Facebook

Twitter

Μαντάμ Σουσού

madamss2

“Μαντάμ Σουσού”
του Δημήτρη Ψαθά
στο Βασιλικό θέατρο του ΚΘΒΕ

   Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει, από τις 12 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Απριλίου 2012 το έργο του Δημήτρη Ψαθά, “Μαντάμ Σουσού”. Ένα αρκετά επίκαιρο σήμερα έργο, το οποίο διακωμωδεί τους νεόπλουτους και βολεμένους που προσπαθούν να ξεφύγουν από το παρελθόν και τις ρίζες τους. Αυτούς που, με αυτοπροβολή, θέλουν να δειχθούν ανώτεροι των υπολοίπων, απλά επειδή έχουν μία παραπάνω οικονομική άνεση.

madamss1   Το μέσο για τη σάτιρα είναι η ιστορία της Μαντάμ Σουσού, γεννηθείς Σουζάνα. Γέννημα - θρέμμα της λαϊκής συνοικίας “Βούθουλα”, λόγω οικονομικής άνεσης του ψαρά συζύγου της, Παναγιωτάκη, έχει μία  μανία με την καλή κοινωνία και μία υπεροψία προς τους γείτονες. Λόγω μίας ξαφνικής κληρονομιάς, παρατάει συνοικία και άντρα για έναν “ευγενή”, τον Μηνά Καντακουζηνό, και το Κολωνάκι. Μην κρατώντας καμία επαφή με το παρελθόν της, προσπαθεί να πείσει τον καινούριο κύκλο της ότι είναι από το εξωτερικό. Όταν αρχίσουν να ακούγονται διάφορες πληροφορίες από το πραγματικό της παρελθόν, σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να το διαγράψει τελείως, μεθοδεύει την ολοκληρωτική καταστροφή του Βούθουλα. Όμως, ο καινούριος της άντρας αποφασίζει να καταχραστεί τα λεφτά της κληρονομιάς και να εγκαταλείψει τη χώρα. Το τέλος έρχεται με την επιστροφή της στην παλιά της συνοικία και την αποδοχή της τελικά από τον “λαϊκό” πρώην άντρα της, αλλά με κατακερματισμένη αξιοπρέπεια. Κερδίζει λοιπόν στο τέλος η λαϊκή συνοικία, λόγω τιμιότητας και αυθεντικότητας αισθημάτων.

madamss3   Ένα έργο με τεράστια ιστορία. Δημοσιεύτηκε αρχικά σαν ευθυμογράφημα σε συνέχειες για το εβδομαδιαίο περιοδικό “Θησαυρός”, με τίτλο “Βίος και πολιτεία της Μαντάμ Σουσούς”, από το 1939 μέχρι το 1941. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας που είχε, έγινε συρραφή των αυτοτελών ιστοριών και εκδόθηκε σε βιβλίο το 1941. Ακολούθησε το θεατρικό έργο το 1942. Του θεατρικού, έπαιτε η κινηματογραφική μεταφορά του το 1948 και η ραδιοφωνική του μεταφορά στις αρχές της δεκαετίας του '50. Το ντεμπούτο του στην τηλεόραση έκανε το 1972 και επέστρεψε το 1986. Σε όποιο μέσο και αν παρουσιάστηκε, όσα χρόνια και να είχαν ή και έχουν περάσει από τη δημιουργία του, δυστυχώς παραμένει επίκαιρο, γιατί οι χαρακτήρες και οι καταστάσεις που περιέχει υπάρχουν ακόμα και, αν και το απευχόμαστε, θα υπάρχουν.

   Στη μεγάλη και χρόνια επιτυχία του έργου, συνέβαλλαν και οι ηθοποιοί που ερμήνευσαν τους κύριους χαρακτήρες. Ονόματα, όπως η Κατερίνα Ανδρεάδη, η πρώτη Μαντάμ Σουσού και Μαίρη Αρώνη στο θέατρο, η Γεωργία Βασιλειάδου στο ραδιόφωνο, η Μαρίκα Νέζερ στον κινηματογράφο, η Άννα Παϊταζή στην τηλεοπτική σειρά του 1972  και η Άννα Παναγιωτοπούλου στο θέατρο και την τηλεοπτική σειρά του 1983 ερμήνευσαν τον εκκεντρικό χαρακτήρα της Μαντάμ Σουσού. Τον Παναγιωτάκη ερμήνευσαν εξίσου πολλοί και σπουδαίοι ηθοποιοί. Του Αιμίλιου Βεάκη, του πρώτου Παναγιωτάκης έπονται οι Κώστας Ραυτόπουλος (1946), Βασίλης Λογοθετίδης (1948), Ιάκωβος Ψαρράς (1972), Θανάσης Παπαγεωργίου (1982) και Σταύρος Παράβας (1998).
    
madamss4   Παρά τον μεγάλο “συναγωνισμό” που είχαν από τους προκατόχους των ρόλων τους, το τωρινό σχήμα ανταποκρίθηκε επάξια στις απαιτήσεις των ρόλων. Η Φωτεινή Μπαξεβάνη έβγαλε πολύ πειστικά την υπεροψία της Μαντάμ Σουσού, με ελάχιστες στιγμές υπερβολικής νευρικότητας, και ο Κώστας Σαντάς ήταν στο πλευρό της, μεταφέροντας μας όλη την αγάπη του για τη σύζυγο του, την πίκρα του για την φαντασιοπληξία της και τη συμπόνια του στο τέλος. Πλαισιωμένοι από έναν αξιόλογο θίασο, το αποτέλεσμα ήταν αντάξιο της μεγάλης ιστορίας και των προηγούμενων  επιτυχημένων παρουσιάσεων του έργου.
    
   Σαν σκηνικά, επιλέχθηκαν τα απολύτως απαραίτητα, με μόνο τα βασικά έπιπλα για κάθε χώρο να είναι πάνω στη σκηνή. Για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του κάθε χώρου βοηθούσε ένας προτζέκτορας, δίνοντας μας είτε τη θέα μιας φτωχικής συνοικίας είτε το εσωτερικό ενός παλατιού. Μία ωραία, σκηνοθετικά, ιδέα του Γιώργου Αρμένη μας εξέπληξε ευχάριστα. Η εναλλαγή των επίπλων μεταξύ των σκηνών, γινόταν από μέλη του θιάσου, με διάφορα χορευτικά και μικρά σκετσάκια. Μία καλή εναλλακτική πρόταση, αντί του κλεισίματος της αυλαίας ή του σκοταδισμού της σκηνής.
    
madamss5   Το χορευτικό στοιχείο υπήρχε, εκτός της εναλλαγής σκηνικών, και στην είσοδο πολλών χαρακτήρων. Από τους αρχαιολόγους και τους αρχιτέκτονες που παρουσιάζονταν στη Μαντάμ Σουσού μέχρι τις κυρίες της συνοικίας του Κολωνακίου, η είσοδος και η έξοδος τους από τη σκηνή είχε έναν αρκετά χορευτικό και κωμικό συντονισμό, που ταίριαζε όμορφα με το ύφος της παράστασης.
    
   Η μουσική επένδυση της παράστασης ήταν απόλυτα συνυφασμένη με τα δρώμενα του έργου. Είτε στα τραγούδια και τους χορούς της εποχής, στις συγκεντρώσεις της καλής κοινωνίας, είτε προσθέτοντας κάποιες κωμικές πινελιές, ήταν ένα ωραίο και ταιριαστό συμπλήρωμα αυτών που παρακολουθούσαμε επί σκηνής.
    
   Πετυχημένες ήταν και οι επιλογές ένδυσης των χαρακτήρων. Έβαζαν το θεατή απευθείας στο κλίμα της εποχής. Από τις ποδιές, τα απλά φουστάνια και τα παλιά πουκάμισα των κατοίκων του Βούθουλα, μέχρι τις πολυτελείς τουαλέτες και τα φράκο και κουστούμια της καλής κοινωνίας, μπορούσαμε να καταλάβουμε το “κοινωνικό γίγνεσθαι” του κάθε χαρακτήρα, πριν αποκαλυφθεί η ταυτότητα του.
    
   Στη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, πήγα με μεγάλες προσδοκίες για ένα καλό αποτέλεσμα. Οι εντυπώσεις με τις οποίες έφυγα, ήταν αντάξιες τους. Μία πολύ καλή παράσταση, και στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της. Ακόμα και κάποιοι που θυμούνται το έργο από παλαιότερες παρουσιάσεις του, με τους σπουδαίους ηθοποιούς που προαναφέρθηκαν, δε θα φύγουν, πιστεύω, απογοητευμένοι. Χαρακτηριστικό αυτού είναι και το ότι το κοινό ήταν μεγάλο, παρά τον πολύ καιρό που παίζεται.

Δημήτρης Σταυρόπουλος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας:Δημήτρης Ψαθάς
Σκηνοθεσία:Γιώργος Αρμένης
Σκηνικά-κοστούμια:Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική:Γιώργος Χριστιανάκης
Χορογραφία:Αλεξάνδρα Τσοτανίδου
Φωτισμοί:Τάσος Δαηλίδης
Βοηθός σκηνοθέτις:Αγγελική Κίτρινη
Οργάνωση παραγωγής:Ηλίας Κοτόπουλος
Διανομή:
Κατερίνα Γεωργούση (Καμαριέρα), Βασίλης Ευταξόπουλος (Μηνάς Καντακουζηνός), Παντελής Καλπάκογλου (Μάγειρας), Δημήτρης Καρτόκης (Κοκός, Αρχαιολόγος, Ζωρζ, Ταχυδρόμος), Ευσταθία Λιάλιου (Αλεπούδη), Λευτέρης Λιθαρής (Σοφέρ, Αρχαιολόγος), Κατερίνα Λύκου (Ζαφειρίου), Φωτεινή Μπαξεβάνη (Μαντάμ Σουσού), Χρήστος Παπαδημητρίου (Αρχαιολόγος, Άλεξ, Τζων), Μαριάννα Παπασάββα (Κιτσομήτρου), Κώστας Σαντάς (Παναγιωτάκης), Δημήτρης Σιακάρας (Λεό), Θάλεια Σκαρλάτου (Κυρά Κατίνα), Στέργιος Τζαφέρης (Τεό), Χρύσα Τουμανίδου (Σοφούλα), Κώστας Χατζησάββας (Σταθόπουλος).
Συμμετέχουν επίσης οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ:
Δήμητρα Βήττα, Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Χριστίνα Ράπτη, Τάσος Ροδοβίτης, Δήμητρα Τσισμαλίδου

