Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Ghost

Ghost
Είδος Electro
Χώρα Sweden

Extremity Obsession

Extremity Obsession
Είδος Death Metal
Χώρα Greece

Crystal Tears

Crystal Tears
Είδος Heavy Metal
Χώρα Greece / Denmark / Hungary

Spartan Warrior

Spartan Warrior
Είδος Heavy Metal
Χώρα Great Britain

SadDolls

CD

Blood Of A Kind

2017 0 out of 50 out of 50 out of 50 out of 50 out of 5 / 0 out of 50 out of 50 out of 50 out of 50 out of 5 0 RATINGS

Data

Κυκλοφόρησε 2017
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
Είδος Dark Metal
Αριθμός δίσκων 1
Edition date 2017
Εταιρία Trisol Music

Blood Of A Kind

Review

1. Dunkelstein
2. Creep It Into You
3. Cold Blood Inside
4. Zombie Love
5. Sex In Church
6. Jigsaw
7. Kiss You In Hell
8. Pale White Dracula
9. Die Better
10. Misery Revisited
 
 
   Πατώ σε αχαρτογράφητες περιοχές, ο κόσμος του darkwave είναι διαφορετικός από όλα όσα έχω ακούσει. Δεν φτάνει να έχεις ακούσει Moonspell και Xandria, το είδος αυτό είναι πολύ περισσότερα. Όταν έφτασε στα χέρια μου το άλμπουμ των παιδιών είχα επιφυλάξεις. Με το πρώτο άκουσμα όμως εξαφανίστηκαν.

   Το άλμπουμ “Blood Of A Kind” είναι απόλυτα dark, έχει μια γνήσια ώθηση goth-rock με metal πινελιές. Κρύβει μια μελαγχολία, μια επαναστατική αύρα και μια διάθεση να δώσει στον ακροατή μια άλλη διάσταση. Βαριά θέματα, wavy απόψεις, ηλεκτρονικά παντρέματα και όπου χρειάζεται δίνεται έμφαση με growl φωνητικά. Είναι μια πανδαισία μουσικής και φωνών. Η μουσική, σκοτεινή, μυστικιστική, σε παρασέρνει σε απάτητα σοκάκια, με τα αχνά φώτα να τρεμοπαίζουν και τη σκιά να περπατά δίπλα σου και (ίσως και) μπροστά σου.
 
 
   Μου άρεσε πολύ το “Creep It Into You”, η μελαγχολία διαδέχεται το ρομαντισμό και το σκοτάδι το φως. Λάτρεψα το “Sex In Church”. Πολύ kinky, ηλεκτρονικό dark rock θέμα, με πολλά γκάζια. Στο σαγηνευτικό “Kiss You In Hell” τα άγρια φωνητικά του ξεκινήματος διαδέχονται τα μελαγχολικά και μελωδικά riff. Έμφαση στα γυναικεία φωνητικά… ως αντίλογος της μελαγχολίας αυτού του τραγουδιού.

   Ζόμπι, αγάπη, βαμπίρ, goth καταστάσεις, όλα σε ένα άλμπουμ. Το “Blood Of A Kind” των SadDolls είναι μια νέα αύρα, όσον αφορά τα δικά μου παρθενικά βήματα στο χώρο. Μου άρεσε η διαφορετικότητα από την αγριάδα του metal. Μου άρεσε η μελαγχολία, η αίσθηση του σκοταδιού και της περιπέτειας που αναδύεται. Μπόρεσε να με μεταφέρει πολύ άνετα στο κόσμο του και να με καθοδηγήσει στο darkwave στυλ του. Εκπληκτική εμπειρία.

   Εύχομαι στα παιδιά τα καλύτερα!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Αντί επιλόγου: Η επαφή μου με τους SadDolls ξεκινάει το 2009 με το “About Darkness…”. Μπήκα στο αρχείο μου, βρήκα την κριτική που είχα γράψει τότε. «…η βάπτιση Him και Paradise Lost στην ίδια κολυμπήθρα... Οι διπλογραμμένες φωνές και η αίσθηση του αρρωστημένου που ζει για πάντα. Κάπως έτσι...». Κάπως έτσι λοιπόν αυτή η μπάντα έκανε άλμπουμ μετά το άλμπουμ και κράτησε το αρρωστημένο τόσο υγιές, όλα αυτά τα χρόνια. Ακούγοντας το “Blood Of A Kind” δεν μπορούσα παρά να ενθουσιαστώ ακόμα περισσότερο. Τραγούδια που ξανακούς και ξανακούς και περιμένεις το ανάλογο οπτικό έναυσμα… Κι ας μην έλθει ποτέ αυτό! Πολλή μελωδία, εκείνα τα χαρακτηριστικά και τόσο αγαπημένα φωνητικά και η αίσθηση του σαπισμένου που μοσχοβολάει, κόντρα σε όλους τους κανόνες της φύσης. “Zombie Love”, “Jigsaw”, “Kiss You In Hell” (μ’ εκείνο το σεισμικό μπάσο στην εισαγωγή), “Die Better”… Νομίζω πως θα ήταν καταπληκτικό να κάνουν παράσταση την πρότασή τους και να μας παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο μουσικό-θεατρικό θέαμα. Τι κρίμα που δεν τους έχει ανακαλύψει ένας παραγωγός του είδους έξω. Θα έκαναν πράματα και θάματα. Ανυπομονώ να τους δω LiVE! Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο εξώφυλλο. Απλά καταπληκτικό! Παίδες, άριστα-δέκα!

Κώστας Κούλης
 

 

Σχόλια - Συζήτηση

comments powered by Disqus
Our website is protected by DMC Firewall!