Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Spartan Warrior

Spartan Warrior
Είδος Heavy Metal
Χώρα Great Britain

Michael Schenker Fest

Michael Schenker Fest
Είδος Hard Rock
Χώρα International

Panorama

Panorama
Είδος Hard Rock
Χώρα International

Πάνος Μαλαχιάς

Πάνος Μαλαχιάς
Είδος Ελληνικά
Χώρα Greece
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω #

Yiannis Kassetas

CD

Northern Lights

2017 0 out of 50 out of 50 out of 50 out of 50 out of 5 / 0 out of 50 out of 50 out of 50 out of 50 out of 5 0 RATINGS

Data

Κυκλοφόρησε 2017
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017
Είδος Jazz
Αριθμός δίσκων 1
Edition date 2017
Εταιρία Puzzlemusik

Northern Lights

Review

1. Bubbles Of Reality
2. Northern Lights Intro (free impro by C.Christodoulou)
3. Northern Lights
4. Northern-Lights: Sounds From The Jungle And The Unidentified Spacecraft
5. The Dark Suite - Part 1: Dark Matter
6. The Dark Suite - Part 2: Monolith
7. The Dark Suite - Part 3: Sea Of Tranquilihty
8. The Dark Suite - Part 4: Super Nova
9. The Dark Suite - Part 5: Parallel Realities
10. Fat Mummra (feat. Craig Handy)
11. Fat Mummra Melted With Honey
 
 
   Επέστρεψε! Ο τεράστιος σαξοφωνίστας, ο άνθρωπος που δεν κάνει απλά τη μουσική του να μιλά, αλλά ο ίδιος μιλά της μουσικής, είναι εδώ, με καινούργιο άλμπουμ και μια πλειάδα εξίσου τεράστιων μουσικών να συμμετέχει. Εναρκτήριο κομμάτι το “Bubbles Of Reality”, κομμένο και ραμμένο σε τρία τέταρτα και με ονειρική δομή και διάθεση. Για μια ακόμα φορά η παραγωγή είναι τέλεια και ανήκει στον ίδιο τον αρχί-μουσικό. Η μίξη και το μάστερινγκ έχουν γίνει από το Γιώργο Πρινιωτάκη και – πολύ απλά – είναι εξαιρετικά δουλεμένα. Στο συγκεκριμένο κομμάτι συμμετέχουν όλοι μαζί οι Next Step και ακούγοντάς το δεν γίνεται παρά να ενοχληθείς που τόσο ψαγμένα πράγματα τα κάνουν να ακούγονται τόσο εύκολα και τόσο ευχάριστα στο αυτί.

   Βελούδινη η εισαγωγή με πιάνο στο “Northern Lights”, το οποίο αποτελείται από τρία μέρη. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα στακάρει σε 4/4 και απλώνεται παίζοντας σε ένα μοτίβο Floydικό, ίσως και Soundtrackικό. Τα πνευστά το κάνουν τελείως OST το θέμα και νομίζω ότι θα βγει από κάποια μεριά ο Bill Conti και θα φωνάξει «Συγγνώμη, δικό μου είναι τούτο»; Όλα αυτά βέβαια, μέχρι να παιχτεί το tutti και να μπουκάρει το δεύτερο μισό του κομματιού. Η ομάδα παίζει σαν συμφωνική. Τα θέματα είναι απίστευτα πιασάρικα και εδώ φαίνεται η γραμμή που προφανώς θέλει να περάσει αυτός ο δίσκος. Ναι, είναι Jazz, ναι, είναι δύσκολα όλα αυτά για να τα παίξεις, όταν όμως καταρτισμένοι μουσικοί υψηλότατου επιπέδου συμπράττουν, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αυτό εδώ. Μια ελκυστική πρόταση για τα αυτιά μας, τα αυτιά των ακροατών.
 

 
   Ακολουθεί το “The Dark Suite”, μία σπουδή σε πέντε μέρη, με το πρώτο εξ αυτών να ακολουθεί μπλουζ μοτίβα, σε 12/8 αυτό, με τα όργανα να λειτουργούν πραγματικά γιγάντια. Παρά το μπλουζάτο ύφος, οι παίχτες χτυπούν με μανία. Οι εντάσεις κατεβαίνουν για λίγο, ξανάρχονται όμως, για να τονίσουν και να ιντριγκάρουν. Στο τέταρτο μέρος το μπάσο γκρουβάρει του σκοτωμού, με μία άψογα ψαρωτική εισαγωγή. Στη συνέχεια «εισέρχονται» οι έτεροι μουσικοί και το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό funk-o-jazz-o-κάτι, με τον ακροατή να εύχεται να μην τελειώσει ποτέ. Μήπως να το κάνατε τραγούδι αυτό εδώ; Πραγματικό χιτάκι!

   To “Fat Mummra” (τώρα να υποθέσω ότι αποτελεί πρώτης τάξεως δεικτική λογοπαιγνιακή ατάκα για τον κακό των Thundercats; Εννοείται πως αν ισχύει κάτι τέτοιο, έχω ενθουσιαστεί τρελά) φιλοξενεί τον υπέρτατο Craig Handy, ένα σαξοφωνίστα που έχει παίξει με τον Art Blakey και όχι μόνο. Ο Κασσέτας ενώνει τους υπέρ-μουσικούς γύρω από την έμπνευσή του και τη μοναδική του ευχέρεια να μαζεύει γύρω του εκπληκτικούς εκφραστές της τέχνης. Είναι ένας σύγχρονος πρεσβευτής της μουσικής, παγκοσμίως πια. Εννοείται πως δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά από το να παρουσιάσουμε όλους τους μουσικούς που συμμετέχουν στο δίσκο.

   Craig Handy (άλτο σαξόφωνο), Δημήτρης Τσάκας (άλτο και σοπράνο σαξόφωνο), Τάκης Πατερέλης (τενόρο σαξόφωνο), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα), Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο), Δημήτρης Σεβδαλής (πιάνο & rhodes ), Απόστολος Λεβεντόπουλος (κιθάρα), Γιώργος Γεωργιάδης (ηλεκτρικό μπάσο), Κώστας Λιόλιος (τύμπανα) και όλοι οι Next Step είτε όλοι μαζί (στο “Bubbles Of Reality”) είτε σε μονάδες σε διάφορα κομμάτια. Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Θοδωρής Κότσιφας (κιθάρα) Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), Βασίλης Ποδαράς (τύμπανα). Σε τέσσερα κομμάτια συμμετέχει στα τύμπανα ο Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης (Alex Drakos Trio).

   Ευχόμαστε πολλή και καλή επιτυχία! Ο Γιάννης Κασσέτας είναι ο άνθρωπος που θα βάλει τη Jazz στα σπίτια όλων μας και θυμηθείτε το μου αυτό.

Κώστας Κούλης
 

 

East N Blues « East N Blues Yiannis Kassetas CD Chronology

Σχόλια - Συζήτηση

comments powered by Disqus
Our website is protected by DMC Firewall!