Θεατρικές Παραστάσεις

Previous Next
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Το στρίψιμο της βίδας Ανατριχιαστικοί διάλογοι, η αίσθηση τρόμου στο χώρο μέσα από τη μουσική, τα φώτα, τις φωνές, η αίσθηση της τρέλας, η παιδική αθωότητα, οι εντάσεις...
Ανταπόκριση (ξανά) θεατρικής παράστασης: Γιατί μαμά    Γιατί μαμά με έκανες ελεύθερη και δυνατή, γιατί με έκανες εύθραυστη και σπάω;
Λάμπρος Φισφής - Δες το θετικό + Μωρό    Ο φόβος, το άγχος του χαζομπαμπά, οι άκυρες ανακοινώσεις της Ryanair, τα απαράδεκτα ντους στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, οι γραφικοί της παρέας...
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ριχάρδος Β'    Ο Άρης Σερβετάλης, πρωτευόντως με την εξαιρετική κινησιολογία του και δευτερευόντως με το λόγο του, αποδίδει ένα βασιλιά εξαρτημένο από την εξουσία.
Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Πέππα το γουρουνάκι - Το όνειρο της Πέππα   Μέσα από ιστορίες της παιδικής καθημερινότητας, οι αγαπημένοι χαρακτήρες μαζί με τους μικρούς θεατές, θα παίξουν, θα γελάσουν, θα προβληματιστούν και…
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Μαίρυλιν – Μίλλερ: οι Αταίριαστοι    Με ένα μεταθεατρικό τέχνασμα εισαγόμαστε στην πολυτάραχη ζωή της πολύπλοκης αυτής προσωπικότητας και το ταξίδι ξεκινά.
Ανταπόκριση μουσικής παράστασης: Γλυκιά συμφωνία 2     Ένα μουσικό παραμύθι που μας ταξίδεψε σε ένα ονειρικό τοπίο, στις πιο γλυκές στιγμές των παιδικών μας χρόνων, σε ένα Μαγεμένο δάσος.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Το στοίχημα    Σκηνοθετικά ήταν μια ολοκληρωμένη παράσταση με πολύ ενδιαφέρουσες συνδέσεις του πραγματικού και του φανταστικού, του τώρα και του πριν.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ξανθίππη Ένας χειμαρρώδης μονόλογος  από τη Ματθίλδη Μαγγίρα, που μας μάγεψε. Ένας μονόλογος όπου η κωμωδία μπλέκει με το δράμα.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ανύπαρκτοι φίλοι   Τι είναι οι «Ανύπαρκτοι φίλοι»; Ένα κωμικοτραγικό σχόλιο στην ψευδεπίγραφη ευτυχία. Ένα κλείσιμο του ματιού σε μια κυριαρχική κοινωνική πραγματικότητα
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Mamma Mia    Η Θέμις Μαρσέλου αναλαμβάνει διπλό ρόλο ως διασκευάστρια αλλά και ως σκηνοθέτις και τα καταφέρνει και στα δύο περίφημα.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Οι Παίκτες του Νικολάι Γκόγκολ    Ωραία υποκριτική, με αρκετές δόσεις καρικατούρας από όλες τις γυναίκες ηθοποιούς.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Mάουζερ   Ντυμένοι με "φουτουριστικά" κοστούμια στα λευκά, που έδιναν την εντύπωση πως όλο το έργο εξελίσσεται κάπου στο μακρινό μέλλον ή κάποιον άλλον πλανήτη.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Πυγμαλίων (Ωραία Μου Κυρία)   Σχεδόν τρεις ώρες παράστασης, σχεδόν εκατόν ογδόντα λεπτά υπέροχης πρόζας και όμορφων τραγουδιών. 
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: Η Κραυγή   Τη δυναμική των δύο χαρακτήρων χειρίστηκαν η Μάνια Παπαδημητρίου κι ο Αλέκος Συσσοβίτης, με ώριμες και καλοδουλεμένες ερμηνείες που γοήτευαν τον θεατή.
Ανταπόκριση παιδικής-θετικής παράστασης: Ελευθερώστε τη θετική ενέργεια   Η ομάδα είναι πολύ καλή στη σκηνή και οι ηθοποιοί μας ξεσήκωσαν με τις ατάκες τους. Γελάσαμε, συγκινηθήκαμε…
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Η Ψευτοϋπηρέτρια   Πέντε ρόλοι... δύο ιππότες... δύο υπηρέτες και μία κόμισσα. Ένας συνδιασμός σχεδόν καταστροφικός!
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Επόμενος Σταθμός – Αγάπη Στον αντίποδα της σκηνής, η Μαίρη Στεφανακίδη ερμηνεύει εξαιρετικά στίχους ποιητών σε μουσική του Γιώργου Στεφανακίδη.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Οι από πάνω   Το γέλιο έβγαινε αβίαστο καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Οι χαρακτήρες τραβηγμένοι από τα μαλλιά (είπαμε, διέθεταν κόμη) ανέδιδαν γέλιο μετά δακρύων.
Ανταπόκριση πανέμορφης παράστασης: Ο μαγικός αυλός   Μην στερήσετε στα παιδιά και τους εαυτούς σας αυτή την παραμυθένια, μουσική και ονειρική εμπειρία.
Ανταπόκριση υπέροχης παράστασης: Επικίνδυνες Σχέσεις   Μια παράσταση που χαρίζει γέλιο, θλίψη και τροφή για σκέψη, ηθοποιοί που παραδίδουν μαθήματα ήθους και ένας χώρος τόσο όμορφος και γεμάτος θαλπωρή.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Βάφτα μαύρα   Οι ηθοποιοί ήταν άρτιοι και ολοκληρωτικά δοσμένοι στους χαρακτήρες που υποδύονταν, ερμηνευτικά αλλά και κινησιολογικά.
Ανταπόκριση θεϊκής παράστασης: Ω... Θεέ μου    Το έργο της Ανάτ Γκοβ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είμαι ευτυχής που το είδα σε έναν υπέροχο χώρο, σε μια υπέροχη πόλη.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Το δηλητήριο   Πόσο διατεθειμένοι είμαστε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να γίνουμε μαριονέτες στα χέρια επιτήδειων για το κοινωνικό γίγνεσθαι;
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ήταν όλοι τους παιδιά μου    Ένα έργο με τόσες ανατροπές και σασπένς σε κάνει ως κοινό να αναρωτηθείς ποιος είναι πραγματικά ο ένοχος. 
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Delete   Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία στα χρόνια του Internet! Ένα love story διαφορετικό, για δυο σύγχρονους ανθρώπους.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Αποκάλυψη βόμβα   Οι ηθοποιοί ήταν όλοι άρτιοι τόσο ερμηνευτικά όσο και κινησιολογικά και αναδείκνυαν στο έπακρο τους χαρακτήρες τους. 
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Γιατί μαμά;   Ένα έργο γεμάτο συμβολισμούς με θέμα την εξάρτηση, το άγχος που κουβαλά ενας άνθρωπος να ικανοποιήσει τον περίγυρό του.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Μωρό μου    Η κυρία Μαρία είναι μια γυναίκα που έζησε στο έπακρο τη ζωή της. Έζησε στο έπακρο τον έρωτα.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Καλιφόρνια Ντρίμιν  Τέσσερις νέοι που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στη σημερινή κοινωνία και να κάνουν όνειρα για μια καλύτερη ζωή, ψάχνοντας για κάποια διέξοδο...
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Με δυναμη από την Κηφισιά   Μια παράσταση για όλους, ακόμα και για τους άντρες που το να βρεθούν μέσα σε μια γυναικεία παρέα δεν εντείνει το ενδιαφέρον τους.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Το βασίλειο της γης Πρόκειται για ένα έργο δραματικό και κωμικό συνάμα και οι ηθοποιοί φάνηκαν αντάξιοι των ρόλων τους.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο   Το κωμικό στοιχείο είναι και αυτό που διαπνέει κατά κύριο λόγο το πρώτο μέρος της παράστασης όπου τα δύο φαντάσματα μας εισάγουν στον κόσμο του...
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Σίρλεϋ Βαλεντάιν   Συγκινητικές στιγμές που δείχνουν τι νιώθει ένας άνθρωπος μέσα από τη δική του μοναξιά.  Ένας ύμνος για τη γυναικεία ψυχολογία για την ευτυχία της ηρωίδας.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Καγκουρώ   Η ιστορία της διπλανής πόρτας, η ιστορία του καθενός από εμάς ξεχωριστά και συγχρόνως μιας ολόκληρης κοινωνίας που ασφυκτιά από την οικονομική κρίση.  
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Από τη σιωπή ως την άνοιξη    Ερμηνευτικά ό,τι πιο άρτιο και ολοκληρωμένο έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Εκτός ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μετατρέπεται από πολιτικάντης σε πολιτικό, εκφωνώντας πριν παραιτηθεί, τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Black Box   Η διάρκεια της πτήσης είναι «αρκετή» για να μπορέσει να φωτίσει  τις αδυναμίες, τους κρυφούς πόθους, τις καταπιεσμένες ανάγκες...
Ανταπόκριση καθηλωτικής παράστασης: Ριχάρδος ο Γ’  Όταν μια παράσταση αγγίζει την τελειότητα, όλοι είναι υπεύθυνοι για αυτό.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: ΜΠΛΕ Χωρίς Ζάχαρη, Μόνο Αλάτι Παρακαλώ     Και ναι, παραδεχόμαστε πως μείναμε άφωνοι από την υπέροχη ερμηνεία της Άννας Λεμονάκη ως Μία.    
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ρόζα   Και ποιος δεν έχει ακούσει για τη Ρόζα τη ναζιάρα που ταυτίστηκε με το ρεμπέτικο και το Σμυρναίικο τραγούδι;
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Φαύστα   Η υπέροχη ερμηνεία της Ελένης Κοκκίδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο μάγεψε το κοινό από την πρώτη στιγμή.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Γ.Τ.Π.   Μια παράσταση για το πέος. Μια παράσταση-απάντηση στο «Αιδοίων Μονόλογοι». Διότι και οι άνδρες έχουν τη δική τους ιστορία και θέλησαν να την πουν.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Happy Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. Σε μια κοινωνία όπου τα πάντα βρίσκονται στον πάτο, η Μαιρούλα με καυστικό και κωμικοτραγικό τρόπο ασχολείται με τις μανίες που μαστίζουν την κοινωνία.
Ανταπόκριση υπέροχης παράστασης: Μόλις χώρισα   Τι παράσταση ήταν αυτή; Μισό, να το γράψω με κεφαλαία να το εμπεδώσουμε. ΤΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ;
Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Ο μικρός Κάστορας και η ηχώ    Γιατί η φιλία δεν γνωρίζει στερεότυπα και ενώνει ακόμα και όσους εκ πρώτης όψεως φαίνονται τόσο διαφορετικοί.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Το ψέμα   Σε ένα κατάμεστο θέατρο Κυριακή απόγευμα απολαύσαμε μια υπέροχη κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από πολύ γέλιο και απίστευτες ερμηνείες.
