Facebook

Twitter

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Apophys

Apophys
Είδος Death Metal
Χώρα Holland

Judas Priest

Judas Priest
Είδος Heavy Metal
Χώρα Great Britain

Disillusive Play

Disillusive Play
Είδος Hard Rock
Χώρα Greece

Karma Violens

Karma Violens
Είδος Black Metal
Χώρα Greece
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω #

Warship

CD

The Second Wave

2016 0 out of 50 out of 50 out of 50 out of 50 out of 5 / 0 out of 50 out of 50 out of 50 out of 50 out of 5 0 RATINGS

Data

Κυκλοφόρησε 2016
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017
Είδος Heavy Metal
Αριθμός δίσκων 1
Edition date 2016
Εταιρία Warship Music

The Second Wave

Review

1. Fly Like An Eagle
2. Ready For War
3. Feel The Pain
4. Hot Babe
5. For The Money
6. Tough Guy
7. Take Your Gun
8. We'll Meet In Heel
 
 
   Είχα πάρει το πρώτο άλμπουμ του Καπετάν Φόρη και της παρέας του πίσω στα 2010. Είχα γράψει κριτική και ήμουν από τους ανθρώπους που έβλεπαν με μεγάλη συμπάθεια όλα όσα έκανε ο πρώην ναυτικός – αν είναι ακόμα ενεργός να με συγχωρέσει, δεν το γνωρίζω. Έξι χρόνια μετά λοιπόν (ναι, το άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2016 – και ναι, αφού πρόκειται για ελληνική κυκλοφορία δεν μασάμε με τις ημερομηνίες) η μπάντα επανέρχεται με το δεύτερο κύμα και μπροστά έχουμε ένα άλμπουμ με οκτώ συνθέσεις. Διαφορετικά πράγματα από τον πρώτο δίσκο; Μα έχουν περάσει εβδομήντα τόσοι μήνες… Είναι δυνατόν να μην έχει επηρεαστεί από διάφορα πράγματα, από τότε μέχρι σήμερα;

   Παρατηρώ ότι ο δίσκος δεν χαρακτηρίζεται από πειρατικό στυλ πλέον. Τα πρώτα κομμάτια παραπέμπουν στην ευρύτερη σκηνή του Ροκ, με το εναρκτήριο “Fly Like An Eagle”, να έχει στοιχεία ακόμα κι από supeRock και Hard Rock. To αρχικό μπάσιμο της κιθάρας ενοχλεί λίγο, είναι κάπως περίεργο στο αυτί. Το τελείωμα του κομματιού ΕΙΝΑΙ όμως πειρατικό κι αυτό σας το υπογράφω και με τα δύο χέρια! Η φωνή είναι χαρακτηριστική, είναι πρωτόλεια, είναι όμως η φωνή ενός ανθρώπου που αγαπά αυτό που κάνει. Και έχει τον απόλυτο σεβασμό μας γι’ αυτό. Το “Ready For War” που ακολουθεί έχει ένα riff που επαναλαμβάνεται, είναι όμως έτσι «κατασκευασμένο» που κολλάει αμέσως στο μυαλό και το αυτί. Τολμώ να πω πως διαθέτει αυτό το κάτι με το οποίο κόλλαγε αμέσως στ’ αυτί μας το “The American Way” των Sacred Reich. Προφανώς δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στα δύο σχήματα, προσπαθώ να σας δώσω να καταλάβετε το ποιοτικό στοιχείο του συγκεκριμένου τραγουδιού.
 

   To “Feel The Pain” είναι κάτι παραπάνω από mid tempo, Μεταλ-ίζει και προστάζει. “Fight for freedom – Fight for you”! Τρία λεπτά και φύγαμε από τη μπάντα, η οποία έχει κυρίως τρίλεπτα και τετράλεπτα κομμάτια στο μπουκέτο της. Όσον αφορά την παραγωγή, θέμα που είχαμε θίξει στον πρώτο δίσκο, θα πρέπει όλοι όσοι έχουν ακούσει και τα δύο άλμπουμ να παραδεχθούν πως εδώ έχουν γίνει άλματα προόδου. Και μάλιστα μεγάλα. Η αρμάδα του Καπετάν Φόρη είναι δεμένη, έχει πολύ νόστιμες αλλαγές και πολύ όμορφα tutti, έχει τσαγανό και οδηγεί άνετα.

   “For The Money” και το μπασοτύμπανο μπουκάρει με αξιώσεις. Έχω την εντύπωση πως οι Sabbath, Motorhead και Cirith Ungol επιρροές τους φαίνονται εδώ και με το παραπάνω. Ο επίλογος, “We’ll Meet In Hell”, μου θυμίζει εισαγωγές των Jag Panzer. To instrumental (ναι, φίλοι και φίλες, οργανικό είναι) κομμάτι εισβάλει στο γνώριμο ύφος των παιδιών, με σόλο θεματικά και εξάρσεις κιθαριστικές.

   Καπετάνιε μου και πλήρωμα των Warship, σας εύχομαι από καρδιάς να είναι πάντα καλοτάξιδο το άλμπουμ! Δείχνετε ότι αγαπάτε, ότι πονάτε, ότι κατέχει το Μέταλ ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να κάνεις κάτι που αγαπάς και είναι υπέροχο που το ζείτε όλο αυτό.

Κώστας Κούλης
 

 

Σχόλια - Συζήτηση

comments powered by Disqus

Επισκέπτες

0 Μέλη και 301 Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Our website is protected by DMC Firewall!