζει το τέλος του χρόνου και φτάνουμε πιο κοντά στο νέο έτος, η αγάπη μου για τα ημερολόγια μεγαλώνει. Πολλές χρονιές τα δώρα μου σε αγαπημένα πρόσωπα ήταν ημερολόγια. Με μια γλυκιά αφιέρωση, το δώρο σας θα βρίσκεται για έναν ολόκληρο χρόνο στα χέρια του ανθρώπου που το δωρίσατε. Φέτος σκέφτηκα να σας παραθέσω τα αγαπημένα μου. Εύχρηστα, όμορφα θα μας βοηθήσουν να περάσουμε μαζί την επόμενη χρονιά που εύχομαι σε όλους να είναι η καλύτερή τους και να τους δώσει όσα ονειρεύονται.
 
eikona
 
"Ατζέντα Κοέλο 2015 Αλχημεία"  
από τις εκδόσεις Λιβάνη

Μοιραστείτε τη χρονιά με επιλεγμένα αποφθέγματα ενός  από τους πιο επιτυχημένους συγχρόνους συγγραφείς.

"Η μεγαλύτερη ευλογία είναι το αύριο: φέρνει μαζί του όνειρα να κατακτήσουμε".

coehlo
 
Καλύτερα γίνεται!
από τις εκδόσεις Διόπτρα

Σε αυτό το ημερολόγιο, συγκέντρωσαν για εσάς σκέψεις, με τη μορφή θετικών δηλώσεων, και πράξεις, με τη μορφή μικρών τελετουργιών, που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή σας, να χτίσουν την αυτοπεποίθησή σας, κι έτσι να σας οδηγήσουμε σε ισορροπημένες και ευτυχισμένες σχέσεις!
 
kalytera

Όλοι ένα ψωμί είμαστε
από τις εκδόσεις Πατάκη

Στοχάζεται βαθιά ένας από τους ήρωες του Άγγελου Σικελιανού στο έργο του «Ο Χριστός στη Ρώµη». Ο ποιητής στέλνει στην πολυάνθρωπη πολιτεία-σύµβολο όλους τους σπόρους που φύτρωσαν στη µάνα γη, κάρπισαν ώριµα στάχυα κι έγιναν οι άρτοι που δίνουν ουσία και γεύση στη ζωή και συντηρούν την ύπαρξη στην πρώτη και βασικότερη ανάγκη της.
 
Στο Λογοτεχνικό Ηµερολόγιο του 2015, ο άρτος του δικαίου και του αδίκου, το γλυκό ψωµί του κόπου και της προσµονής, το πικρό των δακρύων και του ψεύδους συνυπάρχουν και κοινωνούν. Στις σελίδες του, γεµάτες µε έξοχα κείµενα που έγραψαν µεγάλοι Νεοέλληνες δηµιουργοί, όπως ο Ρίτσος, ο Παπαδιαµάντης, ο Σικελιανός, ο Καζαντζάκης, ο Ελύτης, ο Μωραϊτίδης, ο Βρεττάκος, ο Βλαχογιάννης, ο Αναγνωστάκης, ο Τσίρκας και πολλοί άλλοι ξεχωριστοί λογοτέχνες, όλοι το λένε: ένα ψωµί είµαστε όλοι, αυτό που φτιάχνουµε µε τη ζύµη της ύπαρξής µας, το πλάθουµε, του δίνουµε σχήµα και υφή και το γευόµαστε απολαυστικό και απαραίτητο.
 
psomi

Κάθε μέρα γονείς
από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Η άφιξη ενός παιδιού είναι από τα πιο συγκλονιστικά και συναρπαστικά γεγονότα που μπορεί να συμβούν στη ζωή ενός ανθρώπου. Ένα ζευγάρι, όσο καλά κι αν έχει προετοιμαστεί, ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις, ανατροπές, χαρές, κούραση και μαγεία. Ο συνειδητοποιημένος γονιός προσπαθεί διαρκώς να προσφέρει στο παιδί του ότι πιστεύει ότι είναι καλύτερο γι' αυτό. Καταλαβαίνει από πολύ νωρίς ότι έχει να του διδάξει πολλά, αλλά επίσης ότι έχει και ο ίδιος να μάθει πολλά από εκείνο. Από το ξεκίνημα κιόλας του ταξιδιού αυτού ο γονιός διαπιστώνει ότι χρειάζεται διαρκώς να αναζητά λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν και γνώσεις για να πορευτεί με σιγουριά.

Το ημερολόγιο αυτό συνοδεύει την οικογένεια σε αυτή την τόσο γοητευτική διαδρομή, δίνοντας ανά μήνα πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες για δώδεκα βασικές θεματικές ενότητες που αφορούν την ανατροφή των παιδιών:
•  Ανάπτυξη
•  Διαπαιδαγώγηση και συμπεριφορά
•  Σχέσεις, ρόλοι, γονεϊκότητα
•  Χαρισματικότητα και ευφυΐα
•  Διατροφή
•  Αυτοπεποίθηση
•  Δημιουργικότητα, τέχνη
•  Διακοπές, ξεκούραση, χόμπι
•  Εκπαίδευση, σχολείο
•  Κρίσεις και δυσκολίες
•  Αδέρφια και άλλα σημαντικά άτομα
•  Παιχνίδι, ελεύθερος χρόνος
goneis
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΙΧΟΥ WWF 2015
από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Αποστολή του WWF είναι η προστασία της βιοποικιλότητας, η προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των ανανεώσιμων φυσικών πόρων και η μείωση της ρύπανσης και της άσκοπης κατανάλωσης. Το WWF βασίζεται στους 5.000.000 υποστηρικτές του απλούς ανθρώπους, όπως όλοι μας. Με την αγορά αυτού του ημερολογίου συμβάλλεις και εσύ στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όλα τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν για την υποστήριξη του WWF EΛΛΑΣ.
wwf
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Άρθρα & Συνεντεύξεις