Ανταπόκρισης ξεκαρδιστικής παράστασης: Δείπνο Ηλιθίων   Εκρηκτικός ο Σπύρος Παπαδόπουλος, απίστευτα κωμικός και με πλήρη άποψη για το μεγάλο αυτό έργο του Francis Veber.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Faith   Στο θέατρο Γκλόρια Μικρό η Ζέτα Δούκα και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης έκαναν περήφανο το Γιώργο Βάλαρη, αποδίδοντας με εκπληκτικό τρόπο τους χαρακτήρες.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Οικογένεια Addams, 2η Σεζόν Τα τέρατα της οικογένειας ξαναζούν την παράξενη “κανονικότητά” τους και προσφέρουν και πάλι άφθονες στιγμές κωμωδίας και προβληματισμού ταυτόχρονα.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ηρακλής, οι 12 άθλοι   Είναι τεράστια η παραγωγή. Είναι εξωφρενικά γιγάντια. Διαφορετικά σκηνικά για κάθε άθλο, εκπληκτικά κοστούμια και μέτρησα δεκαοκτώ άτομα επί σκηνής.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ρωμαίος και Ιουλίετα Ο Γιάννης Τσουμαράκης και η Δανάη Βασιλοπούλου μας πήραν τα μυαλά! Έδειξαν εξαιρετικά δείγματα γραφής, έδειξαν πως έχουν το «θείο χάρισμα» ήτοι τάλαντο.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Αυγά Μαύρα   Το κείμενο του Διονύση Χαριτόπουλου, γραμμένο το 1994, δημιουργεί μία αβίαστη συγκίνηση δίχως να πέφτει σε μελοδραματικά ή ηθικοπλαστικά μονοπάτια.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ   Από την είσοδο του θεάτρου Αλκμήνη, με το φως των κεριών και τη μουσική συνοδεία του πιάνου, περνάμε «μυστηριωδώς στο Παρίσι του 1845.
Θέατρο του Νέου Κόσμου - Σεζόν 2016-2017    Το θέατρο του Νεου Κόσμου άνοιξε σήμερα την κεντρική σκηνή του, για την παρουσίαση των 21 παραστάσεων της νέας σεζόν που θα φιλοξενήσει.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: BAM - BAM @ Χυτήριο    Μέχρι να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, να αποκαλυφθούν τα μυστικά, να υπογραφεί το πολυσυζητημένο συμβόλαιο… Το κοινό είχε κάνει κοιλιακούς από το γέλιο.
Ανταπόκριση: Γιώργος Χατζηπαύλου - Σχεδόν σαράντα - the goodbye summer edition @ Χυτήριο   Η οικειότητα των παιδιών είχε σπάσει τον πάγο από την πρώτη στιγμή. Το γέλιο έβγαινε αβίαστο αλλά και οι ατάκες των θεατών έδιναν και έπαιρναν.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Συρανό @ Κηποθέατρο Παπάγου    Ο Γιάννης Κακλέας παραδίδει ένα έργο που βρίθει από ρομαντισμό, δεν κουράζει, και διαθέτει πληθώρα κωμικών στοιχείων.
Πλούτος του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο      Ο Πλούτος που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης τονίζει τη θεατρικότητα, χρησιμοποιώντας την τεχνική του «θεάτρου μέσα στο θέατρο».
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Του Κουτρούλη ο γάμος   Δεν ξέρω αν θα ξημερώσει άλλη 3η Σεπτεμβρίου, θα ήθελα πολύ όμως να το ξαναδώ αυτό το πανέμορφο μπουλούκι… Και θα το ξαναδώ!
Ανταπόκριση ξεκαρδιστικής παράστασης: Ένα Εξοχικό Παρακαλώ @ Θέατρο ΑΘΗΝά    Ανατρεπτική παράσταση, γεμάτη γκάφες, ατάκες και απίστευτο γέλιο, που θα δροσίσουν τις Αθηναϊκές καλοκαιρινές μας βραδιές.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Τελική ευθεία   Οι έξι ηθοποιοί, λειτουργώντας προοικονομικά για τη συνέχεια της παράστασης, ξεκινούν οδηγώντας το κοινό σε ένα προσωπικό ταξίδι στο χρόνο.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Καζιμίρ και Καρολίνα @ Cartel   Αυτή είναι μια πραγματική ιστορία της κρίσης που οι άνθρωποι χάνουν τους εαυτούς τους και αρχίζουν πάλι από το μηδέν, για να καταλήξουν στο ίδιο ακριβώς σημείο.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Μια μέρα, όπως κάθε μέρα... @ Μικρό Παλλάς   Πόσο ακόμα θα μας «χτυπούν»; Πόσο χτύπημα δηλαδή θέλουμε ακόμα σαν λαός για να ξυπνήσουμε; Πόσο ακόμα θα βλέπουμε τη ζωή σε slow motion;
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Οι ένοχοι του Μπωμαρσαί @ Διάχρονο Θέατρο    Ο Φίγκαρο του γνωστού τενόρου Κωνσταντίνου Τζέμου γοητεύει κυριολεκτικά το κοινό τόσο με τη φωνητική του δεινότητα όσο και με την υποκριτική του ευχέρεια.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Κωμωδία μιας άλλης εποχής @ Πολυχώρος Διέλευσις    Οι δυο ηθοποιοί διαθέτουν σκηνική χημεία και σωστό ρυθμό κατορθώνοντας να καθηλώσουν το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος του έργου.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Το δάνειο   Το κείμενο «πατάει» καλύτερα στις χιουμοριστικές του στιγμές, δίχως βέβαια να υστερεί δραματουργικά ή στην ψυχολογική εξέλιξη των χαρακτήρων του.
Ανταπόκριση ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΗΣ θεατρικής παράστασης: Μου λες αλήθεια;    Μέσα σε μιάμιση περίπου ώρα ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η παρέα του εκτινάσσουν το έργο και το γέλιο στα ύψη. Δεν είδα ούτε μισό θεατή να μην γελά.
Ανταπόκριση ονειρεμένης θεατρικής παράστασης: Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή   Μια από τις πιο ωραίες παραστάσεις! Μια παράσταση ερμηνειών και συναισθημάτων. Μια παράσταση που θυμίζει για ποιους λόγους λατρεύουμε το θέατρο.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ταρτούφος ή Οι Απατεώνες @ Θέατρο Κιβωτός   Υπέροχο σκηνικό, καταπληκτικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, φωτισμοί και μουσική επιμέλεια σε συνεπαίρνουν σε ένα ταξίδι - χωρίς ανάσα - απόλαυσης!
Ανταπόκριση θεατρικής παραστασάρας: Οικογένεια Άνταμς @ Θέατρο Βέμπο   Εξαιρετική χημεία μεταξύ των ηθοποιών, χαρακτηριστική άνεση στην πρόζα και το τραγούδι και μια ομάδα χορευτών/τραγουδιστών που δένει απίστευτα μαζί τους!
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Βίκτωρ-Βικτώρια @ Πάνθεον    Θα σας σπάσω τα νεύρα - απλά - για να πάτε να δείτε την παράσταση. Τούτη εδώ δεν πρέπει να τη χάσετε. Με τίποτα!
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Αναφορά στο Γκρέκο @ Θέατρο Ιλίσια   Ο Τάκης Χρυσικάκος ενσαρκώνει το Νίκο Καζαντζάκη, με μια ερμηνεία γεμάτη ένταση και πάθος. Mας γοητεύει και μας αποχαιρετά πιο καινούργιους, πιο καθαρούς.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ο Κουρέας Της Σεβίλλης    Πέρα από τη δεινότητα των πρωταγωνιστών, μεγάλη «ευθύνη» στην ιστορία μας φέρουν και οι ξεκαρδιστικές ατάκες, οι οποίες απογειώνουν το κείμενο.
Ανταπόκριση θεατρομουσικής μαγείας: Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου @ θέατρο BADMINTON    Ανατριχιαστικοί και στοχαστικοί οι διάλογοι,  τα τραγούδια δοσμένα με απαράμιλλο πάθος και ο αγαπημένος Θάνος στο πιάνο του να σε ανατριχιάζει.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Μάνα είναι μόνο... ένας!   Το κείμενο είναι απολαυστικό και ενσωματωμένο στην ελληνική πραγματικότητα, καυτηριάζοντας και κάποια καίρια θέματα της επικαιρότητας.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Φωνάζω στον ουρανό με όλη μου την καρδιά (ξανά)   Δυο γυναίκες ζητούν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Αν αυτό δεν γίνει εφικτό, τότε θα μισήσουν!
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Πλούτος του Αριστοφάνη   Θέτε να πάρετε και τα παιδιά σας μαζί; Ε, γιατί δεν το κάνετε; Η διασκευή έχει φροντίσει η παράσταση αυτή να είναι για όλη την οικογένεια.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Σκύλος με σπίτι      Μια παρέα φαινομενικά αταίριαστη, με γάτες, σκυλιά, πουλιά και ό,τι χωράει ο νους σας, θα αλλάξει τη ζωή της και τον κόσμο της.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Μάνα θα πάω στο Χόλιγουντ   Να πάτε να το δείτε, θα δείτε κι εμάς εκεί, να κοπανιόμαστε από τα γέλια όταν κυνηγιούνται… Ε, καλά, ας μην τα αποκαλύψουμε όλα εδώ…
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Οι σύντροφοι   Μα το πιο σημαντικό είναι η έννοια της λέξης «σύντροφος». Σύντροφος είναι ισότητα, στήριξη και κοινή πορεία. Δεν χωρούν ανταγωνισμός και ζήλεια σε μια τέτοια λέξη.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ράφτης Κυριών Μια γαλλική κωμωδία του χθες που με μικρές πινελιές του σήμερα αποδόθηκε αριστουργηματικά από τους ηθοποιούς και μας έδωσε δύο και πλέον ώρες γέλιου.
Ανταπόκριση ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ Έπους: Ιλιάδα @ Ίδρυμα Κακογιάννη    Η Κάρμεν Ρουγγέρη μας παρουσίασε μία παράσταση που όμοιά της θα είναι πολύ δύσκολο να δούμε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ανεξαρτήτως κόστους παραγωγής.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Όποιος Προλάβει   Μια επίσκεψη στο θέατρο Άβατον θα σας λύσει τις απορίες και θα σας χαρίσει ένα υπέροχο βράδυ. Σπαρταριστή γαλλική φαρσοκωμωδία, με ρυθμούς γρήγορους...
Ανταπόκριση εκπληκτικής παιδικής παράστασης: Η Μαγεία της Σκέψης    Η μάθηση μπορεί να είναι ένα υπέροχο παιχνίδι και είναι ίσως η πιο γλυκιά επαφή των παιδιών για το πως πρέπει να σκέφτονται και γιατί υπάρχει το σχολείο.
Ανταπόκριση φαντασμαγορικού μιούζικαλ: NINE  Μιλάμε εύκολα για την πιο εντυπωσιακή παράσταση για φέτος και - εύκολα - για του χρόνου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Αντριάνα   Ποια είναι όμως η Αντριάνα στ’ αλήθεια; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που την περιβάλλουν; Οι πληγές μας κλείνουν ποτέ;
Ανταπόκριση μοναδικής παιδικής παράστασης: ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι    Η μοναδική αυτή ομάδα φρόντισε να μας μεταδώσει εξίσου μοναδικά συναισθήματα, τα οποία θα εισπνεύσουν οι μικροί θεατές σίγουρα, όπως και οι συνοδοί τους.
Ανταπόκριση Έπους: Οδύσσεια @ Ίδρυμα Κακογιάννη    Σκιαχτήκαμε, γελάσαμε, κλάψαμε και γουρλώσαμε τα μάτια, λες κι ήμαστε όλοι επτά χρονών, για να θαυμάσουμε όλα όσα γίνονταν επί σκηνής.
Ανταπόκριση μαγευτικής παράστασης: Ήρθες Και Θα Μείνεις    Η παράσταση ήταν απλά υπέροχη και οι δύο βασικοί χαρακτήρες αποδόθηκαν τέλεια! Ήταν γιορτή για όλους εμάς που γελάσαμε και συγκινηθήκαμε τόσο πολύ.
Κριτική συγκινητικής παράστασης: Η Μελωδία Της Ευτυχίας @ Κηποθέατρο Παπάγου, 26-8-2015     Την παράσταση όμως έκλεψαν τα «Παιδιά του Πλοιάρχου Φον Τραπ»… Τα επτά αγγελούδια που τραγούδησαν σαν άγγελοι και μας συγκίνησαν πολύ…
Ανταπόκριση υπέροχης παράστασης: Μέρες Ραδιοφώνου     «Ράδιο, ράδιο, ράδιο αγάπη μου, σ’ ευχαριστώ για όλα»! Κάπως έτσι χτίστηκε μια από τις μεγαλύτερες σχέσεις στοργής όλων των εποχών…
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Χωρίζουμε Λέμε @ Θέατρο ΑΘΗΝά    Το "Χωρίζουμε λέμε" δεν είναι μια απλή κωμωδία. Kαταγράφοντας τη σημερινή πραγματικότητα φτάνει μέχρι την επιθεώρηση στην πιο όμορφη εκδοχή της. 
