= Flux Laboratory Athens - Συνέντευξη Τύπου
Άρθρα & Συνεντεύξεις

loogoo

Flux Laboratory Athens - Συνέντευξη Τύπου

 
   Διαφορετική συνέντευξη Τύπου σε όλα της! Όσοι μπήκαμε στον τρισχαριτωμένο χώρο, αντικρύσαμε ένα σωρό καλώδια, αισθητήρες που μας θύμισαν κάτι από το «Και τα ρομπότ τρελάθηκαν» και μία χορεύτρια που έκανε ζέσταμα. Θέμα μας… «Ηχώ, Installation – Performance», ένα θεματικό μπουκέτο που κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαΐου. Ο Θεόδωρος Πιστιόλας και η Ιωάννα Τουμπάκαρη αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν σε ένα χώρο που πατάει μεταξύ υπερχορδών και γνήσιου ενθουσιασμού. Αυτού του δημιουργού του.
 
flux1906

   Μας υποδέχεται η γυναίκα που ίδρυσε και ηγείται ως καλλιτεχνική διευθύντρια του Fluxum Foundation & Flux Laboratory, η κυρία Cynthia Odier. Άνθρωπος που μιλάει ελληνικά πολύ πιο ποιοτικά από αρκετούς Έλληνες που γνωρίζουμε και γνωρίζετε, η κυρία Odier αναφέρεται στην όλη προσπάθεια και μοιράζεται τη χαρά της μαζί μας. Στεκόμαστε όρθιοι γύρω της, σαν μια παρέα στην Εκκλησία του Δήμου και αφουγκραζόμαστε όνειρα, στόχους, τόνους δουλειάς και ένα εγκάρδιο χαμόγελο. Στη συνέχεια ο Θεόδωρος Πιστιόλας αναλαμβάνει να μας πει για την «Ηχώ» και όλο το στήσιμο γύρω από αυτό. Ο ίδιος είναι τσελίστας, ενώ παίζει κιθάρα και πιάνο. Κουβεντιάσαμε λίγο και του είπα πόσο έκδηλος είναι ο ενθουσιασμός του γι’ αυτό που έχει κάνει.

   Η χορεύτρια Ιωάννα Τουμπάκαρη κινείται κοντά στους αισθητήρες. Όταν πλησιάζει τα χέρια της, τα πόδια της, όταν κινείται κοντά ή λίγο πιο μακριά, ο αισθητήρας «εκπέμπει» μία σειρά ακολουθιών. Αυτές μπορεί να είναι μία μελωδία, ένα sampler με λόγια, ένα εφέ, κάποιο είδος θορύβου. Ο συνδυασμός των κινήσεων, σε ένα εντελώς αυτοσχεδιαστικό κρεσέντο, παράγει κάτι το οποίο ιντριγκάρει και ίσως και να σοκάρει ελαφρά. Μουσική δεν είναι, δεν υπάρχει ο ρυθμός που θα την οριοθετήσει εκεί. Από την άλλη όμως… Ευτυχώς που δεν είχα μαζί μου κάποιο φίλο της εξπρεσιονιστικής Τζαζ… Ευτυχώς… Γιατί θα μου κοπάναγε συνέχεια πως «Και η εξπρεσιονιστική Τζαζ δεν υπακούει σε κανόνες και κουτάκια. Δεν είναι μουσική»; Καλή περίπτωση για κουβέντα και κρασί… Και μάλιστα, στο χώρο που φιλοξενηθήκαμε, υπήρχαν καταπληκτικό κρασί και ένα πολύ νόστιμο σετ συνοδευτικών.
 
flux1907

   Ό,τι σας γράφω εδώ το είπα και στο δημιουργό κατ’ ιδίαν. Μου άρεσε που οι ήχοι του θύμιζαν εποχές Commodore 64 και συνθέσεις που θα παρέπεμπαν στο Rob Hubbard και τις ιδιοφυίες του είδους. Ο ίδιος βέβαια δεν έχει εμπνευστεί από αυτές τις θεματικές, κατά συνέπεια θεωρώ ότι στο παράλληλο σύμπαν που ο ίδιος κινείται, οι κλασσικές σπουδές του και η εσωτερική του αναζήτηση τον οδήγησαν σε φόρμες που θα θυμάμαι για πάντα από το “Sanxion”, το “Monty on the run”, το “Lightforce”, το “Commando”…
 
flux1908

   Στο κατώι του χώρου θα φιλοξενηθεί ένα workshop. Έχουμε να δούμε πολλά πράγματα και να θαυμάσουμε ακόμα περισσότερα και έχω την εντύπωση πως με το Flux θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα προσεχώς. Να πάτε να του ρίξετε μια ματιά. Κερδισμένοι θα βγείτε. Εννοείται πως θα κλείσουμε με πολλές ευχαριστίες για τη φιλοξενία, το φοβερό και τρομερό στικάκι με το promo υλικό και την περισσή ευγένεια της κυρίας επί του πάγκου των εκπληκτικών κρασιών. Καλή αρχή και θα τα λέμε συχνά πυκνά από δω!

Κώστας Κούλης
 
flux1914

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/05
Εγκαίνια, από τις 20:00, Performance από τις 20:30 έως τις 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/05
Performance για οικογένειες από τις 12:00 έως τις 12:30
ΤΡΙΤΗ 21 + ΤΕΤΑΡΤΗ 22/05
Technical Workshop/Δημιουργία Ήχου από τις 15:00 έως τις 20:00
(περιορισμένος αριθμός θέσεων, πληροφορίες στο www.fluxlaboratory.
com)
 
Flux Laboratory Athens
Πλάκα, Αγγ. Γέροντα 12
 
flux1925
 
Joomla Social by OrdaSoft!