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Δείπνο για πέντε'' Ένα συνηθισμένο δείπνο μίας παρέας πέντε ατόμων, που όμως παίρνει ασυνήθιστη τροπή.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Στα σκοτεινά - Making Movies   Τέσσερις ηθοποιοί, τρία αγόρια και ένα κορίτσι επιδίδονται σε ένα εξαιρετικό σεμινάριο καλής απόδοσης, ερμηνείας και τελικά ηθοποιίας.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ο Κύκλος Με Την Κιμωλία    Μεγάλη παραγωγή, με πολυάριθμο θίασο, λαμπερούς πρωταγωνιστές και γκροτέσκο σκηνικό.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Δεν Ακούω, Δεν Βλέπω, Δεν Μιλάω   Οι παρεξηγήσεις και η φάρσα στέκονται υπερήφανα μπροστά μας και το κοινό έχει κάθε δικαίωμα να ξεκαρδιστεί στα γέλια…
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Το μέλλον είναι στα αυγά    Τρία μονόπρακτα του Ευγένιου Ιονέσκο παντρεύονται και μας προσφέρουν απόλαυση και γέλιο στο θέατρο Τζένη Καρέζη κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Criminal Code: Britannicus    Η παράσταση είναι βασισμένη στο έργο του Ρακίνα «Βρετανικός» και οι ηθοποιοί χειρίστηκαν με δεξιοτεχνία τον έμμετρο αριστουργηματικό λόγο του.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: ...μήπως ονειρεύομαι;    Είναι μία παράσταση για ΟΛΑ τα παιδιά και εμάς φυσικά. Είναι μία έξοχη ευκαιρία για τα παιδιά σας να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο τα χρώματα και τη μουσική.
Υπερπαραγωγή - Δημήτρης Δημόπουλος @ Θέατρο 104 Γελάσαμε με το πόσο ο Έλληνας δεν σέβεται τον Έλληνα και φοβάται τον ξένο. Θέμα καθόλου για γέλια φυσικά αλλά τροφή για σκέψη!
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Η Αγνή του Θεού   Οι τρεις ηθοποιοί μας έκαναν να ανατριχιάσουμε, να αγανακτήσουμε, να μισήσουμε, να αγαπήσουμε και όλα αυτά μέσα σε 100 λεπτά που διαρκεί η παράσταση.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Lulu   Οι πύλες του τσίρκου άνοιξαν και η Lulu περιμένει να σας υποτάξει. Είστε έτοιμοι να αφεθείτε;
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Αναφορά του Kafka    Οι άνθρωποι που μπαίνουν στην αίθουσα αντικρίζουν ένα κλουβί… Πάνω από την πόρτα του υπάρχει μια πινακίδα που γράφει «Ο πίθηκος που έγινε άνθρωπος».
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Game Over'' Γιατί να μην «κατασκευάζονται» οι πολίτες κατ’ εικόνα και ομοίωση ενός μοτίβου που να βολεύει απόλυτα τη ματαιοδοξία του άνακτος;
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Φωνάζω στον ουρανό με όλη μου την καρδιά!'' Σε κάθε διαφορετική εποχή δύο γυναίκες αλλιώτικες ζουν και ξαναζούν το φαύλο κύκλο της ανικανοποίητης δίψας.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Manifesto 2083'' Ο Αλεξανδρής πέφτει και σηκώνεται, ψιθυρίζει και φωνάζει... Αναρωτιέσαι αν θα στρέψει το περίστροφο κατά πάνω σου και θα σε πυροβολήσει στο κεφάλι.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Η Ποντικοπαγίδα''    Όπως είπε κι ο Γιάννης Αϊβάζης μετά το μπιζάρισμα, δεν αποκαλύπτουμε το όνομα του δολοφόνου για δύο λόγους. Ο ένας είναι για το καλό της παράστασης…
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Μηδείαμα''   Το “Μηδείαμα” είναι ένα θεατρικό έργο βασισμένο στον χαρακτήρα της Μήδειας από τα έργα των Ευριπίδη, Jean Anouilh και Heiner Muller.
Ανταπόκριση Μουσικοθεατρικής Παράστασης: ''Εννέα Και Πέντε''    Οι δυνατότητες, το πάθος, ο τρόπος, το πάθος, η τεχνική και το πάθος ενώνονται σε μια παρουσία εντελώς συγκινητική, η οποία προκαλεί τα πιο υπέροχα δάκρυα.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Μαγειρεύοντας Με Τον Έλβις''   Το σενάριο βγάζει γέλιο, κάποιες φορές μαύρο – εννοείται – οι ηθοποιοί όμως βγάζουν ακόμα περισσότερο. Αποδίδει σπουδαία η ομάδα των τεσσάρων.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Ο Βουβός Σερβιτόρος''    Ο Αλέκος Συσσοβίτης και ο Γιώργος Χρανιώτης, σε αυτή τη μοναδική ιστορία, μας μεταφέρουν στον κλειστοφοβικό και παράλογο Πιντερικό κόσμο.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Το Μυστικό Του Σοκολατόδεντρου''    Μια παράσταση που θα ευχαριστηθούν όλα τα παιδιά – μικρά, μεγάλα και αρκετά πιο μεγάλα. Μπορώ να σας εγγυηθώ πως φεύγοντας θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Οι 12 Ένορκοι''    Θα πάω να το δω και να το ξαναδώ και να το ξαναδώ… Πρόκειται για μία παράσταση που μπορεί άνετα να πάει και δυο και τρεις και πέντε σεζόν.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες''    Οι τρεις ηθοποιοί/περφόρμερ τα δίνουν όλα για εξήντα λεπτά, χρησιμοποιώντας κάθε μύα στο κορμί τους και κάθε δυνατό τρόπο επικοινωνίας με το κοινό.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Ελάτε Σ' εμάς Για Έναν Καφέ'' Ποιο είναι το μυστικό του ανδρός; Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει συνέχεια, με οποιοδήποτε κόστος αλλά και βάρος;
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Ο Αγαπητικός Της Βοσκοπούλας'' Οι ερμηνείες των ηθοποιών πολύ καλές και είμαι σίγουρη ότι ήταν ένα στοίχημα και για τους ίδιους, τόσο το κείμενο, όσο και το κατά πόσο θα το αγκαλιάσει ο κόσμος.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Το τρίτο στεφάνι''   Το Τρίτο Στεφάνι στο Υπαίθριο Δημοτικό Κηποθέατρο Ζωγράφου από τη θεατρική ομάδα «Carpe Diem».
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Το ημέρωμα της Στρίγγλας''    Το βασικό είναι ότι όλοι οι θεατές βρέθηκαν μπροστά από ένα όμορφο έργο σε έναν εξαιρετικό χώρο και απόλαυσαν μια παράσταση κεφάτη και καλοκαιρινή.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Έγκλημα και τιμωρία'' Στο υπόγειο θέατρο Όρα παρουσιάζεται το κλασσικό έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, “Εγκλημα και τιμωρία”, από την θεατρική ομάδα “Passatempo”.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: ''Η αρρώστια της νιότης'' Το έργο του γερμανού θεατρικού συγγραφέα αποτυπώνει την ηθική κρίση των νέων την μεταπολεμική επoχή (Α' Παγκόσμιος πόλεμος).
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Η Κολεξιόν'' του Χάρολντ Πίντερ    Υπάρχει πολλή αρρώστια στο ανθρώπινο μυαλό… Ιδίως όταν μπλεχτούν έρωτας και ανασφάλειες.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Το θηρίο'' "Το θηρίο", θεατρικό έργο του Ν. Ορτετζάτου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ως μια εικαστική παράσταση - performance στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Fake Time'' (Δεύτερη Χρονιά)   Ο πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος παρά ο ίδιος ο θεατής. Αυτός επιλέγει για το τι θα κάνει.
Ανταπόκριση Μιούζικαλ: ''CATS'' Ένα μιούζικαλ ύμνος στο εντυπωσιακό και απρόβλεπτο τετράποδο με ιστορικές διαστάσεις.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Η Εκδοχή Του Μπράουνινγκ''    Ο θεατής ψάχνεται… Όλοι θέλουν να δουν το γέρο-Κροκ να αποκτά το πάνω χέρι, να παίρνει κεφάλια.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: ''I Will Survive… again!''    Ο Αντίνοος και ο Γιάννης φρόντισαν να μας ταΐσουν πολύ γέλιο, καθόλη τη διάρκεια του έργου και τους ευχαριστούμε γι αυτό.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: ''Ο Επιστάτης''  Αναπάντεχη χαρά για τον εγκαταλελειμμένο απόκληρο; Μπορεί, αρχικά…
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Η πατρίς λυπάται πολύ''   Μια παράσταση για ένα έργο βαθιά ουμανιστικό, όχι επίκαιρο όσο ποτέ, επίκαιρο όσο πάντα.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Κάτι Διαφορετικό''   Στο θέατρο Αυλαία η θεατρική ομάδα C for Circus παρουσιάζει "Κάτι Διαφορετικό", μια μουσικοκωμικοθεατρικοτραγ... περίεργη παράσταση.
Ανταπόκριση ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ γέλιου: Κωμικό Μπουμ Δεν μιλάω για γέλια «κατανόησης» και χαμόγελα που στρετσάρουν αλλά για χειμαρρώδες γέλιο που σου προκαλεί δάκρυα, που δεν πιστεύεις ότι σου συμβαίνει.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: ''Πράματα Και Θάματα''    Θα περάσετε πολύ ευχάριστα, μια και οι ατάκες προσφέρουν ΠΟΛΥ γέλιο!
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Αναμονή'' Η "Αναμονή" πραγματεύεται μέσες άκρες το ζήτημα του χρόνου και πως αυτός βιώνεται μέσα από τις στιγμές της ζωής μας....
Aνταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Cabaret'' Καλωσορίσατε στο Καμπαρέ…Μία παράσταση όπου η σαμπάνια είναι παγωμένη, το χαβιάρι μαύρο και το τυρί μουχλιασμένο.
Aνταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Οι Δίκαιοι'' "Οι Δίκαιοι" είναι ένα έργο, πέρα από όλα τα άλλα, ιστορικό καθώς πραγματεύεται την δολοφονία του Μεγάλου Δούκα Σέργιου...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Η ζάλη των ζώων πριν τη σφαγή'' Το έργο είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, και αυτό το απέδειξε η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ, με την -σχεδόν σχιζοφρενική από άποψη ομοιογένειας- δουλειά της. 
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Μπόρκμαν''    Όλοι όσοι έχουν δει τον Κιμούλη στο θέατρο, όλοι όμως ανεξαιρέτως, υποστηρίζουν το ίδιο πράγμα. Ότι είναι εκνευριστικά καλός!
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Νυχτόβια Ζώα''   Τα "Νυκτόβια Ζώα" είναι ένα έργο για μερικούς ανθρώπους που αποφεύγουν το φως και ζουν στο σκοτάδι...
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: ''Μερικοί το προτιμούν καυτό''    Υπερπαραγωγή, δεν το συζητώ. Μέχρι και βαγόνι τραίνου μέσα στο θέατρο; Απλά δεν προλαβαίνεις να μαζεύεις τις εικόνες…
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Στραπ''   Ο άμοιρος σκλάβος οδηγείται στα ενδότερα. Η αφέντρα, τυλιγμένη στα βινύλ και τα ψιλοτάκουνα, προστάζει. Και εκεί αρχίζει το παιχνιδάκι.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Λαχταρά ω'' Το έργο είναι μια ελεγεία στη φύση των αμοιβαίων συναισθημάτων και δομείται πάνω στην χαμένη πίστη της S.Kane προς την αγάπη.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Βασιλική'' Είναι ένα ωραία και με έντονα συναισθήματα, έργο, τα οποία αναδεικνύει η πολύ καλή ερμηνεία της Αθηνάς Μαξίμου.  
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Το Κουρδιστό Πορτοκάλι''     Πήραμε έναν εγκληματία, τον παραδώσαμε τελικά στην κοινωνία όπως τον βρήκαμε και βαυκαλιζόμαστε ότι επιτύχαμε, ότι τον θεραπεύσαμε;
Cirque Du Soleil: Dralion @ OAKA, Αθήνα    Το Cirque Du Soleil ξανάλθε στην Αθήνα μας και έφερε μαζί του μία επίσης καταπληκτική παράσταση.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Πλαστελίνη'' Η "Πλαστελίνη" είναι ένα έργο σκληρό, βαθιά ανθρώπινο. Αναφέρεται σε ένα έφηβο παιδί, που ψάχνει τρόπο να ορίσει τον εαυτό του...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Άντρες Έτοιμοι Για Όλα''    Διασκεδάζουμε κι άλλο και περιμένουμε το πέρας, εκεί που η κάθαρση φορά στολή αστυνομικού, γυαλιά ηλίου και εσώρουχα γυναικείου χρώματος!
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Το κύμα''   Το Τρίτο Κύμα ήταν ένα πείραμα πάνω στη φύση του φασισμού και των αιτίων της υποστήριξής του από απλούς ανθρώπους...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Η Κατάρα Της Ίρμα Βεπ''   Οκτώ ρόλοι για δύο ηθοποιούς και πενήντα επτά αλλαγές κοστουμιών... για δύο ηθοποιούς!
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Καντάν'' Η παράσταση είναι ένα αυθεντικό ονειρόδραμα βασισμένο στις αρχές του μοντέρνου Noh, είδος παραδοσιακού Ιαπωνικού θεάτρου....
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Debrayaz'' ...ένα σπονδυλωτό θεατρικό έργο, όπου παρουσιάζονται ιστορίες με κοινό παρανομαστή θέματα σχετικά με την εργασία...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Πέερ Γκυντ'' Ο Πέερ Γκυντ, ένας ονειροπόλος ιδεαλιστής, με όπλα την φαντασία του και το όνειρό του για έναν ιδανικό κόσμο, μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο ονειρικής περιπέτειας...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''The Man From Earth''    Μέχρι που ο φίλος σου ο Τζον σας λέει, σε όλους σας, ότι γεννήθηκε πριν από εκατόν σαράντα αιώνες!
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Mea Culpa''  Μία πραγματική ιστορία που βιώνει μία οικογένεια, στην προσπάθεια της να στηρίξει ένα μέλος της με νοητική καθυστέρηση...
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: ''Η Χελώνα Του Δαρβίνου''    Η συγκεκριμένη παράσταση είναι όπως η ζωή… Γελάς, θυμώνεις, συγκινείσαι…
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Μια άλλη κίνηση''    Το "Μια άλλη κίνηση" είναι ένα έργο το οποίο αναφέρεται στην προσπάθεια μιας ομάδας νέων ανθρώπων να διαπραγματευτούν την μοναξιά τους...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Οι Πιο Δυνατές''    Δύο γυναίκες που πονούν, η κάθε μία για δικούς της λόγους, δύο γυναίκες που διεκδικούν, δύο γυναίκες που είναι τόσο διαφορετικές, μόνο και μόνο εξαιτίας της διαφορετικής θέσης...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Αν Ξέραμε...'' Η παράσταση είναι μια μοντέρνα, άρτια και καλοδουλεμένη, εκδοχή των "Τριών Αδερφών" του Τσέχωφ και αφήνει το μυαλό με αμφιβολίες για τους σύγχρονους αστικούς κώδικες.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Ασκητική'' Η Ασκητική είναι ένα βιβλίο που θα άξιζε να επιβιώσει μιας πυρηνικής καταστροφής, και αυτή είναι μια παράσταση που καταφέρνει να μην δείχνει μικρή μπροστά του.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Θα Σε Πάρω Να Φύγουμε'' Ζωντανά και πολύχρωμα τα κοστούμια συνθέτουν μία πολύ πλούσια παραγωγή και τα τραγούδια στήνουν ένα πρωτόγνωρο θέαμα-ακρόαμα.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Το σωματίδιο του Θεού''   Το "Σωματίδιο του Θεού" δεν είναι μια τυπική θεατρική παράσταση. Είναι περισσότερο η θεατρική προσέγγιση μιας διάλεξης για την σύγχρονη φυσική, μέσα σε ένα χοροθεατρικό πλαίσιο.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''La Traviata''   Η δημοφιλής όπερα του Τζουζέπε Βέρντι Τραβιάτα παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των 48ων Δημητρίων.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Ολεάνα'' Το έργο του Μάμετ πραγματεύεται τις σχέσεις εξουσίας και κάνει μία προσπάθεια να διερευνήσει την «ουτοπία της πραγματικότητας».
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Λα Λεσόν'' Η καλλιτεχνική ομάδα Perros παρουσιάζει το Λα Λεσόν, ένα μονόπρακτο που προκαλεί τη λογική του θεατή.
Ανταπόκριση: Ανοιχτή Πρόβα του Μπαλέτου της ΕΛΣ στην Παραλία της Θεσσαλονίκης για την παράσταση ''Ταξίδι στην αιωνιότητα''   Ήταν μια ανοιχτή πρόβα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τις παραστάσεις που θα δώσουν στο μέγαρο μουσικής στις 28 και στις 29 σεπτεμβρίου....
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Περιμένοντας τον Γκοντό''  Η παράσταση είναι πολύ έξυπνα στημένη, με τέτοιο τρόπο που απαλοίφεται, σε έναν μεγάλο βαθμό, το βάρος που φέρει ένα τέτοιο κείμενο...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Chicago''    Όλοι οι ηθοποιοί τραγουδούν ζωντανά, στο πατάρι της σκηνής παίζει ορχήστρα, η οποία σκοτώνει μάλιστα και τα χορευτικά εκτελούνται και αυτά άψογα.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Ένας Εχθρός Του Λαού'' Είναι ένα έργο ρεαλιστικό, άμεσο και ευθύ, που «κρούει» πολιτικές καμπάνες και «χτυπάει» το κατεστημένο όπως ο τσαγκάρης χτυπάει το καρφί (την πρόκα) στο καλαπόδι του. 
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: ''Ειρήνη'' του Αριστοφάνη Ένα θεατρικό κολάζ μυθοπλασίας, επιθεώρησης και «κηρύγματος» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Ειρήνη του Αριστοφάνη όπως παρουσιάστηκε από το ΚΘΒΕ
Χοροθεατρικό έργο "Αράχνες", Ομάδα Αχτένιστη, Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Χορού    Η επιτυχία της παράστασης έγκειται στη δημιουργία μια μυστηριακής ατμόσφαιρας, η οποία βυθίζει τον θεατή σ’ ένα ονειρικό κόσμο.
All Ιs One @ Espace St. Sauveur, Παρίσι    Το έργο έφερε σε πέρας μια δεκαμελής καλλιτεχνική ομάδα Ελληνογαλλικής σύνθεσης, που περιλάμβανε χορευτές, ηθοποιούς αλλά και μουσικούς.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Ο Επιθεωρητής'' Η παράσταση, στο, όχι και τόσο γεμάτο σε σχέση με αυτό που περιμέναμε, Θέατρο Κήπου, ξεκινάει με τις καλύτερες συνθήκες...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Απατεώνες και Τζέντλεμεν'' Ένα απίστευτα φαντασμαγορικό θέαμα, ένα μιούζικαλ, μία κωμωδία μετά ασμάτων όπως είναι και η ελληνική μετάφραση του όρου μιούσικαλ.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: "Άνδρες έτοιμοι για όλα" Η ιστορία γνωστή. Σε μία επαρχιακή πόλη μία αντροπαρέα που δοκιμάζεται από οικονομικά προβλήματα αποφασίζει να διοργανώσει μία βραδιά στριπτίζ για να σώσει την αγαπημένη της καφετέρια
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: "Imagine - Ο John Lennon ονειρεύεται" Ο John Lennon ονειρεύεται και το εκπληκτικό είναι πως η ομάδα των Sinequanon προτίμησε να μας το δείξει με άλλο τρόπο πέρα από τον καθιερωμένο.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: "Δαίμονες"    Χορός, απίθανες ερμηνείες και τραγούδι έδωσαν ξανά ζωή στη σκηνή.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης από το Παρίσι: "Vive La Crise!"    Έκπληξη αποτελεί το ότι στην αφίσα του έργου, ανάμεσα στα ονόματα των ηθοποιών, φιγουράρει και αυτό του Γιώργου Παπανδρέου, σαν guest star.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ‘Η Άλωση της Κωνσταντίας’ Σε ένα ελληνικότατο έργο με τον προβοκατόρικο τίτλο «Η Άλωση της Κωνσταντίας» βασίστηκε η παράσταση από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Μακριδάκη...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: "Χρόνια Πολλά Κύριε Τσέχωφ" Στο έργο «Κυρία χωρίς το σκυλάκι» σε μία διασκευή του Γκαμπριέλ Αρού για το θέατρο, βασισμένη στο διήγημα του Αντόν Τσέχωφ «Η κυρία με το σκυλάκι».
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: "Adolf" Ο μονόλογος του βραβευμένου Βρετανού ηθοποιού Pip Utton, μας παρακινεί να διερευνήσουμε τις πτυχές εκείνες του εαυτού μας οι οποίες δέχονται υποσυνείδητα την επιρροή του φασισμού.
Ανταποκριση Θεατρικής Παράστασης: "Sunset Limited" Δύο διαφορετικοί άνδρες, φυλετικά αλλά και μορφωτικά, αναζητούν το νόημα της ζωής σε ένα μικρό διαμέρισμα στο γκέτο της Νέας Υόρκης.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: "Η Κατάρα Της Ίρμα Βεπ" Οι Γεράσιμος Γεννατάς και Κρατερός Κατσούλης αποδίδουν αριστοτεχνικά οκτώ διαφορετικούς χαρακτήρες με 57 αστραπιαίες αλλαγές κοστουμιών!
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: "Supernova"    Τι μπορεί ένας άνθρωπος να καταλάβει ή να περιμένει πριν την γέννηση του; Κι άλλα πολλά μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου, της ύπαρξης και της ανυπαρξίας.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: "Κασσία"   Είναι δυνατόν ένας μονόλογος να σε κρατήσει σε αγωνία, να σε αναγκάσει τρυφερά να πάρεις θέση;
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Τζόρνταν' Στο κελί μιας φυλακής πριν από χρόνια, η Σίρλεϊ Τζόουνς διηγήθηκε στη συγκρατούμενη της, Άννα Ρέυνολντς, τη ζωή της.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Ο Γύρος Του Θανάτου' «Ἐστὶν οὖν τραγωδία μίμησις πράξεως σπουδαίας καὶ τελείας, μέγεθος ἐχούσης, ἡδυσμένῳ λόγῳ» διατύπωσε πολύ εύστοχα ο Αριστοτέλης στο έργο του «Περί Ποιητικής».
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Γιοι Και Κόρες' Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ταξίδι στο παρελθόν, βασισμένο σε ιστορίες που στιγμάτισαν τη ζωή ηλικιωμένων ανθρώπων, παρουσιάζεται στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ‘Alexander Rock Opera’   Βασισμένο στη ζωή του Μεγάλου Αλέξανδρου ζωντανεύει επί σκηνής, με σειρές υψηλά επιμελημένων εικόνων συνοδευόμενων από εξαιρετικές μουσικές.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ‘Να ζει κανείς ή να μη ζει’ Άν μου ζητούσαν να χαρακτηρίσω με μια λέξη την παράσταση αυτή θα ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη η λέξη «Αγάπη». Μία ευφρόσυνη τελετή αγάπης για το θέατρο και για την κωμωδία.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ‘Πίσω από τις κλειστές πόρτες’ Ο σκηνοθέτης Αχιλλέας Ψαλτόπουλος και η Νατάσα Κοντελετζίδου επιμελούνται μαζί το θεατρικό adaptation μιας γαλλικής νουβέλας που γράφτηκε πριν από 15 χρόνια.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Αγαμέμνων' Το ποίημα “Αγαμέμνων” επέλεξε ο Δημήτρης Βάγιας να μεταφέρει επί σκηνής, ερμηνεύοντας ο ίδιος τον ρόλο του μεγάλου βασιλιά.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Ο Πατέρας' Στο κείμενο «Ο Πατέρας», γραμμένο το 1887 από τον Αύγουστο Στρίντμπεργκ, θίγονται οι σχέσεις εξάρτησης αλλά και πάλης ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ‘Ο Επιθεωρητής Έρχεται’ Ο Τζων Πρίσλεϋ, γράφει το σημαντικότερο, ίσως, από τα έργα του με στόχο να αναφερθεί σε ένα ζήτημα που τον απασχολεί, την ατομική ευθύνη.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ‘Άμλετ’   Η εκδοχή του «Άμλετ» της ομάδας Ars Moriendi καταργεί έξυπνα τα φύλα, δίνοντας τις θέσεις τους σε σκηνικά αντικείμενα και ανθρώπινους τύπους.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Τίποτα δικό μου' Το εν δυνάμει προφητικό έργο, μέρος της τριλογίας «The Chair Plays», φέρνει το θεατή μπροστά σε έναν οραματισμό της κοινωνίας του 2077.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: "Ολεάννα"    Θα δαγκωθείτε κάποια στιγμή, θα στριφογυρίσετε αμήχανα, θα παραμείνετε στη θέση σας μετά το τέλος και θα αναρωτηθείτε για μερικά δευτερόλεπτα…
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Ο Επισκέπτης' Η συγκεκριμένη performance δανείζεται το κείμενό της από τη βιογραφία του T. Williams και απ'την συνέντευξη που δώθηκε στον R. Jennings του «Playboy», τον Απρίλιο του 1973.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: '6 Βύσσινα Στον Κήπο' Όλη αυτή η δουλειά γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το δημιουργό, με σκοπό να τονίσει το πόσο αστείοι είναι στην ουσία οι χαρακτήρες.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Γάμοι, Κηδείες Και Δεν Έχω Τίποτα Να Φορέσω' Μέσα από τα ρούχα και τα παπούτσια μαθαίνουμε για τις ζωές πέντε ανθρώπων και όλων όσων υφίστανται γύρω τους.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Κάποιος Μιλάει Μόνος Του Κρατώντας Ένα Ποτήρι Γάλα'   Μία παράσταση κριτική, μέσα από την αφήγηση, των κακών, ή μη, κειμένων των τελευταίων δύο δεκαετιών της χώρας μας.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Απ’ Tην Πρώτη Στιγμή' Μια απλή ιστορία για ένα αταίριαστο ζευγάρι, που συναντιέται, ερωτεύεται και… λίγο μπερδεύεται.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Τα Γενέθλια Της Ινφάντα'     Η ιστορία του παραμυθιού παρουσιάζεται με αφήγηση από τους ηθοποιούς. Παράλληλα όμως υπάρχει δράση που συμβαδίζει με το παραμύθι...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Εxit- Μια Ζωή Σε Εξέλιξη'   Η ιστορία της παράστασης αποτελείται από αποσπάσματα από τη ζωή ανθρώπων του σύγχρονου κόσμου και την ιστορία ενός βασιλιά που έζησε πριν από 1000 χρόνια.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Ο Γυάλινος Κόσμος' Το έργο είναι μία αφήγηση αναμνήσεων του Τομ, του αφηγητή αλλά και ενός από τα πρόσωπα του έργου. Ως ανάμνηση, έχει μία ονειρική διάσταση.
Aνταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'huMANIA- Σχεδίασμα Β’' Αυτό που προβλημάτισε την ομάδα, ώστε να καταλήξει στη δημιουργία του «huMANIA», είναι το φαινόμενο των ψεύτικων μεν, εξαναγκαστικών δε προσωπείων που όλοι καταλήγουμε να φοράμε στις κοινωνικές...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Βυσσινόκηπος' Η ιστορία είναι γνωστή. Μία αριστοκρατική οικογένεια πτωχεύει και χάνει την περιουσία της, το σπίτι της, τον Βυσσινόκηπο της. Το έργο γράφτηκε το 1903 και θεωρείται το κύκνειο άσμα του...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Ο Καλός Άνθρωπος Του Σετσουάν' Στον «Καλό άνθρωπο του Σετσουάν», τρεις θεοί έρχονται στη γη, με σκοπό να βρουν αρκετούς καλούς ανθρώπους που να ζουν με αξιοπρέπεια 
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Ελένη ή ο Κανένας'   Τη ζωή της Σπετσιώτισσας Ελένης Μπούκουρα αφηγείται, ερμηνεύοντας την, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου στην παράσταση “Ελένη ή ο Κανένας”...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: Pot Of Gold 'Ήτανε Μια Φορά/Éna vyáġġo íx̌e' Η ομάδα Pot Of Gold εμπνεύστηκε από τη συλλογή «Ελληνόφωνα παραμύθια από την κάτω Ιταλία» του Δημήτρη Προύσαλη.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Ο Απατημένος Σύζυγος' Μία ωραία παρουσίαση της κλασικής κωμωδίας του Μολιέρου, με μία πιο σύγχρονη ματιά και με σκηνοθεσία και σκηνογραφία κωμωδίας παρεξηγήσεων παλιού κινηματογράφου...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Τσούλες' Με άξονα γραφής το «Θέατρο του παραλόγου», η Φωτεινή Βελκοπούλου παρουσιάζει κομμάτια μιας μη ρεαλιστικής καθημερινότητας από τη ζωή δύο γυναικών.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Κράμερ Εναντίον Κράμερ'    Πού ανήκει ένα παιδί; Το σκεφτήκατε ποτέ; Στους γονείς του ίσως; Το κλασσικό λανθασμένο ερώτημα...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ‘Κασσάνδρα Έκστασις’ Η ιδιοσυγκρασία της μυθικής Κασσάνδρας, εμπλέκεται και αλληλεπιδρά με την αναστατωμένη προσωπικότητα της Άννας, μίας γυναίκας που ψάχνει μία ταυτότητα στον σύγχρονο κόσμο.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Ποιος Άμλετ'    Ποιος είναι ο Άμλετ που δείλιασε και δεν πήρε ποτέ τη σωστή απόφαση; Ποιος είναι ο «σωστός» Άμλετ, που έκανε πέρα τις αδυναμίες του;
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Συμβολαιογράφος' Μια απλή ιστορία ανεκδοτολογικού χαρακτήρα, που περιγράφει εύστοχα τη θέση της «μεταχειρισμένης» γυναίκας στην ελληνική κοινωνία.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: 'Σ' αγαπάω αλλά...' Έτυχε να παραβρεθώ στην απογευματινή παράσταση σε ένα θέατρο κατάμεστο γυναικών κυρίως, σαν να ήμουν σε σουαρέ που προσφέρανε φρέσκο κέικ.
Ανταπόκριση Θεατρικής Ανταπόκρισης: 'Γιατί μ’ αρέσεις' Το «Γιατί μ’ αρέσεις» πειραματίζεται με την «ρετρό σεξουαλικότητα». Πρόκειται για μια σύνθεση κείμενων της ελληνικής λογοτεχνίας της περιόδου 1950-1980...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Ψυχολογία Συριανού Συζύγου' Προτροπή: να το δείτε και θα περάσετε μαγικά, θα ξεφύγετε από τις επαναλήψεις, θα απολαύσετε ένα θέατρο όπως το θέλουμε...      
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Οι Καιόμενοι' Το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου παρουσιάζει μια παράσταση στημένη γύρω απο την παιδικότητα και τη φθορά της.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Ο Ύπνος Του Δικαίου' Δύο στεφάνια εκφράζουν τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και αποχαιρετούν τον αγαπημένο σύντροφο του Γ. Α. Παπανδρέου
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Golfo director's cut' Ένα κλασικό βουκολικό δράμα, με gothic αισθητική συνδυασμένη με την τέχνη των ιαπωνικών manga...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Μαράν Αθά' Το έργο θεμελιώνεται επάνω σε οκτώ όνειρα που χρεώνονται να ιδούν, να αφηγηθούν και να κρίνουν σε συνέχειες σε οκτώ πεπειραμένες «Ταρσίτσες».
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Ευτυχισμένες Μέρες' Έργο ανατρεπτικό και αντιφατικό. Σκοτεινό, γελοία τραγικό και γεμάτο απόγνωση αλλά συνάμα αισιόδοξο, λυτρωτικό και ιδιόμορφα χαρούμενο.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Το κύμα' O Ron Jones διεξάγει ένα κοινωνικό πείραμα. Την εξέλιξη και κατάληξη του πειράματος αυτού παρακολουθούμε στην παράσταση “Το κύμα”...  
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Ένα Σπίτι Παραμύθια' Πέντε ονειρικά παραμύθια, ζωντανεύουν με μουσική, χρώμα και φανερές μεταμφιέσεις στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς.
Τάκης Ζαχαράτος, Ι am what I am @ θέατρο Αλίκη, Αθήνα, 16-1-2013  Να δείτε πως παίζει με τα μάτια και το πρόσωπο και όλο το σώμα του. Ιδίως αυτή η κίνηση των ματιών…
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'UND' Έργο εφάμιλλο του «Η Σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου, του «Η πιο Δυνατή» του Στρίντμπεργκ, ή και του «Και Ιουλιέτα» του Άκη Δήμου.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Η Σονάτα Των Φαντασμάτων' Ένας ποιητής της τέχνης λοιπόν γράφει αυτό το τρίπρακτο έργο ακολουθώντας την τριμερή φόρμα της σονάτας...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Γυμνή Συμφωνία' Η μικρή σκηνή του Χώρου Τέχνης SourliBoom είναι αρκετή για να χωρέσει τα σώματα και τα ψυχολογικά τερτίπια των δύο πρωταγωνιστών...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Έξι Πρόσωπα Και Μια Γαλοπούλα Αναζητούν Δολοφόνο'   Η παράσταση ξεκινά στην είσοδο του θεάτρου που έχει διαμορφωθεί σε reception ξενοδοχείου...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Η Μεταμόρφωση' "Η Μεταμόρφωση", ένα ολιγοσέλιδο διήγημα γραμμένο το 1912 από τον Τσέχο συγγραφέα Φραντς Κάφκα...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Βασανίζομαι' Οι θεατές γέλασαν και λυπήθηκαν εναλλάξ κάμποσες φορές, μέχρι που αντίκρισαν… το σπρέι!
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Παί-ζουμε??' Ένα διαμέρισμα χαμένο μέσα στην πόλη, μία θεατρική σκηνή, η δικιά τους σκηνή, πράξης και δράσης αλήθειας και ψέματος. 
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Το Μαύρο Νερό' “Το Μαύρο Νερό” είναι μία ωραία και διαφορετική παράσταση, κάπου μεταξύ μαύρης κωμωδίας και θρίλερ.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Μήδεια' Ένας άδειος χώρος αποτελεί το σκηνικό της παράστασης, με ένα λευκό σεντόνι να χωρίζει τον εξωτερικό από τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού της Μήδειας στην Κόρινθο.
Η Ωραία Κοιμωμένη Πριν προλάβω καν να σκεφτώ οτιδήποτε, βρήκα τον εαυτό μου να χαζεύει την σκηνή και να χάνεται μέσα στην πανδαισία χρωμάτων που προερχόταν από τα σκηνικά
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης : 'Το Πάρκο' Στο μικρό θέατρο μόλις 50 θέσεων καιν εμείς ήμασταν στην ώρα μας γιατί δεν θέλαμε να στερήσουμε στον εαυτό μας ή σε κάποιον άλλον την ευκαιρία να παίξουμε μαζί τους.
Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: «Fake Time»       Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: «Fake Time» στο ξενοδοχείο Άριστον  
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: Nordost Μια αληθινή ιστορία, μια μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας με έντονες πολιτικές προεκτάσεις, χωρίς όμως να θέτει το ερώτημα της υπαιτιότητας.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: Η Πάπισσα Ιωάννα Μία εργαστηριακή παράσταση όπου είναι έμφυτη η προσπάθεια, η δοκιμή, ο πειραματισμός των νέων παιδιών του studio Νέμεση, με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.
Aνταπόκριση Θεατρικής Παράστασης : Η Ρομαντική Μου Ιστορία Μία ιστορία ειπωμένη από δύο διαφορετικούς αφηγητές, τους πρωταγωνιστές της, τον Τομ και την Έμυ. Ένα ζευγάρι γύρω στα τριάντα πέντε, με όλες τις ανασφάλειες και ...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: Μαμά Γεννάω Μία άδεια σκηνή, τρεις ηθοποιοί, ένα πιάνο και ένας πιανίστας. Αυτά είναι όλα όσα χρειάστηκαν για να μας παρουσιάσουν την παράσταση “Μαμά γεννάω”.
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης : Tίποτα Δικό Μου H ανθρώπινη φύση, η νοσταλγία, ο φόβος, η ανησυχία, η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία είναι στοιχεία που κυριαρχούν. Θα προβληματιστείτε έντονα!
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης : Κάποιος Μιλάει Μόνος Του Κρατώντας Ένα Ποτήρι Γάλα Η παράσταση που πατάει στο ομώνυμο βιβλίο του Ευθύμη Φιλίππου, αποδίδεται από δύο νέους ηθοποιούς ...
Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης : Διαδικασίες Διακανονισμού Διαφορών Στη μικρή σκηνή του studio Vis Motrix, οι τέσσερις ηθοποιοί δείχνουν να είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με την αμηχανία που –πιθανόν- να προκαλεί ένας στενάχωρος, υπόγειος, σκοτεινός, θεατρικός...
Herr (ο Κος) Κόλπερτ Η μαύρη κωμωδία “Herr (ο Κος) Κόλπερτ” είναι ένα έργο ανατροπών, στο οποίο η τάξη με το χάος συνεχώς ανταγωνίζονται για το ποιο θα επικρατήσει.
Εφτά Μπισκότα Όταν οι ηθοποιοί ανέβηκαν στη σκηνή του ανανεωμένου GAIA ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι ολόκληρη η barάσταση θα βασίζονταν στο σενάριο και τις ερμηνείες των δύο ηθοποιών.
Night Club Plata-monas Ένα σύνθετο παραστατικό κολάζ με τις πολιτισμικές αναφορές μιας γενιάς οικείας και γνώριμης σε ομοίους μου και όχι μόνο, αυτήν της γενιάς των Ελλήνων 35άρηδων.
Ο Εχθρός Του Λαού Το έργο “Ο εχθρός του λαού”, είναι το τέταρτο σε σειρά από τον κύκλο έξι έργων κοινωνικής σάτιρας του Ερρίκου Ίψεν.
Κόντρα Στη Δημοκρατία Μπαίνοντας στο θέατρο, αυτό που σου κάνει αμέσως εντύπωση είναι ότι δύο από τους ηθοποιούς, είναι ήδη «στημένοι» με μέτωπο στο κοινό και περιμένουν.
Άνω Αυστρία O Γερμανός Φραντς Ξάβερ Κρετς, γράφει το 1972 το έργο «Άνω Αυστρία» με σκοπό να σχολιάσει τα αδιέξοδα στα οποία μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους η οικονομική δυσχέρεια.  
Μία Φορά ... Στο Μεξικό Την μεταφορά ενός μυθιστορήματος στη θεατρική σκηνή, με κυρίαρχο εκφραστικό μέσο την παντομίμα μας παρουσιάζει ο Νίκος Σακαλίδης.
Άνθος Tου Γιαλού Το «Άνθος του γιαλού» έχει αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια, τόσο για την θεατρική προσαρμογή και την σκηνοθεσία, όσο και για την ερμηνεία του Τάκη Χρυσικάκου.
Ρίττερ, Ντένε, Φος Η κόλαση των Βόρρινγκερ θα μπορούσε να ονομαστεί η παράσταση, που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς και πρωταγωνιστούν τρεις σπουδαίοι ηθοποιοί...
Όλιβ, Ένας Έρωτας Παρολίγον Κομικ-ός ... Όσο για τον ποπάυ, έχει γίνει καλός ατακαδόρος, δίνει πολύ χώρο στην «αγαπημένη του», μετατρέπεται σε πρώτης τάξεως καβαλιέρο, λοιδορεί και σαρκάζει ...
Το Παρτάλι Ο σκηνοθέτης- ψυχίατρος Στέλιος Κρασανάκης συνθέτει πάνω στο υποκριτικό ταλέντο του Χρήστου Στέργιογλου την ιδιάζουσα προσωπικότητα του παρταλιού ...
Η Μάσκα Του Κόκκινου Θανάτου - Βερενίκη Επιχειρώντας ένα αφιέρωμα στον Edgar Allan Poe, η ομάδα του «Θεάτρου Έξω Από Τα Τείχη», επέλεξε δύο από τα έργα του για να παρουσιάσει τη σκοτεινή και σύνθετη σκέψη του.
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου Η εν λόγω παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2007 και έχει βραβευτεί με τέσσερα βραβεία κοινού από το περιοδικό «Αθηνόραμα».
Γυάλινος Κόσμος Το σκηνικό, παλιές καρέκλες, άβαφοι τοίχοι, ένα ψυγείο και βιντεοπροβολές, κάνουν την παράσταση μια μοναδική εμπειρία.
Erofili Synopsis Με την παράσταση «Erofili synopsis» ο θίασος της θεατρικής εταιρείας «Χώρος» ολοκληρώνει την ερευνητική του δουλειά στην Κρητική Αναγέννηση (2007 – 2012).
Σεμινάριο Βλακείας Το θέμα της βλακείας ανά τους αιώνες, μια ανεξάντλητη και αήττητη δύναμη, πραγματεύεται το συγκεκριμένο «προπτυχιακό» σεμινάριο στο Αμφι-Θέατρο Σοφούλη.  
Βάλ’Τον Υπουργό Στην Πρίζα Η εκπληκτική ηθοποιός που ακούσει στο όνομα Χρυσούλα Διαβάτη είναι μια γιορτή! Θα μπορούσε απλά να προφέρει λέξεις χωρίς λογική σειρά και όλοι πάλι θα παθαίναμε…
Η Γυναίκα Της Πάτρας Με γυρισμένη την πλάτη στους θεατές, αλλοιωμένη φωνή και μια αντρική κούκλα ως συνομιλητή, ξεκινά η πρωταγωνίστρια μια σύντομη αφήγηση για τις τραγωδίες της ζωής της.
Πρώτη Ύλη Σε ένα θέατρο χωρίς λόγια οι εικόνες γίνονται το κείμενο του, και το σώμα λειτουργεί ως φορέας αισθητικών ιδεών, όπως ο ίδιος ο δημιουργός είχε προαναγγείλει.
Rose με τη Ζωή Λάσκαρη Μία ωραία παράσταση, που βλέπεται ευχάριστα, άν και ίσως κουράσει λίγο το γεγονός ότι είναι ένας μονόλογος 80 λεπτών, σε αρκετά χαμηλούς τόνους.
Το Μεγάλο Ταξίδι Του Μικρού Κοριού Κορνήλιου Ο Κορνήλιος, ένα γρύλος αθληταράς, με τρελή έφεση στους σάλτους, δίνει μια νααααα και… μπαίνει σε τροχιά!
Όταν Έκλαψε Ο Νίτσε Η παράσταση ξεκινά στο φουαγιέ του θεάτρου όπου ο Χάρης Φραγκούλης παίζοντας πιάνο μας μεταφέρει για λίγο στη Βενετία ...
Άγρια Μοναξιά Μία ιδιαίτερη διασκευή της μαύρης κωμωδίας του Ιρλανδού συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα (Martin McDonagh), “The Lonesome West”.
Απατεώνες και Τζέντλεμεν Οι Μπέζος και Φιλιππίδης επανέρχονται με το «δεύτερο μέρος» παραστάσεων της κωμωδίας των Lane και Yazbek. Μαζί τους η εκνευριστικά κουκλάρα Κατερίνα παπουτσάκη.
Fuerza Bruta : Υπερθέαμα στο Θέατρο Badminton Oι θεατές βρίσκονται στη σκηνή όπου διαδραματίζονται τα πάντα και έρχονται σε επαφή, είτε γίνονται μέρος της ίδιας της παράστασης. 
Ολόκληρος O Σαίξπηρ Σε Μία Ώρα Μία παράσταση, που, για πάνω από 20 χρόνια, έχει διχάσει κοινό και κριτικούς. Κάτι ανάμεσα σε αυτοσχεδιασμούς, stand up comedy, αλλά και, κατά περίεργο τρόπο, παρουσίαση του έργου του Shakespear.
Το Χέρι Μια παράσταση για τις αυθόρμητες πολλές φορές κινήσεις και αποφάσεις ενός παιδιού, που είναι ικανές με τις συνέπειες τους να στιγματίσουν τη ζωή του.
Αμφιτρύων Αν έπρεπε να δεις μόνο μία θεατρική παράσταση αυτό το καλοκαίρι, αυτή ήταν σίγουρα ο «Αμφιτρύων» από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή.
Μια Βαλίτσα Μουσική Για μία μόνο ημέρα το κοινό της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια άλλου τύπου θεατρική παράσταση, σε «ένα Μπρόντγουεϊ των φτωχών».
Ο Επιθεωρητής Το Δημοτικό περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης στο πλαίσιο της περιοδείας του καλοκαιριού παρουσιάζει το καυστικό έργο του ιδρυτή του ρωσικού ρεαλισμού Nikolai Gogol.
Όρνιθες Το έργο του Αριστοφάνη “Όρνιθες” παρουσιάστηκε στο Θέατρο Δάσους, 30 και 31 Ιουλίου, από το Δημοτικό περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, στα πλαίσια της καλοκαιρινής τους περιοδείας.
Η Όπερα Του Ζητιάνου Μία πολύ ωραία παράσταση που εγγυάται ένα διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό βράδυ, και που κάνει το θεατή να αποχωρήσει από το θέατρο με πολύ θετική διάθεση.
Το Συσσίτιο Η παράσταση “Το Συσσίτιο”, του Δαμιανού Κωνσταντινίδη, παρουσιάστηκε στις 22 και 23 Ιουλίου 2012 στο θέατρο Κήπου, στα πλαίσια των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, από την ομάδα “Angelus Novus”.
Ο Kόσμος Eίναι Σφαίρα Και Γυρίζει Ενώ ο ένας ηθοποιός αφηγείται, οι άλλοι δύο είτε ασχολούνται με τους κύβους, είτε επικοινωνούν μεταξύ τους με τα μάτια.
Δον Ζουάν – Η Επιστροφή Ο Γιώργος Κιμούλης, υποδύεται τον άλλοτε εύρωστο άντρα, ηλικιακά ωριμότερο και συναισθηματικά σημαδεμένο από αυτά που έχει βιώσει.
Ιφιγένεια εν Αυλίδι «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» ένα έργο βαθύτατα πολιτικό με ισχύ διαχρονική. Ένα όνομα, ένα σύμβολο…  Σύμβολο κάθε θυσίας.
Οιδίπους Τύραννος Η παράσταση έχει ήδη παρουσιαστεί στο Βόλο και στην Επίδαυρο, ενώ θα περιοδεύσει και σε άλλες πόλεις και ελληνικά φεστιβάλ.
Η Κωμωδία Του Τυχαίου Θανάτου Ενός Αναρχικού Οι ηθοποιοί, απολαυστικοί στους ρόλους που υποδύονται, άλλοτε φοβισμένοι και άλλοτε αποφασισμένοι, ακολουθούν επί σκηνής την καθοδήγηση ενός ιδιαίτερα ευφυούς τρελού.
Οι Ιππής του Αριστοφάνη Με τον πέτρο Φιλιππίδη και τον Γιάννη Ζουγανέλη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και τον Σταμάτη Φασουλή να υπογράφει τη σκηνοθεσία, η εν λόγω παράσταση άρχισε την καλοκαιρινή της περιοδεία.
RoadTrip 2 Τέσσερα αυτοκίνητα, ένα κινητό σκηνικό και τέσσερις διαφορετικές «άστεγες» ιστορίες συνθέτουν μια ιδιόμορφη και πρωτότυπη παράσταση δρόμου.
Πεθαίνω Σαν Χώρα Μία μεταφορά στο θέατρο ενός μη θεατρικού, πλην επίκαιρου, κειμένου, μας παρουσιάζει ο Θάνος Νίκας και η ομάδα τέχνης Ars Moriendi.
Αθώοι Ψεύτες Η θεατρική παράσταση του Peter Shaffer, "White Liars", έρχεται σε διασκευή και σκηνοθεσία της Έφης Δρόσου, στο θέατρο Όρα, στην Θεσσαλονίκη.
Blame It On Me-Bob Theatre Festival   πραγματικά μία παράσταση με λιτούς διαλόγους, σκληρά λόγια και εικόνες που πολλές φορές αντικατοπτρίζουν την γενική πραγματικότητα.
10cm up - Bob Theatre Festival “3 άντρες, 3 εποχές, 3 διαφορετικές και ταυτόχρονα ίδιες ιστορίες”.
Περιμένοντας Τον Γκοντό Ο Ιρλανδός Samuel Beckett, απαισιόδοξος για την ανθρώπινη φύση, θεωρώντας τη ζωή παράλογη και την ευτυχία μια ψευδαίσθηση, επιδιώκει να δείξει μέσα από το κείμενο του την καθημερινή μάχη του...
Ένας Κόμης Στον Άδη-Bob Theatre Festival Ο θεσμός που άλλαξε τα δεδομένα στο νεανικό θέατρο και στη δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνικών ομάδων, για άλλη μια χρονιά αντιμέτωπος με το φιλοθεάμων κοινό, αυτή τη φορά στον πολυχώρο Bios.
Από Πού Πάνε Για Το Κάστρο Παρακαλώ; Στην αίθουσα του Studio Artistic Residency Centre παίζεται μια θεατρική εκδοχή του παραδοσιακού νορβηγικού παραμυθιού «Ανατολικά του ήλιου και δυτικά της σελήνης».
Ο Βασιλιάς Πεθαίνει Στο πλαίσιο του πρώτου «Θεατρικού Φεστιβάλ της πόλης», η θεατρική ομάδα Διαδρομανείς συμμετέχει με το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Ο Βασιλιάς πεθαίνει».
I Will Survive Η interactive κωμωδία επιστρέφει δυναμικά για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Σοφούλη, για να μας περιγράψει με χιουμοριστικό τρόπο το τέλος του κόσμου μας.
Αυτό Που Θέλουν Οι Γυναίκες Τί θέλει μία γυναίκα από έναν άντρα; πώς βλέπει τη ζωή και τις σχέσεις; Τί σχέση έχει με τις άλλες γυναίκες και πώς τις βλέπει; Γιατί ο θεός έπλασε τη γυναίκα από το πλευρό του Αδάμ; 
Chatroom Έξι έφηβοι. Ο Γουίλιαμ, ο Τζακ, η Εύα, η Έμιλυ, ο Τζιμ και η Λώρα. Άγνωστοι στην ίδια πόλη, με κοινές απόψεις και εμπειρίες. Έξι χαρακτηριστικά παραδείγματα διαφορετικών ατόμων.
Ο Φόβος Τα φαντάσματα τεσσάρων γυναικών είναι έτοιμα να μας διηγηθούν κάτι από τη ζωή και το θάνατο τους …
17 Σεπτέμβρη Τρεις γυναίκες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τις ζωές τους. Τρεις γυναίκες, διαφορετικές μεταξύ τους, που προσπαθούν να βρουν, η μία στην άλλη, στήριγμα.
Περί Ζώων Η Ελφρίντε Γέλινεκ, που τιμήθηκε με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2004, συνέγραψε το συγκεκριμένο θεατρικό έργο με αφορμή ένα ρεπορτάζ του βιεννέζικου περιοδικού Falter.
Η Σεξουαλική Ζωή Του Κυρίου Και Της Κυρίας Νικολαΐδη Απολαυστική και πραγματικά ψυχοθεραπευτική είναι η γαργαλιστική κωμωδία της Δήμητρας παπαδοπούλου.
Φωτιές ή Το Έγκλημα Στον μικρό μα άκρως γοητευτικό χώρο του Θεάτρου ‘Εξω από τα Τείχη βρεθήκαμε για να παρακολουθήσουμε την πρεμιέρα του έργου σε σκηνοθεσία-διασκευή του Απόστολου Αποστολίδη.
Γυναίκες Στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης Κυριακή του πάσχα λίγα λεπτά πριν τις 21:00 και ο χώρος έξω από το Ράδιο Σίτυ μόλις αρχίζει να γεμίζει. Η παράσταση βέβαια αρχίζει σε λίγα λεπτά …
Όροι Συμβολαίου Την αυλαία του πρώτου «Θεατρικού Φεστιβάλ της πόλης», άνοιξε στις 19 Απριλίου το «Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης», με το έργο του Mike Bartlett «Contractions».
Θα ‘σαι ‘δώ ξανά του χρόνου Ένας άντρας και μία γυναίκα, δύο συνηθισμένοι χαρακτήρες της καθημερινότητας, τυχαίνει να συναντηθούν και να αγαπηθούν σε ένα ξενοδοχείο, μία μέρα του Φλεβάρη.
Ο Φυλακισμένος Της Διπλανής Πόρτας Aναπαράγεται με χιουμοριστικό τρόπο και όση υπερβολή χρειάζεται η σημερινή πραγματικότητα, όπου πολλοί είναι εκείνοι που αισθάνονται φυλακισμένοι σε προβλήματα.
Ανδρική Νοημοσύνη, Οξύμωρο; Ένα εκ πρώτης όψεως όχι και τόσο πρωτότυπο θεατρικό κόνσεπτ το οποίο ωστόσο απογειώνεται από την ομολογουμένως απολαυστική ερμηνεία του Γεράσιμου Σκιαδαρέση.
Ραχήλ;! Μια διαχρονική ιστορία αγάπης μεταξύ δυο αλλόθρησκων νέων τοποθετημένη χρονικά στην Μεγάλη Εβδομάδα των παθών κάπου το 1891.
Κώστας & Θανάσης Παπαγεωργίου Τα Varate Kids ... το Noizy παραβρέθηκε και παρακολούθησε την κορυφαία stand up comedy της σεζόν!
Η Τέταρτη Αδερφή Μια παράσταση που διαδραματίζεται στην Ρωσία του σήμερα έχοντας στο πλάνο μια κωμικοτραγική ιστορία κάποιων ανθρώπων ως αντιπροσωπευτικό δείγμα της παρούσας κατάστασης.
Θα Φύγουμε Μαζί Το λογοτεχνικό έργο «Ο κήπος του προφήτη» του Khalil Gibran αποτέλεσε πολλές φορές πηγή έμπνευσης, στην προκειμένη δε περίπτωση για τη δημιουργία μιας χοροθεατρικής παράστασης.
Κάθε Παρασκευή Και Ένα Έγκλημα Μία παρέα έξι ατόμων. Ένα ανιαρό απόγευμα σε μία μικρή πόλη. Μία πρόταση για μια πιο ενδιαφέρουσα ασχολία, για μία πνευματική πρόκληση, και η λέσχη του Μυστηρίου είναι πλέον πραγματικότητα.
Χρυσή Πόλη Η πειραματική Σκηνή της Τέχνης παρουσιάζει το έργο στο θέατρο «Αμαλία» με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Ο Φιλάργυρος  Μία διαφορετική παρουσίαση ενός κλασικού έργου, του “Φιλάργυρου” του Μολιέρου, είδαμε στο θέατρο Ρο. Μία προσπάθεια απόδοσης των χαρακτήρων της κωμωδίας με καρτουνίστικα στοιχεία. 
Θα’ρθεις; Με ένα κολάζ διαφορετικών στιγμών στην ιστορία ενός ζευγαριού, με μνήμες να τους ακολουθούν και φοβίες να τους συγκρατούν, γίνεται η πρώτη συγγραφική απόπειρα του αρχιτέκτονα Απόστολου...
Μαντάμ Σουσού "Στη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, πήγα με μεγάλες προσδοκίες για ένα καλό αποτέλεσμα. Οι εντυπώσεις με τις οποίες έφυγα, ήταν αντάξιες τους".
Νορμάλ Διαστροφές Οι νορμάλ διαστροφές θα μπορούσαν να είναι αυτά τα μικρά ‘θέλω’ αλλά ‘δεν πρέπει’ που σκεφτόμαστε όταν πέφτουμε σε ένα κρεβάτι από πόθο και επιθυμία, αλλά δεν είναι …  
Είστε Όλοι Σας Καθάρματα Η σκηνή, φωτεινή σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, αποκαλύπτει τα πάντα. Όταν όμως, τα φώτα σταδιακά θα σβήσουν, αυτό δεν θα σηματοδοτήσει μόνο το τέλος της παράστασης…«Αύριο, θα είναι μια άλλη...
Danny’s Wake Δύο ηθοποιοί, ο Τάσος Αλατζάς και ο Σταύρος Καραγιάννης, ενσαρκώνουν τους δύο ήρωες του έργου. Ο πάτρικ είναι ένας «καθωσπρέπει» φιλόλογος και ο Μπίλλυ ένας ζωηρός υδραυλικός.  
Ένα Παιδί Μετράει Τ’ Άστρα Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη σε διασκευή του Λάκη Λαζόπουλου και σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα.  
Η Πόρνη Από Πάνω Η Κατερίνα Διδασκάλου είναι η Ερατώ. Μια μεγάλη κοπέλα φερμένη από την πρέβεζα στο κλεινόν άστυ από τον «απελευθερωτή» της, εξού και το όνομά του-Λευτέρης- αστυνομικό, σύζυγο και τώρα...
Κόκκινο Την βραβευμένη με έξι βραβεία Tony παράσταση του John Logan, “Κόκκινο” παρακολουθήσαμε στο θέατρο Αυλαία. Το έργο είναι βασισμένο στη ζωή του μεγάλου ζωγράφου Mark Rothko.  
Η Κατάρα Της Ίρμα Βεπ Δύο ηθοποιοί του ίδιου φύλου, καλούνται να μεταμφιεστούν σε διαφορετικούς χαρακτήρες και να ενσαρκώσουν είτε αντρικούς είτε γυναικείους ρόλους, κατά τη διάρκεια της παράστασης.  
Μαραζώνω Στην Ξενιτιά ... ή αλλιώς λαχανιάζω από τα γέλια. Mία παράσταση, one woman show, με την εκπληκτική Κατερίνα Βρανά, την οποία πρέπει να παρακολουθήσετε όλοι.    
Ζείτε Παίδες Ελλήνων Οι Αλέξανδρος Ρήγας & Δημήτρης Αποστόλου, με το μοναδικό τους ταλέντο, κατάφεραν να διακωμωδήσουν όλα τα κακώς κείμενα της σύγχρονης εποχής και τις δυσκολίες που περνάνε οι Έλληνες ...  
Η Κασσάνδρα Και Ο Λύκος Ένα λευκό σεντόνι, ένα παράθυρο, μια κιθάρα, μια κουρτίνα και δυο ανθρώπινες παρουσίες τελικά αρκούν, για να μεταφερθεί κανείς στον κόσμο της μικρής Κασσάνδρας.  
Αέραα!! Οι Theatrins παρουσιάζουν μία κωμωδία, η οποία υπό- σχεται άφθονο γέλιο και διάφορες εσωτερικές αναζητήσεις για το πώς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τον ίδιο μας τον εαυτό.
Άντρες Mετά Mουσικής  Το έργο «Άντρες μετά μουσικής», γραμμένο το 2009 από την Καταλανή Ελένα Τορνέρο, είναι ευχάριστο και αισιόδοξο με έναν όμως, γλυκά συγκινητικό τρόπο.
Lulu B’ Η έκφραση των ηθοποιών, το καθηλωτικό τους βλέμμα, η κίνηση των σωμάτων τους, ο κατακερματισμένος λόγος και η κατάλληλη μουσική επένδυση, κάνουν τους θεατές κοινωνούς της ηδυπάθειας και της...
Πώς Nα Έχετε Έναν Άντρα Του Χεριού Σας; Μία διαδραστική παράστα- ση, ένα χοροθέατρο, ένα comedy show, με σλόγκαν “μία παράσταση που θα σας τελειώσει”. Ένας ανατρεπτι- κός και καυστικός σχολια- σμός, με πολύ χιούμορ ...
Ποιος Σκότωσε Την Αμπιγκέηλ; "Κατά τη διάρκεια της παρά- στασης γέλασα πολύ, όπως και οι φίλοι που ήταν μαζί μου, όπως και ο κόσμος γύ- ρω μου. Γύρω στις έντεκα και μισή, που φύγαμε από το θέατρο,...
Ο Μαρξ Στο Σόχο Το έργο γράφτηκε με σκοπό να περισώσει τον Μαρξ απ' όσους ψευτοσοσιαλιστές χρησιμοποιούν τα λόγια του για την εγκαθίδρυση αυταρχι- κών καθεστώτων και πολιτι- κούς που χαίρονται με τον θρίαμβο του...
Η Όπερα Της Πεντάρας Τελικά, μεγαλύτερος εγκληματίας είναι αυτός που ληστεύει μία τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει; Αυτό είναι το ερώτημα, που θέτει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ στο τέλος του λιμπρέτου με μουσική του Κουρτ Βάιλ...
Ο Μπαλτάς Σ’ ένα διαφορετικό χώρο, αφού το θέατρο στεγάζεται σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, και σε χαλαρή ατμόσφαιρα η ομάδα SourLiBooM, παρουσιάζει το σύγχρονο, με πολιτικές προεκτάσεις, έργο.
Ορφανά "Η αδρεναλίνη ανέβηκε στο δεύτερο μέρος της παράστασης χάρη στην έντονη ερμηνεία και σκηνική παρουσία της Μαρία Κίτσου, που ανέλαβε δράση κάθαρσης προσωπικής και οικογενειακής".
Ο Ιβάν Και Τα Σκυλιά "Οι μανάδες και οι πατεράδες προσπάθησαν να βρουν πράγματα που μπορούσαν να ξεφορτωθούν, πράγματα που έτρωγαν, που έπιναν ή πράγματα που χρειάζονταν ζεστασιά ... πρώτα έφυγαν τα σκυλιά".
Αμάν ... Αμήν Το «αμάν» που βγαίνει μέσα από την ψυχή συναντά το «αμήν» μιας προσευχής ή αλλιώς … το «Αμάν» του Σταύρου Ξαρχάκου συναντά το «Αμήν» όλων μας, σε μουσική παράσταση του Κρατικού Θεάτρου.

Επισκέπτες

0 Μέλη και 62 Επισκέπτες Συνδεδεμένοι